Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за съвет-Покупка на Джип/SUV sec. hand

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за съвет-Покупка на Джип/SUV sec. hand

Здравейте, бих искал да се възползвам от познанията и опита ви.
    Молбата ми е да ми помогнете да избера правилния автомобил за това което ми трябва. Ето от какво се нуждая:

Здрава кола по-скоро, отколкото красива. Не искам да му треперя за боята, а да се чувствам комфортно и нависоко, в 4х4. Някакъв модел който се е доказал с времето. 4 врати. Високо проходима, не е нужно да е бесен офф-роуд. Когато излизам от София ходя по планини, реки, но по черни пътища, които са доста черни някой път но все пак не прокарвам нови , да се справя добре в снега.
    Да не иска ремонт всеки месец. А и частите. Все слушам легенди за частите за японските автомобили че са в пъти по-скъпи, а като говорим за 2-ра ръка кола тва има значение. Така ли е и ако да Frontera-та например добър вариант ли е?
    Да не е на повече от 10-11 г. модел.

Чудя се между:
    Honda CR-V, HR-V
    Opel Frontera
    Някакъв модел Land Rover (не ги познавам въобще с изключение на един Defender, но е далеч от това което ми трябва.)
    Сузуки Grand Vitara
    Nissan - може би
    KIA Sportage

Единствената екстра която ми е нужна е Клима, евентуално ел.стъкла.

Благодаря предварително.

До: МОлба за съвет-Покупка на Джип/SUV sec. hand

Хондата я забрявяй отсега.И двата модела.Отдолу е прекалено нежна,а и с това независимо окачване отпред и отзад...Носачите са малко по-дебели от тел.Тя е идеална за асфалтов път,зимно време.Вкараш ли я в гората,ще си проектираш нова...
    Останалите стават,като Патрулът ми се струва най-здрав.Но и най-тежък.Аз лично съм фен на КИА спортидж,но карам и Витари по горите-стават!С малко лифт разбира се.
    ЛендРоувърите също.Поразгледай в "Разходки..."
    Успех!
    Последно редактирано от ninja_1; 23-11-07, 21:05.
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Здрава кола по-скоро, отколкото красива. Не искам да му треперя за боята, а да се чувствам комфортно и нависоко, в 4х4. Някакъв модел който се е доказал с времето. 4 врати. Високо проходима, не е нужно да е бесен офф-роуд. Когато излизам от София ходя по планини, реки, но по черни пътища, които са доста черни някой път но все пак не прокарвам нови , да се справя добре в снега.
      Да не иска ремонт всеки месец. А и частите. Все слушам легенди за частите за японските автомобили че са в пъти по-скъпи, а като говорим за 2-ра ръка кола тва има значение. Така ли е и ако да Frontera-та например добър вариант ли е?
      Да не е на повече от 10-11 г. мод

Колега ,BIOSIM, описваш точно моята джипка -Терано 2 , 2700см TDI
      Ако няма да я ползваш и като семеен автомобил вземи си късата база

Коментар

Драги,здравей.Единствената причина да купя Фронтерата беше че когато отидод до пазара тази беше най-доброто предложение в момента,в прекрасно състояние и всички екстри за модела.Ако имаше хубаво Паджеро или Нисан,щях да избера нещо от тях.

Та в тази връзка изброил си няколко коли,добави още 1-2предложения,махни КИяата и търси най-доброто,което ще те радва.А за проправянето на пътища не ми говори.И други сме ги слушали такива,докато не те видя да вадиш дървета в гората някой ден с предна броня...и да се кефиш неистово от резултата.
        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
        NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
          А за проправянето на пътища не ми говори.И други сме ги слушали такива,докато не те видя да вадиш дървета в гората някой ден с предна броня...и да се кефиш неистово от резултата.
          Аха, дет се вика не слушай старо а патило. А не виждам нищо за Тойота, има доста ефтинки ТЛК понякога.

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
            А за проправянето на пътища не ми говори.И други сме ги слушали такива,докато не те видя да вадиш дървета в гората някой ден с предна броня...и да се кефиш неистово от резултата.
            Мда,все едно виждам моя тема преди да взема витарка само за леки черни пътища....
            Пък ся...
            Прикачени файлове

Коментар

Здравей и от мен.Ако искаш здрав и евтин за подръжка джип мога да ти кажа/това ми е работата/,че инфото ти за японските автомобили не е вярно.По-скоро забрави за Ровъра и.../тия с Опелите да не четат/Фронтерата.За японските машини арабите внасят много части и са на много добри цени,докато за Ровъра почети 90процента от частите са само оригинални,което значи в пъти по-скъпи от нормалната цена за дадена част,а може да се наложи и чакане около 10 работни дни доставка от вънка.При Фронтерата случая е аналогичен,с изключение на мотора/но той обикновено е най-здравото звено в целия джип/ който си е на Опел,всичко друго/а..и без емблемата/е на Исузо.А на моделите пък с 2.8тди мотора само емблемата е на Опел/тоест пак си на японски джип/.При това /с изключение на мотора/нищо няма за тях освен консумативи.В никакъв случай никой не може да ме убеди ,че един японски джип е по-малко здрав от Ровър или Фронтера,даже сигурно е обратното,но това е въпрос на друг спор.Не виждам бюджета ти за закупуването на джип,но ти препоръчвам да огледаш Патрола след 99г-Y61-невероятно здрава машина,с достатъчен комфорт и да не говорим че доста от частите и са като на по-стария и събрат Y60,което означава и по-лесно снабдяване и по-ниска цена на частите.
              П.П.И помни че към каквато и машина да се насочиш има и доста голям процент късмет.При сполучлив избор, правилна експоатация и подръжка смятам че проблемите ти ще са сведени до минимум.Поздрави и успех.
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Мерси за отговорите, почвам да ги чета и ще питам пак.

