Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mercedes ML 320 vs Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Mercedes ML 320 vs Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
    В грешка си,само ще ти кажа защо разликата на мерцедес от другите производители каква е,в качеството на материялите е.Пипни таблото на един форд или опел и пипни един мерцедес,ще видиш каква е разликата,човек качил се веднаж на мерцедес после само такава кола кара.
    Зависи какво с какво сравняваш(премиум с шир потреба?), за мен лично повечето модели на BMW надминават качествто на мерцедеса и то именно в интериора. За да сме точни обаче тук става въпрос и за вкус и въобще концепция на колите.

Това обаче не значи, че не харесвам и мерцедесите. Има модели, които направо адмирирам, да не говорим за някои култови!

Тук МЛ-а определено е по-добрата кола като цяло, от финансова гледна точка черокито е една стъпка напред!

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
      Sorry за намесата, но ми стана любопитно, какъв е тоя МЛ320 за 230 000лв, то с всички екстри и AMG пакет, не е възможно да стигне 200 000лв.
      МЛ320 с най-високото възможно оборудване едвам стига 95,000 евро, нагоре няма. Като тук включвам каквото изобщо има измислено като екстра.
      За баровц като теб е без пари - фърляш пачката ойро кеш и караш. А за прошляци, които няма откъде да спестят ДДС-то (щото цената, дето си я дал е БЕЗ данък) и го вземат на ЛИЗИНГ, със застраховки-мастраховки, се връзва точно толкова - 230 000 лева.

Молим, ПиДиЙефчиту оттук: PL_M-Class_W166_2014-10-17_bg_cover.pdf
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        За баровц като теб е без пари - фърляш пачката ойро кеш и караш. ....
        Хаха, разсмя ме, благодаря ти, но карам 9 годишен пикап Л200.
        Да, това го знам, НО е 350 модела, не 320......това са цени за W166,а не за W164

Коментар

Пишете в нета "TUV" и гледате класацията за най-чуплив автомобил. Много от собствениците на МЛ ще се изненадат кой стои в дъното на класацията, а същата е правена от продажните немци, а не от лъжливите хамериканци
          Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

Хаха, разсмя ме, благодаря ти, но карам 9 годишен пикап Л200.
            Да, това го знам, НО е 350 модела, не 320......това са цени за W166,а не за W164
            Дефлация-криза. Едно време мобилните дървени "Бенефони" бяха по 3000 $ (дядо Владо да потвърди ) пък сега ?
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Дефлация-криза. Едно време мобилните дървени "Бенефони" бяха по 3000 $ (дядо Владо да потвърди ) пък сега ?
              Искам да ме разбереш правилно, аз не искам да споря, а да науча нещо.
              Мой приятел също си купи МЛ450 дизел, това е специално изпълнение, иначе са 420.
              Той го поръча с АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ екстри за модела, включително и чип...телевизори....махагон, оффроуд пакети и не знам си какво.
              Няма нещо което да не е взел, няма, и всичко това за 95,000 евро СЪС ДДС.
              Затова се учудих, че има и по-скъпа версия от неговата, като практически няма какво да се добави повече на този модел.

Пак повтарям, любопитството ме подтикна да питам, не да се заяждам.

Коментар

Няма нещо което да не е взел, няма, и всичко това за 95,000 евро СЪС ДДС.
                Затова се учудих, че има и по-скъпа версия от неговата, като практически няма какво да се добави повече на този модел.

Пак повтарям, любопитството ме подтикна да питам, не да се заяждам.
                Нарича се "коварствата на лизинга". Имаше даже някаква тема във форума. И в дадения от мен файл това НЕ са крайните цени. Всичко в крайна сметка се връзва + 10-15 хил. EUR. Ама сега да не почнете: "ами ако сметнеш и горивото за 10 години, ако включиш сервизното обслужване, ако..." НЕ, не са включени тези неща. Включени са лизинговите такси, лихви, застраховка на лизинга и разни други такива неща. Както при банковите кредити - теглиш 100 000 евро, връщаш минимум 225 000 (е, за 25-30 години, де) При автомобилния лизинг нещата не са толкова драстични, защото сроковете са по-къси (3 до 5 г.).

