Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предварително проучване и мнения за второ МПС - лек и икономичен автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Предварително проучване и мнения за второ МПС - лек и икономичен автомобил

Моята Фронтера А 2.0 харчеше 13-14 газ в София
    Cherokee WJ 4.0L- NP242
    Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Понякогa го имa смисълa. Aз предпочетох дa остaвя джипкaтa нa стендбaй зa резервa и дa и плaщaм дaнъците a дa въртя с другa колa грaдско. Сметкaтa ми излизa, въпреки че промянaтa не беше породенa от финaнсови причини. Но в конкретния случaй колегaтa ще слезе от джипкaтa в някой рaздрънкaн теснообемен кенеф- съдейки по бюджетa.
      По темaтa-aстрa ф 1,6 не е чaк толковa клустрофобичнa. От видa нa опел корсa сa колите преднaзнaчени зa слaбa женa. Въртях преди няколко години зa седмицa еднa тaкaвa при положение че бях към 80кг и ми беше супер-некомфортно.
      Последно редактирано от //Радо//; 08-11-15, 10:44.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Не знам каква е тази джипка, дето гори 10-11 на градско....
        Имам предвид дизел (Киа Соренто). Иначе ако ще се купува втора кола за в града, горещо препоръчвам да е някой Голф с газова уредба, защото мисля, че всички други компактни коли са компромис и са скъпи за поддръжка в сравнение с Голфа.

Коментар

Имам приятел, чиято жена кара вече трето "Туинго". Колата се кара всеки ден за отиване и връщане от работа, през цяла София, средно поне 25-30км. А девойката дори не си и помисля за друга марка и модел. При това колата е без ГУ.

П.П. По повод Гоуфа - след 3-ката вече няма нищо евтино в поддръжката му. А 20 годишна 3-ка се крепи само на стъклата.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Благодаря ви колеги за съветите, всъщност не съм решил със сигурност дали ще купувам за второ МПС "икономична" градска кола, затова и съм на етап проучване, лошото е че като прегледах авто-сайтовете и доколкото е възможно само по описания и снимки, става ми ясно че за 1500лв няма да намеря нищо читаво, а ако увелича бюджета, то май ще се губи и смисъла за икономия като цяло, фронтито ми е само на бензин, но нямам никакво желание да му слагам газова уредба, и без това двигателя си е слаб за това купе та да го мъча и на газ, а и за градско каране само на газ също не е рентабилно, особено зимата сега, та все още се чудя, дали изобщо ще има смисъл от втора кола....

Коментар

Моите 5ст...
              Взимаш евтина бангия, която да продадеш без голяма загуба(примерно като от темата за кола до 1000лв). Караш с минимална поддръжка и продаваш като решиш.
              Преди пет години, взех едно Поло 1,3 дизел(от колега от форума), за 450лв. Идеята беше, да си ходя на работа, а и понеже често се налагаше да си давам колата на различни хора, за тази поне да не ми пука. Купих един акумулатор 77Ah Искра(ползвам го още на друга кола), минах преглед(ГТП), сключих ГО на разсрочено плащане и я карах близо година. Смених маслото на добра воля(карах доста и със старото), купих и комплект чистачки... Другото е само сипване на гориво и безгрижно каране. Удариха я пред блока, после и стартера сдаде багажа, и я дадох за скраб(обаждаш се, идват и я взимат). Получих 370лв, като мой приятел взе от колата летите джанти, спортни седалки, ГНП и незнам още какво. Като дръпна чертата, съм имал кола под наем за около лев и нещо на ден.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

По едно време 3 коли бях събрал, продадох 2-те по-малки и стари и съжелявам, че поне едната не си оставих. Писна ми да возя и взимам жената от работа и това ежедневно напрежение покрай возенето, дето гледам и аз да не закъснея. Да, естествено разходите скачат, ама всеки да си е с кола. Та и аз се чудя за мен да си взема нещо старо и евтино-само държа да има клима.
                SUV

Коментар

Какво мислите за Daithatsu Cuore 1.0 - 12V, това чудо харчел 4,3 литра бензин смесено, а извънградско даже 3,9 литра при нормално каране

Коментар

Значи ако се гледа минимум разход - смарт 0.8 дизел. Две години търкалях това нещо, за тези две години не счупих абсолютно нищо по него, Враца-Бургас-Враца минаваше с 50лв, с климатик и средна скорост 90-100км. В софия си я паркираш напреки спокойно навсякъде. Е не са 1000лв, ама не са и кой знае колко по скъпи.

