Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за съвет-Покупка на Джип/SUV sec. hand

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: МОлба за съвет-Покупка на Джип/SUV sec. hand

Пообикалай и пробвай. Когато стъгнеш до "твоята джипка" ще я познаеш .

Коментар

Patrol-а очевидно е хубава машина, но.... няма толкова денги. Знам че хубавите неща струват повече, но просто някой път няма как.

новите ми въпроси са следните

понеже не ета кой знае какви хубави неща за Honda CR-V, я кажете по-паркетна ли е от Grand Vitara? Щото нещо наистина към Suzuki вървя обаче наистина много малко багаж побира. Honda-та в това отношение е доста по-добре май. А колата ще я ползвам и за семейна та има значение.

Другия ми въпрос е какво мислите за Форд Explorer като алтернатива на джапанските? Нещо не се обсъжда много тази марка за оффроуд тук, сега ще търся за да видя защо. Но пък цените му са нелоши.

Коментар

за офроуд ли търсиме кола или за всеки ден + софт разходка чат-пат през уикендите?
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от biosim Преглед на мнение
          Patrol-а очевидно е хубава машина, но.... няма толкова денги. Знам че хубавите неща струват повече, но просто някой път няма как.

новите ми въпроси са следните

понеже не ета кой знае какви хубави неща за Honda CR-V, я кажете по-паркетна ли е от Grand Vitara? Щото нещо наистина към Suzuki вървя обаче наистина много малко багаж побира. Honda-та в това отношение е доста по-добре май. А колата ще я ползвам и за семейна та има значение.

Другия ми въпрос е какво мислите за Форд Explorer като алтернатива на джапанските? Нещо не се обсъжда много тази марка за оффроуд тук, сега ще търся за да видя защо. Но пък цените му са нелоши.
          Според мен Експлоръра е много хубава кола - за бели и черни пътища. За офф май не е най добрия избор, но не е съвсем лишен от възможности. Ако трябва аз да си избера м/у витара, хонда и експлорър няма да се замислям много. А по този повод черокитата изхвърлил ли си ги от списъка? Икономични отвсякъде и като първоначална инвестиция и като подръжка, доколкото съм чувал. Вариянти или супер слаб и икономичен дизел, или хубав 4литров двг на газ (като пари/км същата работа)?
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Не карам много в града. Когато карам извън града е по планини, реки и по магистрали. Не ми е за да показвам ква кола имам. За каране ми е и за да се чувствам свободно. В общи линии не ми е и за постоянен оффроуд, дълбока кал и много тежки терени. Не пресичам реки дълбоки по 70-100см Зимата обаче искам да не буксувам и да не затъвам в сняг като ходя по планините и до вилата. Едър съм и искам да ми е удобно, може да не е лукс, да е здраво обаче.
            търся нещо което е с "добри" а не отлични оффроуд способности, но да става и за междуградско пътуване по магистрали без да се клати зверски или пък да е супер твърдо окачено. Трябват си ми бъбреците
            Не карам с над 120-130 по магистрала ама ако и тва му е трудно не ми върши много работа.
            Да се намират части за него.

търся среден оффроуд, не просто по-проходима 4x4 машина, не искам да ми е жал да карам по камъни още повече от кекаво окачване да се счупи нещо което на друг модел не би се счупило.
            Няма да е лошо да е модел дет да може да се "повдигне" с някой и друг сантиметър и да му се сложат по-злобни гуми.
            Да не е някъв оригинален и екзотичен модел дет ще му чакам частите по 1 месец, нещо популярно. Както са голфа или астрата за леките коли примерно.

Не ми трябва кола която е асфалтов SUV дето има 4x4 и некъв клирънс щото е модерно в момента и ако honda cr-v e такава кола, отпада.

цената да се върти около 12-14 хил. може и по-малко естествено )) виждам разни оферти за по 9-10 000 хил. което е супер. стига да знам кое е това което ми трябва.
            така като чета форда нещо не е в тази категория.

тези май отиват към моя списък:

nissan terrano
            hyundai - галопер, санта фе (макар че май е паркетник )
            suzuki grand vitara
            kia sportage
            чероки - нещо ми е под въпрос.
            .... предлагайте
            .... предлагайте

чакам включване от вас.
            знам че всяка кола си има предимства и недостатъци в зависимост от това за кво я ползваш (някой имат предимно недостатъци
            обаче от друга страна съм споделил доста точно какво точно ми трябва така че за хора които разбират от тея неща няма да е проблем да посочат 1-2 модела от всичките възможни.

не изключвам варианта да няма кола която да отговаря едновременно и на оффроуд изисквания и на магистрален път. тогава просто мога да си взема една лека кола и един по-евтин джип.

п.с.
            не съм от тези дет си чешат езициците. наистина ми трябва съвет и ще се вслушам в препоръките ви.
            знам че ще си намеря правилния джип. благодаря.

