Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кое е по добре 4х4 или..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• кое е по добре 4х4 или..

Здравейте,ивинявам се ако пускам темата в неправилният раздел..
    та на въпроса:за нова година се очертава ходене към Смолян,а там по това време на годината не е кат да няма сняг.та се чудя с кое ще е по добре/сигурно/ с витарката с А/Т гуми които горе долу стават но не и перфектни или с баварката с хубави зимни гуми??
    опцията вериги и при двата варянта ще я има но не ми се изка да прибягвам до тях.с джипката е ясно предимството на 4х4 ама на лед и тн. няма да ми спокоино с тея гуми,докато с другата ми кола отзад съм с гиславед норд фрост 3,които я знаят тази гума знаят за какво става въпрос.
    Pathfinder 4.0L

От: кое е по добре 4х4 или..

Аз като се напия и е лизгаво винаги бия на коляно и си лазя на 4 крака па ако ще с котки да сьм на краката.

Карай си ги по предназначение
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Е как може да сравняваш баварката с витарката,разликата между двете на сняг е от земята до луната,та ако ще витарата да е по джапанки,а баварката с вериги

Коментар

Така зададен въпрос поражда у мен друг въпрос...
        Съветът ми е да тръгнеш с кое да е от двете, стига на волана да е някой, който знае какво прави там.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от RIFLE Преглед на мнение
          докато с другата ми кола отзад съм с гиславед норд фрост 3,които я знаят тази гума знаят за какво става въпрос.
          А на предните с какво е?

Аз сьм го играл тоя номер едно време - Баварец 325,Голф 1.8 ГТИ,Самурай или Патрул на Боровец.Бавареца беше чудо,много вьрви еле ако имаш трима на задната седалка да го бутат вьн от преспите,иначе за нищо не става.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            А на предните с какво е?

Аз сьм го играл тоя номер едно време - Баварец 325,Голф 1.8 ГТИ,Самурай или Патрул на Боровец.Бавареца беше чудо,много вьрви еле ако имаш трима на задната седалка да го бутат вьн от преспите,иначе за нищо не става.
            отпред е с ведерщаин сноутрак на 1 сезон.до сега от бая зими да чукна на дърво съм закъсвал може би 1-2 пъти,а джипа на сняг почти не го карам той си ми е за вилата предимно и затова не съм го обул със зимни гуменетки,понеже според мен зимата си е за зимни гуми,защото освен тръгване има и спиране завиване и тн.а там 4х4 ,8х8 не играят
            Pathfinder 4.0L

Коментар

Тръгни а БМВ-то. Ако: Живота ти е скучен, искаш да завържеш нови познанства, имаш 3-ма човека на задната седалка ( ако е 7 серия трима не стигат, не си пътувал на стоп скоро и ти липсва тръпката

Коментар

отпред е с ведерщаин сноутрак на 1 сезон.до сега от бая зими да чукна на дърво съм закъсвал може би 1-2 пъти,а джипа на сняг почти не го карам той си ми е за вилата предимно и затова не съм го обул със зимни гуменетки,понеже според мен зимата си е за зимни гуми,защото освен тръгване има и спиране завиване и тн.а там 4х4 ,8х8 не играят
                Сьгласен,има и коловози,буци,алимуниеви картери,маслени радиатори легнали под спойлера,гьрнета в някоя дупка,ББСки криви..........ма като се сетя с какьв акьл сьм се и пробвал даже,из половината Боровец нямаше спиране с това,Патрула си влизаше там кьдето никой не искаше да се пробва с нормална кола,обикновенно в пряспата оставена от снегорина.

Всеки си знае за него,аз бих взел добри гуми за Витарката / тя е размер никакьв,нормални цени са /че може и втора рька да са колко да издраскат 2 зими и не бих мьчил бавареца в нещо което му е непривично.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Ако бавареца не е некой ИКС, недей. Колкото и да са добри гумите, не може да се мери с 4х4, даже и най-калпавото...
                  Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

От кога 4х4 не играе при завиване, спиране и т.н?
                    Ходи с Витарата.
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      От кога 4х4 не играе при завиване, спиране и т.н?
                      Ходи с Витарата.
                      ами на прав заледен участък,без време за сваляне на предавките а просто със спирачка,кой ще спре по добре според теб?
                      пс.ок както казах съм на кантар,сега да кажем съм на 90% да ходя с джипката,последен въпрос витарата по принцип е на задно а като включа щар по щара веригите отпред или отзад? ако се наложи да ги слагам.
                      Pathfinder 4.0L

Коментар

То ако витарата не е фултайм... си става на задно с гадни гуми. Поне ще излиза от преспите сама . Аз все пак бих тръгнал с нея, гумите ако не са много твърди ще се справят в повече сняг. Реално ще ти е по-кофти ако е чисто и няма поне 5 см сняг, а на повече сняг можеш да си караш и на бавни .

Коментар

Според мен ако видиш зор това ще е в самия град.Ако ти се налага да връткаш из него по добре Витарата но ако трябва само да стигнеш до там може и с Бавареца.Сигурно си ходил и забелязъл че е стръмен град и трудно се намират места за паркиране около центъра.Имам предвид тръгни спри маневри и така нататък.
                          Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Акъл няма да давам, само ще разкажа една история от моя живот. Преди години имах УАЗ "Хънтър" с хубави кални гуми. Трябваше с един приятел да отидем на банско - зимата, но той не пожела да се вози, а реши да вземе неговата кола БМВ 520 комби със зимни гуми. Естествено не минахме по "Царският" път, а за "по-напряко" през Юндола, ама там реката отнесла пътя и го затворили. Затворили, затворили, колко да са го затворили, заобиколихме табелите и газ нагоре - ми мина си БМВ-то отвсякъде, през непочистеният (затворен) път, а след Юндола и по Гланцов лед до Банско...
                            Та накратко - и двете минават, ако караш внимателно.
                            Предимството на Витарата (в твоя случай) би било единствено ако има Навявания и преспи по пътя, което е малко вероятно да се случи, а и при паркиране на непочистени места (особено при отпаркирането).
                            Успех

Коментар

Много странен въпрос... Още повече, че 50%(че и повече) от форума си кара джиповете с A/T гуми
                              Какво дава БМВ то - зимни гуми, какво дава витарата, 4х4, клиренс...
                              Да имаш витара и да тръгнеш с БМВ си е чисто приключение...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X