Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mercedes ML 320 vs Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Mercedes ML 320 vs Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD

Първоначално публикуван от tatii Преглед на мнение
    какви са тия 20лв че и нагоре за масло извънземни коли ли карате Аз на камиона дето е много повече натоварен 25т карам със масло за 7-9лв на литър 10w40 и на маздата 5W30 синтетика и то на даф-а по 35-40хил.км и нищо им няма ~ вървят си и са здрави то за 1200лв и ако добавя още ще си купя кола
    Това е пол(уле)жението. На негрите в БГ мъниста се продават срещу злато и слонова кост. В щатските форуми спорят дали масло за 3 $ галона (3,7 литра) не е прекалена глезотия и прочие. Ако разгледаш по-стари теми във форума, ще ти падне шапката:
    Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
    10 литра Mopar ATF+4 има в скоростите. Другаде където да го има налично, освен при официалния представител на Jeep, не знам. Там е 80лв/л. Ако си го намериш по-евтино, ще е по-евтино. Отделно филтър, труд ... Първа смяна на 100 000км, втора на 200 000км и т.н.
    Добре, че Жоро_ЦСКА организира "алтернативен внос" на масла за Jeep, та търговците се повразумиха.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Брат ми,има сервиз за прегледи в Англия,от него знам че няма по-голяма измама с цените от маслата за автоматите,при нас.Масло от варел за автомата на Мерцедес ц-класа 2002г,излиза с филтъра 180лв.На предишния ми автомат 722.6 пак горе долу толкова и е каран над 130 000км без проблем.

Коментар

Да допълня че,не става въпрос за 130 000км с една смяна на масло.Но искуственото завишаване наа цените принас е направо безбожно.На по-старите автомати ти трябва само канал и най-обикновенно гедоре да си го смениш сам.

Коментар

Така си е - цените са високи при официалните дилъри...
          10W40 можеш да намериш и за 5лв/л на едро и за 45лв/л при официален представител....
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Здравей колега,няма такава болка със смяна на маслата-мотора събира 10лтр=150 лв от нета Кастрол едж 5х30,филтър 15/20лв.въздушен 27лв.масло преден заден диф общо 4 литра 75х140 100лв.Раздатка Мопар 2лтр=100лв. Май това са чорбите за 3.0 диезел
            Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              Евтино-практично-удобно. Чудя се аз що ги карат толкова много тия бюджетни народни колици и то не само в Албания, но и у нас. А то какво било. Само немците са някакви национални нихилисти, та не ги купуват толкова често.
              Има-има... и са повече от Jeep-овете... ML-a нали в Щатите се сглобяваше, ама те си го броят за техен...
              Последно Grand-овете за Европа, къде се сглобяват... В Щаер, Австрия? Току виж, след обединението с Fiat и в Италия, да са ги почнали...

Първоначално публикуван от madness75 Преглед на мнение
              Здравей колега,няма такава болка със смяна на маслата-мотора събира 10лтр=150 лв от нета Кастрол едж 5х30
              Тук цената на 5 л. е толкова... добре де - м/у 55 - 65 Е

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                ....Последно Grand-овете за Европа, къде се сглобяват... В Щаер, Австрия? Току виж, след обединението с Fiat и в Италия, да са ги почнали......
                На моя пишеше, че се прави в щатите...
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

В Грац,Австрия,се сглобяват,Г-класата,всички ,модели на 4 матик,на Мерцедес и МЛ-те за Европа.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                    Последно Grand-овете за Европа, къде се сглобяват... В Щаер, Австрия? Току виж, след обединението с Fiat и в Италия, да са ги почнали...
                    ... да ги сглобяват в Маранело. Чакаме!
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Абе махнете ги тези остарели концепции - почваме китайците
                      Ей го на на хоризонта китайския BYD Tang - 505к.с. плъг-ин хибрид, с автономност на ток 85км....

Коментар

Първоначално публикуван от madness75 Преглед на мнение
                        Здравей колега,няма такава болка със смяна на маслата-мотора събира 10лтр=150 лв от нета Кастрол едж 5х30,филтър 15/20лв.въздушен 27лв.масло преден заден диф общо 4 литра 75х140 100лв.Раздатка Мопар 2лтр=100лв. Май това са чорбите за 3.0 диезел
                        До тук - добре... Има ли някаква трудност при смяната, напр., затова трудът да е 1000 лева?
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Хм... Според мен колегата е сметнал доста евтино маслото... В нета го виждам за от порядъка на 150$ 10литра...
                          А официалния дилър предлага масло МБ с цена над 40лв/литъра, и като ги сметнеш - само цената на маслото дава половината от цената за смяна
                          Иначе за смяната не виждам някакъв проблем (освен ако има защити отдолу)...

Коментар

Никаква трудност,трябва ти подемник или канал и помпа за дифа-точи се маслото, и сам можеш да си го смениш,маслото е купено онлайн 5л-75лв мисля или нещо подобно,затова съм го писал 150лв.Кастрол синтракс 75х140 е по 30-35лв.Обикновено моя майстор взима по 20-25 лв на 4ас.цялата смяна не отнема пове4е от 1 час.
                            Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Добрите майстори свалят капака на задния диференциал, избърсват, почистват със спрей, подсушават, ревизират дали няма нещо признаци на ненормална работа, залепят обратно капака със силикон, стягат болтовете и тогава наливат новото масло. Така пише и в service-manual-a. Иначе се получава все едно да смениш течността в АСК без да смениш филтъра и да почистиш картера й. На предния диф. обаче капакът е отгоре и затова си има пробка за източване.

Коментар

Боголюбе,добрия стопанин като мен гледа колата си като очите и жената си,взимам само оригинални части и масла,сменям масло на дифа всеки 10к км.тъй че знам много добре какво има вътре.А ако има разни частици вътре/вярвай ми няма да ти трябва майстор да разглобява за да рзбереш.А майстора ми прави каквото му кажа аз,не каквото той прецени.Едва ли някой майстор от Бс може да ми каже нещо повече за тая кола което да не знам!

Както и да е,колегата пита дали има нещо особено при смяна на маслата за толкова пари труд,а не как най добре да се обслужва дифа и какъв е най добрия майстор.Стига си спамил навсякъде!Ха сега наздраве!
                                Последно редактирано от madness75; 14-06-15, 14:51.
                                Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X