Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Комби , ама кое ... ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Комби , ама кое ... ?

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    124-ката е прекалено авангардна! Друго си е 123-ка например 230T, в краен случай 230ТЕ
    Съгласен!Ама много им се вдигна вече цената!
    Иначе на рената дето са купили волвата цената им пада наполовина в момента на покупката!
    Има едни свестни Волва-комби/известен реквизит във всеки втори холивувски филм/ ама и те не влизат в годишния диапазон на питащия в темата!
    Истината май е че след 97 година май няма свястна кола!!!
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
      Музиката я поръчва който плаща... По темата за семейно комби всеки има различни възгледи,но решаващите характеристики са -пространство,удобство при влизане излизане и товарене,приемливи цени на части и услуги,здравина на системите и "ликвидност". Максимална мощтност и комфорт се търсят в други коли(спортни лимузини).
      От предложените с най- малко компромиси е "Пасата",но според мен двигателя да е 2.0 . Здрави, без турбокомпресори и приемлив въртящ момент в широки граници. Автомата ,проверка преди закупуването и "пълна" смяна на "маслото" и филтъра. (За две седмици "здрава" зима не е оправдано да е 4X4). Успех в покупката.
      Много близо до моите разсъждения . Не искам големи двигатели , не ми трябват .. Въпросните германци имат двигатели до 4.0 куб. В градските задръствания с колко км/ч ще мога да стоя по кръстовищата ?? 4х4 също не е задължително условие за няколко дена сняг и едно ходене на ски , пък и аз без джип не мисля да оставам , така че да вали ,да вали , колко ще вали ..

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
      Истината май е че след 97 година май няма свястна кола!!!
      За съжаление е известен факт . Затова и тука сме все главочи за които джип 95 набор си е направо нов .
      ‎По 2 литра са само млякото и сока !
      WJ 4.7

Коментар

Мерцедеси , БМВ-та и ванове не гледам , просто не ме кефят ..
        ‎По 2 литра са само млякото и сока !
        WJ 4.7

Коментар

смейте се вие
          Логиката беше за БГ... за тук - Toyota Auris Hibrid Combi - първото комби-хибрид в С сегмента
          за 20-22 к. Евра и 3-4 г. нямаш никакви грижи с майстори, гаранции, ремонти...
          ама никакви... за новите - за мен това е много важно...
          (щото в БГ кой отчита Adventure минусите с майстори, гаранции, ремонти, части, време, нерви...
          и колко плащаш и какво получаваш за тях?! МБ 124 поне са го изучили...)
          на изплащане, с първоначална вноска достъпна за всеки,
          и получаваш само + ве:
          най-високата надеждност, за която другите марки могат само да мечтаят, разход 4-6 л./100 км !!!
          и място предостатъчно... и т.н.
          да споменавам ли цените на Дъстъра тук? ок SUV, другите Дачии са по-евтини -
          а на другите комбита да споменавам ли цените:
          Мазда 6, VW, Volvo и т.н.?
          ок, ама били нови, по-старите, до 10 г., под 10 К в евро въобще няма и да ходя да ги гледам
          свързано е пак с майстори, части, ремонти...
          Кръга се затваря.
          Последно редактирано от ivied; 30-01-14, 13:55. Причина: Adventure минусите

Коментар

Първоначално публикуван от Stank Преглед на мнение
            Мерцедеси , БМВ-та и ванове не гледам , просто не ме кефят ..
            Няма кво да те накефят тия скучнотии!
            Те просто работят по 30-40 години вече....
            Ако искаш атракция си вземи Сценик-хем ще те кефи .хем евтинко.хем има най-разнообразни долапчета по евтината пластмаса.хем ще сменяш гарнитурки често колкото ароматизатора в тоалетното гърне!
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Щом не ти трябва 4х4 и голям двигател, въобще не се оглеждай за ХС70 - голямо купе с малък мотор има например тойтота авенсис, мазда 6, форд мондео... Взимай възможно най-запазената без оглед на марката и карай!
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от ivied
                При удар с тролей - Хондата не се вижда, на Фабия-Фелицията е останала емблемата, а Баленото го няма, т.е. няма удар - защото така или иначе не е стигнало до центъра на града...
                Дотук Шкодата води с една точка - има най-здрава емблема.
                А при пряко попадение на осколочно-фугасен снаряд какви ще са резултатите?
                Ако реша да се сборвам с тролей, ще взема Диското, поне бронята да му огъна.
                Ако мног ми се доблъска, в морската има блъскащи колички.
                Комбито мисля, ако въобще си купя, да го ползвам за придвижване.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                  ама колегата споменаваше, че и жена ще го кара... айде, и той е от Варна, там освен трамваи, нямаше май и тролеи...