Иначе, да се намери читава астра Ф или корса, /демек не изгнила/ е реално, но и собственика няма да я даде за 800-1000лв.

Не изгнило - ауди 80ка.

Другото е както е написал Цецо, бангия за 400-600лв, и само каране.
                    Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                      Какво мислите за Daithatsu Cuore 1.0 - 12V, това чудо харчел 4,3 литра бензин смесено, а извънградско даже 3,9 литра при нормално каране
                      По-скоро 5/100 е реалистичния разход. Вътре е тясно като трабант, вози като лада, но ти щом вече имаш тренинг с тях ... Ако намериш читава, не са проблемни и поне при нас частите струват джобни пари. Ако взимаш такова, говори се че кривят колела и ако са с нови гуми, бъди особено подозрителен

Преди да решиш дали Смарт също е вариянт, повози се на един такъв и мини през няколко "полегнали полицаи", за проба Ако след това нямаш цицини на главата, се замисли как началната инвестиция при Смартовете е едни 500-1000лв повече, по-податливи са проблеми, плюс частите определено ще са по-скъпи.

Между другото, ако въпросът е само за пестене, замисли се дали не можеш просто да хвърляш по едни 10лв всяка седмица в буркан вкъщи (с цел да не ги харчиш, нали ), и те уверявам че ще спестиш що-годе толкова, колкото и от закупуването на втора икономична кола.

Коментар

След доста внимателно обмисляне и с оглед вашите съвети и препоръки, отказах се да купувам за второ мпс - икономична кола, единствено по изключение бих взел, само ако ми изпадне на цена на скрап икономична кола, инак решението на моя проблем е карта за всички линии, метрото и градския транспорт, май това е истината за градско придвижване, ако имах пари бих си взел нова изцяло електрическа кола от Явор, щеше да е идеална за градско каране и с привилегия за безплатно паркиране на зелена и синя зона, отивам да пускам тото
                        Последно редактирано от Еделвайс; 09-11-15, 15:56. Причина: Пояснение

Коментар

Браво! Ти си един от малкото, дето се вслушват в съвети!

Коментар

Ползвам джип и лек автомобил.
                            Предимства:
                            1. Ако едното е в бокса другото е налице.
                            2. Разход по 2 в града за джипа а е газифициран.
                            3. Голям неманеврен, труден за провиране и паркиране.
                            4. Труден за товарене и разтоварване.
                            5. Скъп за подръжка сравнено с лек автомобил.

Недостатъци:
                            1. Плащаш данъци и застраховки х 2
                            2. Трудности по варненските кратери за леката кола.
                            3. Не се катери по тротоарите.

От огромно значение за избора е стила на живот и месечния пробег.

Аз карам 3-5000 км месечно.
                            Поздрави
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                              Значи ако се гледа минимум разход - смарт 0.8 дизел. Две години търкалях това нещо, за тези две години не счупих абсолютно нищо по него, Враца-Бургас-Враца минаваше с 50лв, с климатик и средна скорост 90-100км. В софия си я паркираш напреки спокойно навсякъде. Е не са 1000лв, ама не са и кой знае колко по скъпи.

Иначе, да се намери читава астра Ф или корса, /демек не изгнила/ е реално, но и собственика няма да я даде за 800-1000лв.

Не изгнило - ауди 80ка.

Другото е както е написал Цецо, бангия за 400-600лв, и само каране.
                              Павка, тамън 3 пъти по-скъпи са. Че ми стана интересно и проверих - не друго ми и аз обмислям няква евтина градска кошница.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Петьо, приятел кара служебно/личен Смарт вече 6 година. Точно същият 0.8 дизел. Купен на 20000км. от Швейцария. В момента е на около 160000км. За цялото това време никви грижи по двигател, скорости и окачване. Дребни и евтини ремонти. Никви грижи зимата със задното. Двигателят е отзад и тежи, пък и междуосието е късо, шоферът е седнал по средата и има добро сцепление. Разход градско-3-4/100км. Вътре е доста просторно. От 3 години ме кани за тест-драйв, но все не намирам време. Ако ти се ще да пробваме играчката от Киндер сюрприза, може да го питам за кръгче.
                                Става въпрос за втората серия с фаровете осморки. При първата серия с целия фар няма онези зони за деформация при удар и блъскайки се дори с 40км/ч е страшно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X