Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кола за жената

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кола за жената

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
    Курса ми се върти в главата,защото подозирам,че може да се изнервя и още на 5-тата минута да е станало страшно,съответно тя да се разсърди и да откаже да кара. Отделно тя от сега се спича заради мене... и си мисли,че ще я овикам... За това ми се струва,че с непознат първоначално ще е по-спокойна. В София изобщо незнам къде има полигон.Няколко пъти тая седмица ходих до Бургас и видях,че между Каблешково и Бургас,преди базата на Черноморец има някакъв полигон с гуми често хората си въртят там,ако и при нас има такова ще е супер.
    Вземи автоматик на жената и не се занимавай с глупости
    Лудак

Коментар

Взима книжка,пия 5 пиенета и я качвам на дългия Патрул зимата,включвам моста и........пай се,по онова време имаше Тико Такси,това в 4 сутринта да речем от центъра до Драгалевци или Симеоново.Никой не те засича,не ти свирка,не ти се мота в краката,куките доволни,на джипа нищо му няма и поне страх лозе пази хо кара бавно да не остьргвам някое Тико от предната броня.
      После като се качи на Субару Джьсти или Голфче 1 и да видиш поглед Ма ти сериозно ли???Е така се научи моята,няма как и да крякат,че или се прибирам пеша или на въпроса Ти що не се пробваш......нямам какво да кажа щото пиенето пречи.
      Тия токчета не ти ли пречат???
      Не,млъкни,че тоя ми се мота.

От тогава си мълча,а тя крещи като карам,живот,кво да го правиш.Сега кара автомат,ръчка може,но не иска.Та мисълта ми е,че става и без полигон и по токчета.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Аз от скоро карам автомати, а от 20 години автомобили с ръчни скорости и за жалост и аз се опитах да навра първа на колата под наем без да натисна съединител.. и да паля , когато е на скорост с натиснат педал на спирачката... На автомата много лесно се свиква. После ако си изморен и разсеян с ръчката стават изненади.

Коментар

Аз си мисля, че колата за начинаеща шофьорка трябва да НЕ е малка, да е евтина/прежалена, но в добро техническо състояние и много важно да е с ръчни скорости. Лесно да се намират части по магазини и морги. Особено брони, калници, мигачи, стопове ...

Аз от около година имам шофьорка в къщи. Какво да ви кажа - на няколко пъти щяхме да се разведем. Курсовете ги кара на Пежо 406 дизел - онзи я беше научил да потегля без газ. Качих я на семейната Лагуна - бензин 2,0 8V. По принцип ще я сменям, но е в добро състояние и е идеална за учене. В началото беше някакъв кошмар. Трябваха и няколко месеца да се научи да потегля нормално без да гаси колата. То не бяха кандърми да взема автоматик, да взема по-малка кола, да взема дизел и т.н. Но явно аз съм по-голям инат. Първо предимно извънградско ненатоварено. После по малко и в града, в Събота и Неделя. Вече взе да влиза в час. А аз се понаучих да си сдържам нервите, дори в критични и откровено малоумни ситуации. Все още ни е доста трудно маневрирането и паркирането, но мисля че с времето и там ще се справи. Не ме е страх че ще я ожули и очука. Предполагам, че след още година ще е задобрее още и ще си промени виждането за колите. Тогава ще я оставя тя да си избере кола, каквато иска. Жените и без друго избират колите само по цвят.
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

"......Трябваха и няколко месеца да се научи да потегля нормално без да гаси колата..............Предполагам, че след още година ще е задобрее"

както вече написах, аз нямам толкова нерви, затова автомат и шоферката може да се съсредоточи в/у важните за шофирането неща и да му се наслаждава!

Коментар

Ей я на, мойта, за 3ти път на писта, учим се да тръгваме, спираме и обратен завой..Не съм инструктор или мега-шофер, но имаме успех.. Това при ръчна кутия, ако беше автомат сега изобщо нямаше да хвана волана.. Мисля, че добре се справя..И мисля, че е важно всяка жена да може да шофира автомобил с ръчна кутия.. Не се знае кога какво може да се наложи..
              Днес решихме да покараме и я заснех тайно.
              Сори за миекото гуворини, ма така сми си в наща яка..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                Ей я на, мойта, за 3ти път на писта, учим се да тръгваме, спираме и обратен завой..Не съм инструктор или мега-шофер, но имаме успех.. Това при ръчна кутия, ако беше автомат сега изобщо нямаше да хвана волана.. Мисля, че добре се справя..И мисля, че е важно всяка жена да може да шофира автомобил с ръчна кутия.. Не се знае кога какво може да се наложи..
                Днес решихме да покараме и я заснех тайно.
                Сори за миекото гуворини, ма така сми си в наща яка..
                Абе всичко добре, ама що караш момичето да кара срещу слънцето и да се навежда, за да гледа под сенника? Това с превантивна цел..за да я "тестваш" в трудни условия ли Иначе завидно самообладание демонстрираш, аз вдигам кръвно и викам като бесен, то не е лесно да си инструктор...и така докато един ден тя започна да ми прави забележки
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

с тоя ракурс, скоро клипчето ще стане хит в мрежата!

