Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предварително проучване и мнения за второ МПС - лек и икономичен автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предварително проучване и мнения за второ МПС - лек и икономичен автомобил

Привет колеги, от няколко месеца ми се налага да карам по-често фронти предимно градско, но както знаете какъвто и джип да карате, не е рентабилно да се кара предимно в градска среда, заради по-големия им разход на гориво и т.н., и от тук чуденката ми е, дали да взема като второ МПС, една малка икономична кола само за в града, ориентирал съм се към - Опел Корса, като да е без никакви екстри, без климатик, без ел пакет, да е 2 врати, задължително да е само бензин и да е моно-инжекция, за да мога да сложа най-обикновена конвенционална газова уредба, ако изобщо се реша да взема като опция икономична кола, бюджета ще е максимум 1500лв за придобиване, документи, прехвърлянe, и 100лв отделно за смяна на най-необходимото като консумативи, маслo, филтри..., кой двигател е най-корав и е с моноинжекция, никакъв екотек не искам, цял живот като изключим че съм карал, трабант и лада, най-много време съм карал все Опели, рекорд, вектра, и сега фронти, та затова и мисля за Опел Корса? Съвети за кой модел, година и двигател да гледам, ръждата е ясно че трябва да съм внимателен и че това им е слабото място?

От: Предварително проучване и мнения за второ МПС - лек и икономичен автомобил

1,4 бензин, 8 клапана е доста здрав, май го има моноинжекция(по автокъщите му викат "подготовка за газ"). 1,0 е три цилиндъра и ще иска повече натискане за да върви, 1,2 не го знам как е, познат го имаше на астра, нещо скъп стартер ми се върти спомен. Иначе доскоро имах Поло 1,4 бензин, екстра е за малка кола за града, а и с цените на газта в момента е оферта. Сега го заместих с Паджеро 2 и има разлика
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Корса или Астра е добър избор за града, 1.6 L.осем клапановия мотор е най добрия компромис... прилична динамика, малък разход.
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Як автомобил сам по себе си, но за тия пари виждам само модели около 1995-98г. Което значи близо 20-годишно возило. Слабо място им е единствено задкормилното устройство, т.е. важно е кой го е карал и как го е поддържал. По принцип този тип автомобил като мине 10г възраст става много популярен сред 20-годишните младежи. Което значи че доста време е каран грубовато и поддържан минимално, с много части изтъркани преждевременно и оставяни на доизживяване (и подлежащи на смяна през идните 1-2 години). Такъв тип кола се взема на възможно най-малко години, във възможно най-добро състояние, и с идеята че след около 3г ще трябва да си купуваш друга (или да хвърлиш още едни хилядо лева за поддръжката на настоящата, което обаче нещо се разминава с идеята за "икономичност").

Коментар

Това, че клони към 20-годишно не значи, че ще се представи по-зле от 10-годишно, най-малкото заради концепцията на по-старите каляски. Моето Поло дойде при мен на 14 г. и го продадох на 18 сега, за 25 х.км. бе съм правил кой-знае какви ремонти, но купето беше здраво, ще кара още много. Търсиш нещо в добра кондиция и това е.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

1.2 и 1.4, 8 клапанов мотор - това ти трябва. 1.6 8V не съм сигурен дали въобще има на корса. Иначе и аз съм го мислел това, и аз към корса бих се ориентирал. Нов стоп от магазина - 20лв. Ново огледало (със всичко) - пак 20лв. К'во му плащаш .

Ама аз си останах на фаза мислене. Витарата е само на газ и харчи под 15лв на 100км градско.

Коментар

За тези пари тези години корсичката ще е пред полуразпад от ръждата.
              Аз бих гледал нещо нововнос от Италия щото тукашните са вече 2-3 пъти кърпени.
              При корса най големио мотор е 1.4
              Поздрави
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad
                При корса най големио мотор е 1.4
                Поздрави
                Опитай отново

Линк
                Последно редактирано от CarTest™; 09-11-15, 21:18.
                За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                0878 79 20 61 Борис

Коментар

Имало ама е 16в в Корса GSI, мислиш ли че са разпространени?
                  Аз такваз не съм виждал.

Препоръчвам C14NZ карал съм го в Кадет и гореше 6/100 газ
                  VW Golf VI variant
                  Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Ами всеки ден виждам 2 с другия 1.6 мотор, и все пак говорим за корса В нали?
                    0878 79 20 61 Борис

Коментар

Да Корса Б а другия е вече и Екошпек от него има много ама е маслояд
                      VW Golf VI variant

Коментар

Личната ми класация за малък градски не задължително в този ред
                        Citroen - Saxo (S0,S1) - 1.4 SX (75 Hp)
                        Ford - Fiesta IV - V - 1.3 i (60 Hp)
                        Fiat - Punto II (18 - 1.2 (60 Hp)
                        Renault - Clio II - 1.4 (B/CB0C) (75 Hp)
                        Renault - Twingo (C06) - 1.2 (C/S066,C067) (58 Hp)
                        Последно редактирано от CarTest™; 09-11-15, 21:19. Причина: Линкове
                        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Като се замисли човек, май не си заслужава да вземеш втора кола за в града. Джипката гори 10 - 11 на сто в града, а Пунтото ми (1,2 16V 80) гори 8-9. Като сложиш гуми за двете, масла, части и поддръжка на две коли, място за паркиране, данъци, застраховки и т.н., излиза в пъти по-скъпо, отколкото разликата в разхода на гориво.

Коментар

Първоначално публикуван от Балканджи Пламен Янков Преглед на мнение
                            Като се замисли човек, май не си заслужава да вземеш втора кола за в града. Джипката гори 10 - 11 на сто в града, а Пунтото ми (1,2 16V 80) гори 8-9. Като сложиш гуми за двете, масла, части и поддръжка на две коли, място за паркиране, данъци, застраховки и т.н., излиза в пъти по-скъпо, отколкото разликата в разхода на гориво.
                            Това мислех да напиша и аз,още като прочетох първото мнение,но човека пита каква кола,а не дали има смисъл от втора икономична кола.Иначе си абсолютно прав.
                            Cherokee WJ 4.0L- NP242
                            Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Първоначално публикуван от Балканджи Пламен Янков Преглед на мнение
                              Не знам каква е тази джипка, дето гори 10-11 на градско, но наистина забележката е уместна. Ще бъде разумно човек да направи сметка каква е съпоставката между очакваната икономия от гориво и разходите за придобиване и поддръжка на втори автомобил, пък бил той и икономична малолитражка. А освен всичко друго, в София все по-актуален става проблемът с паркирането, дори при само един семеен автомобил ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X