Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предварително проучване и мнения за второ МПС - лек и икономичен автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Предварително проучване и мнения за второ МПС - лек и икономичен автомобил

Аз пък за втора кола ползвам ГоУф 3 1.6 75 к.с. на газ. Идеална е за в града (ако все пак пренебрегнеш, че е ГоУф), гори нормално за 1.6, изключително здрава и никакви разходи освен за гориво. От време на време се замислям дали да не я продам и да взема нещо по-ново, но като пресметна, че трябва да я дам за никакви пари, а и нямам разходи по нея - веднага се отказвам.

Коментар

От: Предварително проучване и мнения за второ МПС - лек и икономичен автомобил

Ще ми се да препоръчам Голф, но не мога да бъда безпристрастен. Голфаджия съм и потвърждавам: след Голф 3 - евтино е само окачването и то се прави рядко. При мен още не дошло време, но съм сравнявал цени. Важен е и майстора... там не ми се пише, щото ми се плаче от тях
      Един прост пример може да ти подскаже - дали има смисъл от втори автомобил или не.
      Нека не смятаме маслата. Хипотетично приемаме, че маслото на джипа се сменя на 10 000км(два пъти годишно, примерно), както и на автомобила. На голфа смяната на непретенциозно масло идва не повече от 50лв. А на Джипа?
      Нека не сравняваме гумите същото. Ако на джипа се сменят гуми веднъж на 2 години, с втори автомобил това ще става за три и повече години. Изключая дотовете. Никой не сменя старите си гуми, защото са стари, а защото са износени. Отново в полза на вторият автомобил, защото с него гумите ще се сменят по-рядко, но ще има смяна и на автомобилни гуми. Да, така е. Те обаче не са на цената на тези на джипа(но могат да станат при желание).
      Ако се повреди единият другият, другият е задължително на линия.
      При акумулаторите вече няма мърдане - това си един огромен минус.
      И най-големият мотив според мен - разходът на гориво(данъке се плаща веднъж годишно, масло два пъти, гуми още по-рядко, горивото обаче е всеки ден).
      При бензинов джип предполагам е около 13-15литра(взимаме минимума 13 бензин - само и единствено). При следна цена на горивата в страната с изключение на Варна(да е жив и здрав г-н Марешки) това прави 26лв.
      При леко бензиново купе на газ разходът ще бъде 10 газ - 8-9лв.
      Т.е. само за 100км този автомобил ще ти генерира печалба в размер на 17-18лв. т.е. За едни 1500км(т.е. 15х17=255лв) ще се избие и застраховката и данъка, който според общината може да е 9лв(моя 28 годишен Голф с с 1,3 двигател).
      А за 4000км. ще си малко 1000лв напред отново хипотетично, т.е. автомобила ще се избие за 15 000км.(ориентировъчно).
      Тук не смятаме ремъци, ролки, филтри и т.н. там вече по-запознатите да направят едни сметки.
      И удоволствието от сравнително лесно паркиране срещу не до там меката возия. (при сравнение Голф 3 срещу Фронтера).

Аз ги смятам така, приемам корекции.
      Малко стотинкаджийски пост.
      Въпрос на ценостти и приоритети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X