Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвет за покупка на 4х4!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дайте съвет за покупка на 4х4!!!

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
    Аха, и като тръгна по магистралата едната я дърпам на теглича, а като стигна калта оставям "бегачката" и се качвам на "джипа"...?! Е пълно щастие няма, но ми се ще да намеря компромисен вариант, като явно компромиса ще е с скороста по магистрала.
    Е, аз решавам дилемата като просто и асвалтовата кола не е особено по-бърза . Разликата е само в комфорта на асвалт . А, когато веднъж седмично(и то не всяка седмица) тръгна към черни пътища просто стискам зъби и по асвалта . А пък, ако непланирано се наложи леко излизане извън пътя, стига да няма много кал и 40 градусови баири(ама то непланирано не се случва често...), клиренса от 18 сантиметра на асвалтовата осигурява прилична проходимост . Е, не че не съм пукал картер, но поне вече имам патентован метод за лепене в полеви условия .
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Анто ,ако имах излишни пари е това го купувам веднага!!! Ама без да се замисля!!!
      http://mobile.de/SIDNnQXaIIDu5G.vfbn...1111274364252&
      Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

Първоначално публикуван от e100 Преглед на мнение
        Анто ,ако имах излишни пари е това го купувам веднага!!! Ама без да се замисля!!!
        http://mobile.de/SIDNnQXaIIDu5G.vfbn...1111274364252&
        С 3" боди лифт ... Е не мерси
        RB Patrol Team

Коментар

Той колегата затова е уточнил "излишни пари"
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Ами да за тия пари като я вземеш ,може да си позволиш после нещо.
            Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

Първоначално публикуван от e100 Преглед на мнение
              Ами да за тия пари като я вземеш ,може да си позволиш после нещо.
              Даже повече от нещо.
              http://www.project-jk.com/

Ама Асен е прав.
              При толкова много фирми за окачване на Вранглер да му сложиш боди си е направо престъпление.

Коментар

Аха, и като тръгна по магистралата едната я дърпам на теглича, а като стигна калта оставям "бегачката" и се качвам на "джипа"...?! Е пълно щастие няма, но ми се ще да намеря компромисен вариант, като явно компромиса ще е с скороста по магистрала. Въпреки, че при едно ТЛК, или Гранд май няма да има нужда от такъв!

А бре, к'во ще кажете за Доджа, високичък ми се вижда,
                ама много лъскав и с предна броня плачеща за рязане?!
                Лъскавината лесно ще му я оправя, ама проходимоста му не ми е ясна много...???
                Моя Вранглер държи без проблем 160-180, ама има ли смисъл? А Дожчето няма бавни и не му се изключва тракшън контрола, така че определено не става за офроъд.
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

До Добрия човек, днеск имах УДОВОЛСТВИЕ да тествам новият Вранглер Вранглер Сахара, 2,8 нафтова печка, раздатка парт-тайм NP-231 с механично управление, задния мост с DSA/блокаж....
                  Какво да ти кажа ..... няма вече просто да сънувам тази кола, вече ще я сънувам само в "мокрите" сънища На асфалта вози учудващо меко, просто не очаквах толкова мека возия, извън пътя, при условие че валя, с лекота преминаваше пясъчни дюни с щатни гуми, бабуни, бархани, изронен черния път - нема никакъв проблем, вози меко и сигурно. Накрая го тествахме на езин пясъчен баир някъде към 35-40 градуса, много се съмнявах че ще го качи в тези условия и с тези гуми, ама ....нейсе, изобщо не го затрудни За мен си реших - това ще е колата, за теб - горещо ти препоръчвам да си направиш тест-драйв с това нещо...
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                    .... раздатка парт-тайм NP-231 с механично управление, задния мост с DSA/блокаж....
                    ...
                    Сахара и Ънлимитет са с NV241(Command-Trac®) не 231.
                    Рубикон е с NV241OR (Rock-Trac®)
                    Разликата е само в бавните. При 241 е 2.72:1 а при 241ОР 4.0:1

Какво е това DSA. Аз знам че е с Електронно LSD (ELSD).

Коментар

За нова, лизингова, не повече от 60 000лв..
                      А за какво искаш предимно да го ползваш?

Коментар

Не знам за това съкращение ама и на мен в Балкан Стар така ми казаха. Като ги питах к`во е, естествено си нямаха идея.
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                          Не знам за това съкращение ама и на мен в Балкан Стар така ми казаха. Като ги питах к`во е, естествено си нямаха идея.
                          На тях не им е за пръв път и няма да им е за последен. То е дълга тема ама не е за тук.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение

Според сайтове, предлагащи части за Джип DSA си е баш LSD, ама кръстен по друг начин

DSA било Anti-spin rear differential

http://www.edmunds.com/new/2007/jeep...3/options.html#

http://www.automobilemag.com/am/99/2...46/prices.html
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Умрът да измислят нови съкращения.
                              В сайта на Джйип
                              http://www.jeep.com/en/2008/wrangler...drive_systems/
                              пише че Рубикон е с Tru-Lok.
                              Дана44 с ELSD.
                              Същото е при ГрандЧероки и Командер, с тази разлика че при Вранглера освен автоматично от електрониката може да се управлява и ръчно от копче на таблото.
                              Което е голям плюс защото електрониката взима информация от датчиците на АВСа а в яката кал те не работят.
                              Освен вече да са избегнали проблема като са вкарали датчици в дифа.
                              Като се натисне копчето вилката събира дисковете и става 100% блокаж.
                              При Сахара може и да е обикновенно LSD.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                                Сахара и Ънлимитет са с NV241(Command-Trac®) не 231.
                                Рубикон е с NV241OR (Rock-Trac®)
                                Разликата е само в бавните. При 241 е 2.72:1 а при 241ОР 4.0:1

http://www.jeep.avtograd.ru/xfer/enc...P231/index.htm
                                раздатка беше тази към която давам линка.

Относно дали е с ЛСД или не - не знам, казвам честно. Тая Сахара дето я гледах в София, беше укомплектована с ЛСД задния диференциал и електроно управление на раздатка, копчета и така, тази дето я карах вчера в Варна с лоста за управление на раздатка, по тяхно описание укомплектована с ДСА - блокаж на задния диференциал, включва се само на бавни, като едновремено изключва електрона програма за стабилност....
                                Последно редактирано от Злой; 21-10-07, 09:49. Причина: допълване
                                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X