Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мерцедес Е270ЦДИ или Волво С60Д5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мерцедес Е270ЦДИ или Волво С60Д5

900 лв. я плати нашия човек, след маса пазарлъци, тая пролет. Освен това се оказа, че има и разлики, и се правиха още еквалибристики ...
    Но, наистина там (с агренажа) компромиси не трябва да има - късането на ремъка води до непоправимо разрушаване на главата.

Коментар

Относно СБЦ-то на Мерцедес, тука при нас има един майстор, дето ги прави доста успешно. Въпросният майстор има Е270ЦДИ, успешно ремонтира системата, както и на редица други модификации на Е-класа В211, явно това също е масов проблем, но не съм обърнал внимание, защото се прави при нас лесно и евтино. След известни консултации и малка справка в интернет, действително първите модели на Волво, масово се купуват глави втора употреба. От волво форум няма сериозни оплаквания от този агрегат, въпреки че всяка една обява за Д5 на части, главата е продадена.

Коментар

Значи викаш главите са дефицит,ама волво-феновете нямат оплаквания .За да не съм съвсем офф,между тия двете твърдо съм за МБ.

Коментар

Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнение
          Значи викаш главите са дефицит,ама волво-феновете нямат оплаквания .За да не съм съвсем офф,между тия двете твърдо съм за МБ.
          В България са малко хората дето ще си признаят че са се минали, камоли в избора на автомобил и жена .
          За мерцедеса е пълно с афтърмаркет решения резервни части втора ръка и за повечето скъпи компоненти е измислен и се предлага по - евтин лек.
          Land Rover Discovery
          Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнение
            Българина, когато е прецакан и му е гадно, не обича да споделя. Иначе, за проба звънях на две обяви, като и на двете места - глава нямаше. Мерц, имат оплаквания от вихровите клапи, но това също се побългарява и то доста успешно. Само за сравнение. Предни дискове за Е270 на брембо са на цена от 110лв. Предни дискове, пак брембо за С60 са на цена от 102лв.
            Последно редактирано от Rocco; 30-09-15, 20:54.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
              Българина, когато е прецакан и му е гадно, не обича да споделя. Иначе, за проба звънях на две обяви, като и на двете места - глава нямаше. Мерц, имат оплаквания от вихровите клапи, но това също се побългарява и то доста успешно. Само за сравнение. Предни дискове за Е270 на брембо са на цена от 110лв. Предни дискове, пак брембо за С60 са на цена от 102лв.
              Проблема с клапите се решава сравнително лесно. За консумативите ти казах - близки са цените, само не се сещам дали при мерцедеса филтъра за купето не беше доста скъп, двойния.
              Всеки трети е шести

Коментар

не е безбожно скъп, карбоновия филтър.
                Ама като си помислиш, колко пъти пътуваш в тунели по десетина километра, и тяхната вентилация не работи..

На моя Мерседес съм пускал вентилацията през тоя филтър, карайки зад пушещо возило - умрял камион, или античен цвай-тактер. Докато затвори външния въздух, и почне да смуче през него, аз съм го изпреварил тоя, барабар с пушека, за секунди. Та - не е определящо.

Досега на дисплея на климатроника надписа СМОГ не съм го видял, освен при тест.

Коментар

Първоначално публикуван от Luftwaffe93 Преглед на мнение
                  ...Мерцедесът също е много хубав, ...., но през зимата оставаш без кола... .
                  И що така ? Не ще да пали ли ?
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    Не бе..
                    Дъвката със снимката на въпросния Мерседес, през зимата се втвърдява, и се дъвче трудно....

Коментар

Вени, друго имах предвид, ама не съм много сигурен в момента

Примерно тоя 60лв
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22167039.JPG
Прегледи:1
Размер:21.7 КБ
ID:5683891

И тоя вариант - 200лв
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:33836297.JPG
Прегледи:1
Размер:39.1 КБ
ID:5683892

Иначе и двата са с въглен.
                      Всеки трети е шести

Коментар

Еее, ти ме застреля..
                        Така не мога да кажа нищо - на моето купе има 4 филтъра, от които два са карбонови, и нито един от тях не изглежда дори подобно на тия от снимките.

За цени - не помня, щото ги сменях всичките, като купих колата, и файла, дето си пиша тия неща, се затри. Ама не беше нещо фрапантно - ако беше, щях да го помня...Може би всичките да са били 200 кинта... не мога да съм сигурен..

Коментар

Един от филтрите е скъп, около 100-120лв. Там с разните му въглени, аромати и прочие. Само за справка, колко масло събира 270ЦДИ?

Коментар

М/у 6-7 литра. 5в40.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                              Като завалят 4 пръста сняг тогава можеш да разбереш.

Коментар

Първоначално публикуван от Luftwaffe93 Преглед на мнение
                                Като завалят 4 пръста сняг тогава можеш да разбереш.
                                Е кажи де,чистачките ли му спират.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X