Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кое е по добре 4х4 или..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: кое е по добре 4х4 или..

Като знам колко добре е почистен Смолян зимата Витарата може да не и изключваш 4х4то поне до март

Коментар

И с най-хубавите гуми при сняг над 10см., което е нищо за сезона всяка лека кола, много бързо достига до лимита на възможностите си, заради малкия си просвет.
      Образувалите се коловози са често срещано явление - с БМВ-то от тях няма излизане, а за звуковия ефект в съпровод, бих препоръчал антифони.
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Има една много вярна приказка ;като падне снега , беемветата в гаража ; .

Коментар

С перфектни зимни гуми 4х2 ще закъса там, където 4х4 минава с прилични А/Т, на баир-много по-рано. Не само заради по-големия просвет. Разбира се, ако си със сликове, и с 8х8 няма да мръднеш от място.
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от киро м-72 Преглед на мнение
            Има една много вярна приказка ;като падне снега , беемветата в гаража ; .
            Ясно, че не караш БМВ.

Първоначално публикуван от RIFLE Преглед на мнение
            Здравейте,ивинявам се ако пускам темата в неправилният раздел..
            та на въпроса:за нова година се очертава ходене към Смолян,а там по това време на годината не е кат да няма сняг.та се чудя с кое ще е по добре/сигурно/ с витарката с А/Т гуми които горе долу стават но не и перфектни или с баварката с хубави зимни гуми??
            опцията вериги и при двата варянта ще я има но не ми се изка да прибягвам до тях.с джипката е ясно предимството на 4х4 ама на лед и тн. няма да ми спокоино с тея гуми,докато с другата ми кола отзад съм с гиславед норд фрост 3,които я знаят тази гума знаят за какво става въпрос.
            Пътят към Смолян е почистен и опесъчен. И аз имах такава дилема (и то от Пловдив). Избрах бавареца и веригите и то веднага след обилен снеговалеж.. Бавареца ми е на метан затова.
            Оказа се, че в Пловдив има повече сняг и е по-непочистено .
            Скачай на бавареца и за всеки случай веригите. Няма дори да ги поставяш освен, АКО не вали обилно в момента на пътуването.
            В такъв случай на изхода на Чепеларе има полицаи и следят нагоре да пътуват САМО с вериги (при обилен снеговалеж)
            И това е хубаво. Предпазва нормалните от хора с надценено самочувствие през зимата.
            Приятен път !

Коментар

Баси колко малко писане върху такъв фундаментален въпрос!
              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Вземаш бавареца и една платформа и товариш витарата отзад. В момента в който дойде снежното сменяш колите.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                  Ясно, че не караш БМВ.

Пътят към Смолян е почистен и опесъчен. И аз имах такава дилема (и то от Пловдив). Избрах бавареца и веригите и то веднага след обилен снеговалеж.. Бавареца ми е на метан затова.
                  Оказа се, че в Пловдив има повече сняг и е по-непочистено .
                  Скачай на бавареца и за всеки случай веригите. Няма дори да ги поставяш освен, АКО не вали обилно в момента на пътуването.
                  В такъв случай на изхода на Чепеларе има полицаи и следят нагоре да пътуват САМО с вериги (при обилен снеговалеж)
                  И това е хубаво. Предпазва нормалните от хора с надценено самочувствие през зимата.
                  Приятен път !
                  След този съвет,можеш да му оставиш на човека и гсм-а си,че като закъса,да те викне да му помагаш Незнам тия бмв-та колко са яки,ще взема да си купя едно.Аз имам Ц-класа и само изчаках тази година да се стопят снеговете и му изхвълих чисто новите зимни гуми и си купих Патрол-а. Сега бенц-а е в гараж и изобщото до края на март нямам никакво намерение да го изкарвам,скъсаха ми се нервите цяла зима, и това беше причината да си купя джип,щото си возех почти 2 месеца един приятел с мене да ме бута и то по Сф... не съм си и помислял да ходя по Смолян. Така,че ... както ти казаха някои от колегите горе... ако си жаден за приключения тръгвай с бмв-то

