Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СТАРА ФРОНТЕРА ИЛИ НОВА ДАЧИЯ ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: СТАРА ФРОНТЕРА ИЛИ НОВА ДАЧИЯ ???

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
    И все пак 10 годишна фронтера (за сега). За датчията нямам никакви надблюдения и не знам какво "нещо" е. Чувал съм че е еФтино рено. Като пътувам из северана Бъгария забелязвам че румънците карат повече Тойоти (пак чисто нови). Тендецията на производство е физическото остаряване да следва моралното, а моралното остаряване на стоките е много кратко. Повечето от нас не могат да влязат финансово в тази схема. След 10 г. този въпрос ще има друг отговор, просто няма да има читави 10 годишни коли, опцията е бъде каквато и да е само да е нова (за съжеление).
    Какво да се прави ,световна тенденция.Само ще подсмърчаме спомняйки си качеството на Мерцедес происводство до 1993 г.

Извинявам се на всички че темата не беше пусната където трябва.Сега вече е преместена на мястото си.
    Последно редактирано от adwokat; 24-11-07, 06:48.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Стар кон или млада кокошка?

Абсолютно несравними возила. Ако ми трябва за черни пътища естествено че ще е Фронтерата. Ако ми трябва като лека кола - винаги за новата Дачия.

Ако въпросът е 10 годишна стара (уж по-добра) кола или чисто нова пък макар и Румънска ... определено новата. Наскоро имах наблюдения точно върху Логана и затвърдих това си мнение. Смятам че за под 20 000 лв просто няма нищо по-добро на пазара.
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Колегите са прави зависи от целта и предназначението ,но аз лично бих взел фронтерата преди няколко години имах дачия пикап на 1.5 години имах я 6 месеца и 5 и половина седеше в сервиза на дачия прави се три-четри дни карам 2 и обратно затова съм предубеден ,а и много бързо им пада цената

Коментар

Ако бях видял темата вчера може би щях да отговоря различно, но точно днес не съм благоразположен към дачиите... Сутринта видях един Логан на 609 километра (словом: шестстотин и девет километра) със разбита скоростна кутия . Вярно, че то си зависи и как се кара, ама все пак говорим за 600 километра... Да не би да са почнали и двигателите и скоростите да си ги правят в Румъния? Защото турските дето ги слагат на клиото и в началото и на дачиите чак толкова зле не са... Колкото до колата втора употреба, колкото и сполучлив модел да е, си е божа работа колко още ще изкара, защото не всичко може да се хване на огледа...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Въпросът от анкетата е реторичен, нали?
            Даже и не гласувах...
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
              ... Сутринта видях един Логан на 609 километра (словом: шестстотин и девет километра) със разбита скоростна кутия . Вярно, че то си зависи и как се кара, ама все пак говорим за 600 километра... .....
              Ми тя с тоя двигател и стабилност на пътя не предразполага много към състезателски изпълнения, така че причината едва ли е в карането....
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                Въпросът от анкетата е реторичен, нали?
                Даже и не гласувах...
                Ами да кажа.Въпроса не е риторичен и отговори в полза на Дачия го доказват.Повода взех от колеги във форума,според които проблемите като ПТП,задръствания идвали от стари автомобили,слагайки всичко под общ знаменател.Аз карам винаги стари ,но хубави коли.Избирам си ги лично и от 91 г.(от както имам книжка)съм закъсвал веднъж.В момента дори продавам 190-ка дизел Мерцедес с ВСИЧКИ ЕКСТРИ И ВСИЧКИ РАБОТЯТ.Колата е произведена 1987 г.Имам я от 3 години и дори с "набора "на съпругата ми никога не съм закъсвал.Но за сметка на това съм виждал какви ли не НОВИ трошки,дето не 20 000 лв,ами и 2000 не бих дал.
                Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Ми тя с тоя двигател и стабилност на пътя не предразполага много към състезателски изпълнения, така че причината едва ли е в карането....
                  Абе, то не само състезателното вреди . Една позната, която бачкаше в сервиза на Ауди, разправяше за една гаранционна А4-ка, на която й правили съединителя 4 пъти за първите 6 месеца... Оказало се, че някакъв юнак, я бил купил на 70 и кусур годишната си майка... която с мощния двигател си тръгвала на която скорост е в момента . Нищо нучепливо няма . Въпреки че с Логана дето видях май не е точно такъв случая.
                  Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 25-11-07, 21:17.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Гласувах Фронтера. Ако след 5 години се продават колите на Фронтерата като 15 годишна ще и вземеш повече от 5 годишна Дачия. Отделно и цената за подръжка. Вярно, че 5 години си в гаранция, но в БГ това май се възприема 5 години дране на кожи. Консумативите които ще ти сложат за 5 години ще се равняват на няколко основни ремонта, а задължителната застраховка ще ти удвои цената. В същото време по Фронтерата също ще имаш разходи, но въобще няма да са в същия разряд цифри. От гледна точка на проходимостта е ясно. До там където може да минеш с Фронтерата, не можеш дори да стигнеш с Дачията.
                    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                      Стар кон или млада кокошка?

...Смятам че за под 20 000 лв просто няма нищо по-добро на пазара.
                      е... чак пък. Peugeot 206 седан?

Коментар

Ми Дачия ако ти е за града а фронтерата ако ще ходиш на оффроуд с нея но попринцип както е казал великия Карл Бенц "Новата кола е най-хубава"

Коментар

снощи четох темата "Защо не харесвате Фронтера"... Сега извъднъж се оказА по-хубава от чисто новите коли

За да сме коректни, въпросът трябва да е Логан или Астра /10г/ - какво общо има Фронтерата с Дачията??? То само комплект гуми за Фронтера струва колкото горивото на Логана за 6м до 1 г /според пробега/... Уф... Забравих, че за вас и новите гуми са по-лощи от секънд-хендЪ

До 2-3, най-много 5 години подръжката на 10+ годишните коли ще поскъпне толкова, че вече няма да си задавате тоя въпрос!

Спомням си как 91-92г хората разпалено се самоубеждаваха, че жигулата е най-доброто за БГ-пътищата Сега жигули карат само циганите и дядовците на село...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

На така зададения въпрос категорично отговарям: 10 годишна Фронтера!
                            Но защо Дачия, ако става въпрос за производите на Рено: купи си турско, цената е в същия диапазон, а все пак не става дума за румънска, или руска /за такава, май няма и опция на нашия пазар/ сглобка.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от biosim Преглед на мнение
                              Peugeot 206 седан?
                              Пежото е иранско - надали е по-добро като изпълнение...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                                снощи четох темата "Защо не харесвате Фронтера"... Сега извъднъж се оказА по-хубава от чисто новите коли

За да сме коректни, въпросът трябва да е Логан или Астра /10г/ - какво общо има Фронтерата с Дачията??? То само комплект гуми за Фронтера струва колкото горивото на Логана за 6м до 1 г /според пробега/... Уф... Забравих, че за вас и новите гуми са по-лощи от секънд-хендЪ

До 2-3, най-много 5 години подръжката на 10+ годишните коли ще поскъпне толкова, че вече няма да си задавате тоя въпрос!

Спомням си как 91-92г хората разпалено се самоубеждаваха, че жигулата е най-доброто за БГ-пътищата Сега жигули карат само циганите и дядовците на село...
                                След 5 години мога да не карам 10-15 годишна Фронтера,но Дачия...абе като жигулата...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X