Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за съвет-Покупка на Джип/SUV sec. hand

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Молба за съвет-Покупка на Джип/SUV sec. hand

като съотношение здравина качество и цена,мисля,че Нисана е най добрия избор,аз карам американски патрол 3300 бензин и съм много доволен,недостатъка на моя е ,че е сас тварде твърдо окачване,което е повече за тежки терени,отколкото за асфалт,отзад е на ресори,а отпред на регулируеми торсиони,но се свиква разбира се,една навара ще ти варши перфекна работа и е много практична,хем е с двойна кабина,хем и атв,ако караш ,качваш си го отзад и забравяш за ремаркета

Коментар

зашто никои не каза ништо за terrano2 1999g става за магистрала и за гората

Коментар

Здравейте приятели!

След търсене попаднах тук и веднага се абонирам. Просто защото аз споделям търсениятя на колегата biosim. Вместо да отварям поредната тъпа тема и да си спечеля бурното ви неодобрение се лепвам...

В момента сме с едно Субару Либеро (Wagon E12) 88 1.2 52 к.с. 4x4 (on demand) което хич не ме удовлетворява. С половинката ми имаме общо 3 деца (на 17, 9 и 1.5години), обичаме уикенда да сме "на зелено". Не, че пърполечката не върши работа, ама искам малко повече мощ и комфорт за моите момичетата (и трите дечица са от нежния пол, половинката ми също ).

Още не съм решил кой от основните варианти да избера:
        • Ван 4х4 (Toyota Previa, Mitsubishi Space Wagon/Space Gear, Hyundai Santamo)
        • SUV (Honda CRV, Freelander, Hyundai, Kia Sportage Grand, Grand Vitara, Frontera)
        • Кросоувър-комби (Subaru Outback).
        Автомобилът ще се използва основно за извънградско каране, лек offroad (черни пътища). По асфалта не търся много комфортна возия, а по-скоро стабилност и сигурност.

За мен са важни няколко фактора:
        • здрав, некапризен двигател;
        • надеждна трансмисия и ходова част;
        • проста поддръжка;
        • устойчивост на ръжда;
        • запазено купе (върл непушач съм)
        • наличност на квалифициран сервиз (живея в Пловдив)
        Бюджетът е ограничен около 12 000, но бих добавил повече за добре гледана колица, нали трябва да стимулираме грижовните стопани! Сиреч предпочитам по-стар модел, по-постен, но добре гледан, отколкото по-нов, с повече екстри, но по-изхабен.

Везните натежават към SUV, защото въпреки факта, че са 4х4, вановете не са толкова здрави и се чупят много по-лесно по нашите пътища. Приказките за по-скъпа поддръжка на SUV не са много премерени, според мен. Един тежък ван гори, колкото и SUV, че и повече. Със сигурност са по-скъпи гумите при SUV...

Мой извод е (от малкото инфо, което съм смелил), че ресурса на един SUV е много по-голям от този на един Ван при равни условия на експлоатация и поддръжка.

Ще се радвам на всяко ваше мнение!

Благодаря ви!
        Поздрави от Lincoln, UK! :)

Mitsubishi Pajero II 2.8 TDI GLS '95 (дълга база)

Коментар

Държа да отбележа, че не очаквам тук да цъфне инфо за "вълшебния джип", който прави чудеса!

Предполагам на много хора им е интересна темата:

"Подходящо 4Х4 МПС за четири/петчленно семейство"

Всеки има различни предпочитания, различни приоритети, съответно ще вземе различно решение. На мен/на четящите тук ще бъде интересна различната гледна точка.

Коментар

Подходящия за целта, липсва в списъка Ви... Ланд Ровър Дискавъри...
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Благодаря, giorgio!

Тъкмо гледах обявите за т.нар. "Диско"... Първоначално мислех, че няма да мога да вкарам едно такова "читаво" в бюджета си... Но пък, знае ли човек.

Не робувам на марки, но май имам по-голяма склонност към японци и корейци. Просто такива съм карал повече и имам положителен опит.

Споделям едно мое заключение, че човек не трябва да заклинчва само на една марка, модел, спецификация, защото така ограничава шансовете си. За това съм си отворил хоризонта максимално...

Коментар

Киа Гранд Спортидж и Сузуки Гранд Витара.За тези пари ще са пълни с екстри,които ще те удовлетворят напълно във всеки един сезон.
                За Киа-та-задължително бензинова и след 98 година.Иначе-проблеми.Имат 2,0 DOHC 128кс-достатъчен е.Подлежи и на 4" лифт,който съм разработил,тествал и използвал аз.Макс. размер гуми след лифта- 31/32"
                За Гранд Витарата-има и дизел,който не познавам,но имат и 2,5 V6 бензин...също така в по-ниския клас имат 2,0 V6.
                Аз,лично бих избрал КИА-та.Мисля че е по-здрава(мое мнения)
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Благодаря, ninja_1! Определено съм подценявал досега по-старата продукция на Kia, признавам.

Коментар

Първоначално публикуван от Dr.Jend Преглед на мнение
                    Благодаря, ninja_1! Определено съм подценявал досега по-старата продукция на Kia, признавам.
                    Ми,то,тая продукция е до 2004г.След това,вече,е Хуйдай...

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                      Ми,то,тая продукция е до 2004г.След това,вече,е Хуйдай...
                      Това Hyundai ли означава? Не съм запознат със специфичната терминология тук...

Коментар

Първоначално публикуван от Dr.Jend Преглед на мнение
                        Това Hyundai ли означава? Не съм запознат със специфичната терминология тук...
                        Ъхъ,хм,всъщност,аз съм имал Хюндай,модел 99г,който съм карал над 700 000км главно на консумативи.Невероятно здрав.Ама почват да ги изкелиферчват новите...

Коментар

Аз също имам да кажа добри думи за Hyundai...

Далечната 1998, Модел Accent GLS 96 1.3i (може нещичко да съм объркал, простете)

Чисто нов, специална оферта (сиреч много изгодна) - 9 500 US $

Сложихме веднага газова, скъсвахме го от работа, много здрав се оказа... Бившата ми съпруга го замени с доплащане на повече от 350 000 км за едно Musso, искаше джип.

За тези години освен консумативите, замина само един амортисьор и едно моторче за шофорското ел.стъкло. Девствен двигател, капка масло не е изхвърлил и т.н.

Сега като видя негови набори, особенно белички (нашето беше такова) много мило ми става. Чак ми идва да отида и да го погаля!

На всекиму такъв късмет пожелавам с нова кола. А като знам колко познати са патили с чисто нови коли и то от много по-престижни марки, чак се учудвам.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                            Ъхъ,хм,всъщност,аз съм имал Хюндай,модел 99г,който съм карал над 700 000км главно на консумативи.Невероятно здрав.Ама почват да ги изкелиферчват новите...

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                              Подходящия за целта, липсва в списъка Ви... Ланд Ровър Дискавъри...
                              Още един глас за Дискавъри.

Коментар

Много сладко клипче...

Определено, ако ми изпадне едно читаво "Диско", въобще няма да му мисля много!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X