Коментар

Първоначално публикуван от fnqkhhhzzz Преглед на мнение
                    След този съвет,можеш да му оставиш на човека и гсм-а си,че като закъса,да те викне да му помагаш Незнам тия бмв-та колко са яки,ще взема да си купя едно.Аз имам Ц-класа и само изчаках тази година да се стопят снеговете и му изхвълих чисто новите зимни гуми и си купих Патрол-а. Сега бенц-а е в гараж и изобщото до края на март нямам никакво намерение да го изкарвам,скъсаха ми се нервите цяла зима, и това беше причината да си купя джип,щото си возех почти 2 месеца един приятел с мене да ме бута и то по Сф... не съм си и помислял да ходя по Смолян. Така,че ... както ти казаха някои от колегите горе... ако си жаден за приключения тръгвай с бмв-то
                    Нито те знам, нито ти мен.
                    Просто аз не пиша колко си еди какъв щом зимата не може да караш бенца. Ти си знаеш какъв си и какво да караш.
                    Просто споделям, че пътувам до Смолян през ден с БМВ и вериги в багажника. Стоят си чисто нови още. Не съм ги сефтосал за тази зима.
                    Синът ми беше на 8ми декември там на празника (Пампорово). И той с БМВ и той с чисто нови вериги.
                    Макар да ги е затрупал сняг не беше ползвал веригите , а е излизал от х-л Финландия.
                    Който го знае разбира за какво говоря - доста ниска точка.
                    Та - не ми казвай къде с каква марка кола се ходи,. Аз съм Смолянчанин, но отдавна напуснал Смолян.
                    Знам какво пиша, заставам зад думите си и телефона го има в подписа.
                    Последно редактирано от bgbul; 14-12-12, 17:17.

Коментар

Спомням си комедията, как един приятел с диско си махна БФГ АТ-то за зимата и си турна зимни гуми... няколко размера по-малки на всичкото отгоре... Е като закъса пред нас /за тогава/ в пряспата на края на ул. Калинка и трябваше да му го /диското/ вадя аз... Хасперинчетата, макар и зимни са лош ход за мен. Моето д МТ/Р-а копа ли копа, зимните замазват и си до там. Е аз го извадих, та то зависи явно и кой е зад волана... нооо 100% няма смисъл от зимна гума в сняг за такава машина, освен само за 1-2 см сняг. Лично мнение разбира се. С правилните и големшки зимни гуми може и да е по-добре, знам ли. Аз и на паркета съм с АТ, което има ламели доволно и не бих минал на зимни гуми... все пак като падне 10-20 см сняг или метри и разчистят, все се кара в прилично дълбоко и минусите на АТи МТ поизчезват, снега ги държи и големите грайфери се чистят и движат по-добре от ламелките за утъпкано. Шипове му е майката, но трябва да има постоянно сняг на платното, а и са забранени в БГ... БМВ без 4х4 не съм карал на сняг и не мога да кажа нищо /4х4-то им бичи в снега като змей!/, но тойота МР2 със задно 2 години в София, само на върха на клаинка съм имал проблеми и то свързани с лед... и решавани с пепел и пясък. Из улицита по ниското нивга не е била проблемна. Е ако не можеш да си контролираш газта, конете те закопават... Тя е със заден, централен реално двигател, та за БМВ и Мерц предполагам 1 чувалче или 2 песОк в багажното няма да е зле. Реално да, за смолян с която и кола да ръгнеш, турни си 1-2 чувала пясък, по 2 лева са и могат да ти спасят живота...

Коментар

Първоначално публикуван от RIFLE Преглед на мнение
                        ами на прав заледен участък,без време за сваляне на предавките а просто със спирачка,кой ще спре по добре според теб?
                        пс.ок както казах съм на кантар,сега да кажем съм на 90% да ходя с джипката,последен въпрос витарата по принцип е на задно а като включа щар по щара веригите отпред или отзад? ако се наложи да ги слагам.
                        Ако на заледен участък нямаш време да сменаш скорости, по-добре да имаш познат тенекеджия. Похвали се като се прибереш как е минало пътуването.
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                          Вземаш бавареца и една платформа и товариш витарата отзад. В момента в който дойде снежното сменяш колите.
                          + 1!

Коментар

Ясно, че не караш БМВ.

Не карам беемве , вярно е защото преди съм карал и не искам повече , достатъчно ми беше . Но в края на крайщата този път се чисти добре , така че не е много страшно ако идеш и с беемвето , нали с всякъкви коли се качват там . Има хора да те дръпнат ако се наложи ...

Коментар

Мен ме съмнява, че те пали и дрифта и ти е кеф с БМВ-то зимата, всеки се сеща защо. При положение, че имаш джип, не ми е ясно, защо ти е да си правиш експерименти?
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Стига плюли бмв-то . Аз имах навремето едно и редовно удивлявах публиката, къде съм се качил по ледовете и снеговете, дори почти до белмекен стигнах посред зима по непочистеният път. Чак после обяснявах, че е ix но мога с две ръце да се подпиша, че беше много по-добре оот уаз-ката на лед, ама много

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X