P.S. и шшттт за Диското, че особено, ако е автоматик и жена се качи в него после няма да слезе... проверено
                  Последно редактирано от ivied; 30-01-14, 14:05. Причина: PS

Коментар

Ако трябваше аз да избирам от споменатите (изключвам мерцедес 124 коби), щях да търся пасат след 2001г, за съжеление по-малките бензинови мотори са рядкост. Бих приел всичките му недостатъци, но поне ще е голям и относително прост за поддръжка. С рейлинг на покрива ще има достатъчно пространство за багаж, иначе отиваш на ван.
                    Волво не бих взел по няколко причини, които ще си ги запазя за себе си, за да не предизвиквам спор.
                    Понеже през годините съм карал различни коли като размер, за сега най-удчно ми се струва към колата да се монтира автобокс, моя е 370л и събира три голем куфара/сака и допълнитено отстрани още багаж.

Коментар

+1 за Мазда 6
                      До преди няколко месеца аз също търсих просторно и надежно комби, задължително бензин и автомат. Сега съм собственик на Мазда 6 2000куб. 2010г. Пробвах Ауди А4 имах проблем с пространството, Субару Аутбек много ми хареса, но избрах Мазда 6 защото е по-просторна и с по-голям багажник, а и работата на автоматика ме впечатли.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                        124 на МБ!!!
                        То хубаво, ама дали останаха наистина запазени и читави?Ако една 124-ка си заслужава ще е едни пари...
                        Затова не препоръчвам 124-ка, щото "истинските" са много скъпи, а уморените ще ти докарат много нерви, време и пари.
                        Е-ако познаваш добри механици-цедесаджии и си готов да инвестираш-окСъщо така бензинов цедес, еле и автоматик си е лакомо създание
                        Последно редактирано от mbenz; 30-01-14, 15:18. Причина: допълнение
                        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                          Имах фабия комби преди пасата (а преди фабията ауди 80 авант), продадох я щото децата порснаха, но докато бяха на 9 и 11 г. вършеше идеална работа. Вътре е доста просторна за 4 човека, петият просто е по изключение, а багажника за такава кола е направо огромен.
                          Моята беше дизелова трицилиндрова, бензиновите лесно се газифицират - виж колко таксита фабии има
                          Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Мазда 6 бензин е доста здрава вещ, но недей 2.3. Ако си харесаш -само 1.8 или 2.0 !
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

Предпочитам Ауди комби може и да е автоматик.
                              Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                              АСК Ален Мак

Коментар

Аз за семейството си избрах А4 Авант, но тъй като шофирам само аз и недолюбвам автоматиците, избрах ръчка 1,9 ТДИ. Относно багажно пространство - жена ми е от Варна, живеем в Сандански, в двата края на България по диагонала, 2 пъти годишно пътуваме Сандански - Варна - Сандански и всеки път жената събира багаж като че ще се изнасят с детето за постоянно (количка, корито, сакове) и място остава в багажника, навръщане обикновенно освен нашия багаж има и дарове от тъщата и пак място остава. Относно пространството на задната седалка - аз там не седя, та нямам оплаквания, жената и детето седят и също нямат оплаквания, но ако детските столчета са две и до тях трябва да седне и възрастен, сигурно ще е тясно! За отпред няма да коментирам - за моите представи си е комфортно! Поддръжка и разход - засега издържам със семеен доход около 1200лв. месечно при около 12 000км. годишно пробег. Иначе човека от който я купих 6 месеца след като самия той я беше купил, ми я продаде точно защото се беше оказала тясна за неговото семейство, ама преди това имали Пасат та свикнали на по-широчко. Пак си взеха Пасат след като ми продадоха Аудито. Аз пък имах Ауди 80 и в А 4 -ата ми е добре! Та малко е и въпрос на навици и възприятия!
                                Докато аз търсех семейно комби преди година и малко, оглеждах какво ли не от Рено до Волво. Отказах се от страхотно Волво комби 2002 година (не помня точен модел) щото ме изплашиха със скъпи и трудно намиращи се части (приятел скоро се беше оттървал от волвото си ). Отказах се и от БМВ 3-ка комби 2002г. също в перфектно състояние щото се заинатих за 500лв. Рената които гледах се оказаха таралясници. Гледах 5 годишно Мондео във Варна - отвънка свети като ново, като го огледахме на канал - ръждата вече беше взела превес над здравия метал, нямаше болт който ако трябва да се сваля да стане с ключ а не с ъглошлайф! Та си возя пак семейството на Ауди, но задължително ръчка! А то освен А4 -и има и А6-и по-широки и комфортни пък със същите окачване и двигатели!
                                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X