Коментар

Вървя към Suzuki Grand Vitara. Какво мислите? Попрочитам оттук оттам форума и като цяло хората като че ли са доволни. Ценовия диапазон между 11 000 и 13000 лв ме урежда. до към края на януари ще съм събрал парите. Живот и здраве.

Коментар

Като изключим това,че Гранд Витарата,независимо от грандоманското си име е с малък багажен обем и аз си мисля,че ти пасва като ръкавичка
                    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                      ...но ти препоръчвам да огледаш Патрола след 99г-Y61-невероятно здрава машина,с достатъчен комфорт...
                      Абсолютно вярно, супер корав звяр. Съчетава всичко необходимо за истински джип в себе си, включително и това че караш само на заден мост, с цел по-нисък разход, а когато се наложи тогава включваш 4х4.

п.с. Даже имам един такъв за продаване...

Коментар

)) оценявам съветите ви и аз съм ЗА, но Патрола почва от 17 000 като гледам.

все пак 4-5 000 лв. са от значение за мен.

Дай моля те някакво инфо за джипата дето я продаваш.

10x

Коментар

Първоначално публикуван от biosim Преглед на мнение
                          )) оценявам съветите ви и аз съм ЗА, но Патрола почва от 17 000 като гледам.

все пак 4-5 000 лв. са от значение за мен.

Дай моля те някакво инфо за джипата дето я продаваш.

10x
                          Nissan Patrol 2.8 TDI-6
                          26700 ЛВ.
                          Данни:
                          Дата на производство - ноември 1999 г.
                          Тип двигател - Дизелов
                          Мощност (к.с.) - 130 к.с.
                          Скоростна кутия - Ръчна
                          Категория - Дълга база
                          Пробег - 177000 км
                          Цвят - Т.зелен

Особености:
                          4x4
                          7 - местна
                          ABS
                          Airbag
                          Аларма
                          Ел. Огледала
                          Ел. Стъкла
                          Застраховка
                          Имобилайзер
                          Климатик
                          Кожен салон
                          Лети джанти
                          Металик
                          Ролбари
                          Серво управление
                          Стерео уредба
                          Центр. заключване

Допълнителна информация:
                          Климатроник, луксозно изпълнение, 4 ел. стъкла, ел. и отопляеми огледала, ел. регулируеми фарове. Напълно обслужен, сменени - ангр. ремък, ролки, всички масла и филтри. 4 нови японски гуми-265/70/16 с 5 бр. алуминиеви джанти, тонирани стъкла, фул-каско, CD-MP3 SONY. Чип тунинг-Nissan-150к. с. с възможност за вкл. и изключване, хромникелов ролбар, теглич. Релинг на покрива, компас+термометър, блокаж на заден диф. , стаби-контрол, 4х4 - бързи и бавни, 4х2(само задно предаване), фабрично 6+1места с бежов кожен салон и др. Частно лице - 0888/520-590

Продавач:
                          Регион: Пловдив
                          тел.: 032/605-890

Коментар

Тези въпроси винаги са с много неисвестни, и затова отговорите са доста субективни. Но пък така имаш възможност да чуеш различни мнения и да си изградиш собствено. Ето ти моето:
                            Какъвто и джип да вземеш за парите които си си определил, след това разходите по него ще са сериозни. Затова си вземи ХУБАВ джип, да не те е яд после да инвестираш в него. Много хора тук са минали по дълъг път с машините - тръгвали са със нива или самурай и после са сменили 4-5 докато стигнат до Патрол или Тойота 80. И аз минах по този път, но само мислено, благодарение на тези преди мен. И се метнах направо на Патрола, което тогава ми се струваше почти наивна постъпка. И от тогава, колкото повече време минава, толкова повече се радвам, че не съм взел някоя компромисна машина, която да гледам все с едно на ум, че искам да сменя с друга по-хубава. Тъй че за 10-12 хиляди (останах с впечетлението че толкова си заделил) Y60 е твоят джип. За тойота не стигат...
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от biosim Преглед на мнение
                              ...Здрава кола по-скоро, отколкото красива. Не искам да му треперя за боята, а да се чувствам комфортно и нависоко, в 4х4. Някакъв модел който се е доказал с времето. 4 врати. Високо проходима, не е нужно да е бесен офф-роуд. Когато излизам от София ходя по планини, реки, но по черни пътища, които са доста черни някой път но все пак не прокарвам нови , да се справя добре в снега...
                              Едно от много малкото предимства на second hand или, направо казано, купена на старо, е че поначало не й трепериш. Моето джипче го купих ожулено от едната страна; не след дълго установих, че този дефект е значителен плюс.

Нямам нужните знания да ти дам технически съвети, но за психологическите имам вече достатъчно опит. Например при оф-роуд не ти хрумва да се пазиш от клонки и драки. Това е хубаво, защото при лош терен клонките са последното, на което трябва да обръщаш внимание.

Със "стара" кола много по-лесно помагаш на близки, които тепърва изкарват книжка. По-лесно "се прежалваш", за дупка на пътя, която си видял в последния момент. (Това има отношение към сигурността на движение - по-опасният рефлекс е да заобиколиш дупката.) И други подобни.

Пак от скромния ми опит ще ти кажа, че можеш да намериш точно това, което търсиш. Във финалната права обаче - когато пресяваш измежду 5-6 машини, които са ти хванали окото - непременно вземи със себе си човек, който е по- в час от тебе с автомобилите.

Пожелавам ти и късмет, който добре ми помогна, когато преди половин година имах същия проблем (с малко по-различни изисквания).

Поздрави!
                              Искам България чиста!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X