Коментар

И аз се учудих на тази цена. Сина ми си поръча през 2007 година МL 320 дизел чисто нов, със седем степенен триптоник, с въздушно окачване и т.н. със почти всички възможни екстри, с 19 цолови гуми, с телевизори на гърба на кожените седалки, с някакви по-специални брони отпред и отзад, малко по-различни от стандартните за модела, и даже, и без надписите 320 CDI на задният капак. Това също се води екстра №78, (дано не бъркам номера на екстрата). Мисля че само допълнителен оффроуд пакет не взе, защото не я вкарва тази кола в калта. Цялата тази работа, с всичко и с ДДС-то му струваше 178 000 лева.
                  Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                  Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                    Цялата тази работа, с всичко и с ДДС-то му струваше 178 000 лева.
                    Евтино-практично-удобно. Чудя се аз що ги карат толкова много тия бюджетни народни колици и то не само в Албания, но и у нас. А то какво било. Само немците са някакви национални нихилисти, та не ги купуват толкова често.

Коментар

Ако позволиш, ще се опитам да ти отговоря с една народна мъдрост.
                      "Не сме толкова богати, за да си купуваме евтини неща"

Коментар

Ако позволиш, ще се опитам да ти отговоря с една народна мъдрост.
                        "Не сме толкова богати, за да си купуваме евтини неща"
                        Чеки ся, нали ме убеждавате тук, колко е евтин ML-ът ? Аз пък считам, че 50 % от цената му е "товарителница" заради звездичката. Но в дискусиЙ от типа има ли повече от три вида коли няма да влизам. Да си купува авторът на темата "Мерцедес" и хич да не поглежда други марки, че да остане и за нас нещо.

Коментар

Чеки ся, нали ме убеждавате тук, колко е евтин ML-ът ? ........
                          Чеки ся ти, никой нищо не те убеждава, просто помагаме на темата да се изроди!.......За кой ли път, но ме е срам, че и аз съм в кюпа този път.
                          Та, аз се заинтригувах от това, че НЯКОЙ е дал 230к лева, било то на лизинг или не, за най-ниско-бюджетният МЛ 320, на който базовият модел е 100,000 лева.
                          ЗАЩО, защото харчи най-малко, ама това, че сме дали още 130, 000 отгоре, това няма значение, за около 50 години ще избием разликата.
                          Аз примерно, ако имам възможност да похарча 230 к било то и на лизинг, ще си взема AMG модел, а не "наточен" дизелак.
                          Та и аз потърсих логиката, ама не ми стига сивото вещество и се допитвам до форума....може нали?

Коментар

@Bogoljub, @Gagic Chinela Еее..., НЕ!!! Къртите и двамата. Направо така почистихте темата, та я заметохте, е нЕ'ам думи. Мой познат си купи МЛ 400 ЦДИ с първите 7Г-троник за 98 000 евро без ДДС и без лизинг от Балканстар, в гаранция му смениха 2 пъти скоростна кутия, но го обвиняваха него, че карал агресивно, а той е много разумен и улегнал шофоьор. Превишава макс. ограничения, но не кара агресивно.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                              Мой познат си купи МЛ 400 ЦДИ с първите 7Г-троник за 98 000 евро без ДДС и без лизинг от Балканстар, в гаранция му смениха 2 пъти скоростна кутия, но го обвиняваха него, че карал агресивно, а той е много разумен и улегнал шофоьор. Превишава макс. ограничения, но не кара агресивно.
                              Ама па как вози, а ? К`во са там две-три кутиЙ, нали са в гаранция, пък и само за 98 000 EUR, к`во му придиряте - гроздето е кисело, нали ?

Коментар

Ама па как вози, а ? К`во са там две-три кутиЙ, нали са в гаранция, пък и само за 98 000 EUR, к`во му придиряте - гроздето е кисело, нали ?
                                Двете АСК му ги смениха гаранционно, но за т.н. "хидравлика на волана" даде 6 500 ойро, като от Балкансрам се смилили на неволите му и не му начислили пари за труд, а само за части и го протили да съди държавата за лошите пътища по които си чупим колите. Освен това той писа на шапката „Даймлер“ (Daimler AG) за несгодите си със АСК /на S класата му в гаранционния срок само 1 път сменяха АСК пак гаранционно/ и те му отговориха, че много му се извиняват за случилото му се и му пожелават да закупи новите модели на марката, където тези дребни недоразумения са избегнати. /пишат, че при 280 и 320 нямало проблем със същите монтирани и на тях АСК, а моят човек "специално" по изрично негово желание бил поръчал автомобилите с най-мощния двигател/.Аз от мерцове не разбирам и моят човек, собственика на тези возила също не е технически грамотен, така че могат да ни качат "на черешата" и да ни се кефят какви абдали сме. Затова ако имам някакви технически или терминологични грешки моля да ме извините.
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X