Коментар

- Спирай!
                    - Няма!
                    Десо, е тва е хъс, батка... ми мойта ко ше я правя? И мен ме чака купуване на кола за жената и съм в едни дилеми.
                    Съдружникът ми купи на жена си кола втора употреба (марки няма да споменавам умишлено). Загасна хайвана 5-6 пъти, спука гума веднъж и работата стана "ми ти кво искаш с тоя таралясник бе". Продаде я и купи нова на лизинг. След две- три рискови разминавания "мен ма е страх с тая нова кола..." и до там. И така, вече осма година в гаража, уж за щерката, ама тя отиде в Англия да учи. Чат- пат я разкарва, колкото да не се спече... 8 години- 12 000 километра. Та, подобна покупка си е риск. Най- важното е има ли НАИСТИНА желание жената да кара и да се научи или й е по- лесно да я разкарваш ти, евентуално някое такси. Оттам- нататък изборът на кола е по- лесен.
                    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• От: Кола за жената

Има ли желание... но има ли и нужда е още по-голям стимул. Ако ще кара колата само съб и нед /може и да пропусне/ то по-добре да не се занимава докато не и нужна.
                      Майка ми на 50 години и потрябва, не беше пипала автомобил...научи се и вече 5 години кара всеки ден по 50км.

И... да, вземи и автоматик.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                        Абе всичко добре, ама що караш момичето да кара срещу слънцето и да се навежда, за да гледа под сенника? Това с превантивна цел..за да я "тестваш" в трудни условия ли
                        Тогава ми отърваше и бях айляк, не мога да се боря с природата.. От където пекне от там, иначе, да, може да се счита за превантивна цел ..
                        Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                        Иначе завидно самообладание демонстрираш, аз вдигам кръвно и викам като бесен, то не е лесно да си инструктор...и така докато един ден тя започна да ми прави забележки
                        Аз по-горе за това писах.. Спокойствие от учителя, за да може и ученика да се отпусне и да прави това, което трябва.. Все още си спомням преди 12 години, кое е най-важното за управлението на един автомобил, след правилника и спазването му, а именно - спокойствието..

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                        - Спирай!
                        - Няма!
                        Десо, е тва е хъс, батка... ми мойта ко ше я правя? И мен ме чака купуване на кола за жената и съм в едни дилеми.
                        Съдружникът ми купи на жена си кола втора употреба (марки няма да споменавам умишлено). Загасна хайвана 5-6 пъти, спука гума веднъж и работата стана "ми ти кво искаш с тоя таралясник бе". Продаде я и купи нова на лизинг. След две- три рискови разминавания "мен ма е страх с тая нова кола..." и до там. И така, вече осма година в гаража, уж за щерката, ама тя отиде в Англия да учи. Чат- пат я разкарва, колкото да не се спече... 8 години- 12 000 километра. Та, подобна покупка си е риск. Най- важното е има ли НАИСТИНА желание жената да кара и да се научи или й е по- лесно да я разкарваш ти, евентуално някое такси. Оттам- нататък изборът на кола е по- лесен.
                        А, ама то не се знае.. Сега има хъс, но после..? Мераци много, но трудно е да намериш жена, която се кефи истински на шофирането..
                        Познавах такава, тя пък взе, че стана жена на брат ми.. Караше много, бързо и се блъскаше тук там, ама ела да я видиш сега..

Коментар

Има желание,в момента е голям проблем,когато трябва да отиде до някъде,а аз съм на работа. Въпреки,че често мога да излизам е кофти. С такси не иска да се вози... страх я е и до ден днешен немога да си обясня защо.. за градски транспорт не я пускам,щото обикновено се налага да я чакам някъде,щото някой решил да се направи на мъж и й говори или разни тийнове се мислят за вървежни. Въобще колата си е повече от нужна...

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                            или разни тийнове се мислят за вървежни.
                            Еее...радвай се , щом тийнове се лепят бре колега, това е комплимент към теб
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

От тия малките има извратеняци,а и не се знае жена му на колко е

Каквото и да и вземеш му монтирай мигли на фаровете,може лилави,ще се лепят и жените тогава.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Жена ми кара този кола и не се оплаква много:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1060380.jpg
Прегледи:3
Размер:183.0 КБ
ID:5509989

А, и няма "мигли" :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1060365.jpg
Прегледи:2
Размер:226.4 КБ
ID:5509990
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X