Коментар

Сега понеже от Експлоръри разбираме само няколко човека и мисля че всички ще ти посочат мен ще напиша това което трябва да знаеш. Експлоръра си струва да бъде обект на обсъждане за покупка ЕДИНСТВЕННО И САМО АКО Е АМЕРИКАНСКАТА ВЕРСИЯ С V8 двигател 5.0. Казвам го защото не само двигателя е различен, въпреки че и това е важно. Първо разбира се двигателя - 302кс срещу 156 или 190-209 при 4.0V6. Второ и най-важно скоростната кутия при V8 е същата като при Краун Виктори (големите крайцери които използва полицията в САЩ) и е хеви дюти кутия, докато при V6 4.0 кутията е еднотипна с тази на Сиера. Разбираш че Сиерата е едно а голям и тежък камион е съвсем друго. И се почва ремонти на кутията всяка година. Трето - раздатката. При V8 5.0 раздатката е ФУЛТАЙМ с несиметричен междуосев диференциал 30/70 преден/заден мост със самоблокаж блокираш двата моста 50/5- при пробуксуване, докато при V6 е обикновенна парттайм раздатка която освен това се включва чрез електромоторче разположено отдолу и страдащо от всичките говна които събира по пътя.
              И потенеже V8 и да намериш ще струва много пари и е акцизен (302кс) то ясно е че не можеш да го мислиш. Другия НЕ СТАВА.
              НАистина виж Черокитата - най-доброто за тая цена.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Видях че има хора които са отговорили след като аз съм писал отговора, който се бави. Съжалявам за това, просто явно нямам някакъв статус и постовете не ми излизат веднага, а след проверка. Както и дае де, правилата са си правила но тъй или иначе "истински" експлорер наистина няма да намеря за тея пари. та ще чакам да отговорите за другите. И да не пропуснете по-предния ми въпрос, паркетник ли е CR-V-то.

10x пичове и респект.

Коментар

Видях че има хора които са отговорили след като аз съм писал отговора, който се бави. Съжалявам за това, просто явно нямам някакъв статус и постовете не ми излизат веднага, а след проверка. Както и дае де, правилата са си правила но тъй или иначе "истински" експлорер наистина няма да намеря за тея пари. та ще чакам да отговорите за другите. И да не пропуснете по-предния ми въпрос, паркетник ли е CR-V-то.

10x пичове и респект.
                  Апропо, вчера един комшия ми разказа че негови познати заминавали за САЩ и разпродавали всичко, включително и CR-V модел 2006 мисля за някаква смешна цена от типа на 7500 евро
                  Утре ще се поинтересувам.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

... търся среден оффроуд, не просто по-проходима 4x4 машина, не искам да ми е жал да карам по камъни още повече от кекаво окачване да се счупи нещо което на друг модел не би се счупило.
                    ...
                    Няма да е лошо да е модел дет да може да се "повдигне" с някой и друг сантиметър и да му се сложат по-злобни гуми...
                    Пак уточнявам, че не съм спец. Но в първоначалния ти списък не виждам Паджеро и Фероза (или Роки). А може би техните фенове още не са забелязали темата. Помисли...

Поздрави!
                    Искам България чиста!

Коментар

Не знам защо толкова и се плашите на тая Фронтера. Виждам, че не си я включил във фаворитите си. Според мен това е твоят автомобил за този бюджет. Сузукито, което ти е номер едно, ще те остави не само без камъни, ами и без бъбреци, ако го караш постоянно. Освен това поддръжката му не е по-евтина от тази на Фронтерата. Като комфорт и анти корозионна обработка е много по-назад също. Единственият плюс в негова полза за мен са по-лесните за набавяне НОВИ резервни части, но "брадвата" там е сериозна. Освен това, нямат добри дизелови мотори. За мен това е недостатък, защото мразя бутилки в багажника. Абе, помоли колеги от форума и ако има възможност, разгледай от близо джипките, около които се двоумиш и ще се ориентираш. Така де, око да види, ръка да пипне..... И със сигурност няма да те баламосват като джамбазите ...
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Почти съм решил.
                        Май ще е KIA Sportage 96-97
                        Много добри пари за много неща които се предлагат.

Какво мислите ако си взема автомонтьор за оглед на мястото където е колата?
                        Добър вариант ли е това и ако не е, какво да направя за да избегна грешки заради това че не разбирам?

Благодаря ви пак. Наистина много помогнахте.

Коментар

Вземи човек, който разбира от джипове. Най-добре, който има такава. Просто автомонтьор, ако не е на ти с джипките, едва ли за външен оглед и кратък тест драйв ще ти е от полза.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Почти съм решил.
                            Май ще е KIA Sportage 96-97
                            Много добри пари за много неща които се предлагат...
                            Ти си знаеш. Но имам смътното усещане, че в твоя случай цената е натежала повече, отколкото й се полага.

Не забравяй, че при second hand сделка парите които, плащаш за покупката, и тези, които плащаш реално, могат да се опишат с т. нар. експоненциална крива.

Казано по-просто, ако си купиш кола за 800 лева, за да тръгне ще ти струва общо поне 3000. Ако е за 2000, те оправят "само" двойно повече. Ако е за 7000 - добавяш да речем 2000 за това онова. И тъй нататък - все по-малък процент от цената.

Поздрави! И успех!
                            Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              Вземи човек, който разбира от джипове. Най-добре, който има такава. Просто автомонтьор, ако не е на ти с джипките, едва ли за външен оглед и кратък тест драйв ще ти е от полза.
                              +1 Един прекрасен автомонтьор наскоро каза за един джип че е перфектен и че всичко си му е наред, а джипа нямаше преден кардан по обясними причини. Така че по добре някой светнат колега от форума с кал по кубинките, отколкото монтьор който не е виждал джип. И задължително не си давай всички пари за покупката. Няма такава кола която да няма нещо за правене.

Коментар

Вървя към Suzuki Grand Vitara. Какво мислите? Попрочитам оттук оттам форума и като цяло хората като че ли са доволни. Ценовия диапазон между 11 000 и 13000 лв ме урежда. до към края на януари ще съм събрал парите. Живот и здраве.
                                За тия пари,а може и по-малко си вземи КИА Спортидж след 99г.М/у 8 и 12хил.лв има богат избор с всички екстри в перфектно състояние.А и аз,акто човек познаващ марката,ти препоръчвам да е след 99г.И да е бензинова.
                                П.С.Не съм видял изгнила КИА досега.А ако искаш да видиш какво представлява отдолу,заповядай в сервиза на Влади333.Тя,мойта,там е разглобена...
                                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X