Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Додж Дарт (Dodge Dart) лек обзор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Додж Дарт (Dodge Dart) лек обзор.

Колата е на няма и 1000 мили... по точно няколко коли имах на разоложение – 2 литра мотор –няма турбо и с ръчна кутия.
    For the Dodge Dart Rallye, choose from the standard 2.0L 16-valve Tigershark engine (160 hp & 148 lb-ft of torque), or the available 1.4L 16-valve Intercooled MultiAir Turbo engine (160 hp & 184 lb-ft of torque).
    На които му се чете повече какво има в тая кола ето
    http://www.dodge.com/en/2013/dart/
    ръчках SE и Rally – моторите са еднакви –разликата е в екстрите.
    Та верно е че това е някаква Алфа Ромео Жулиета (на базата на нея е правено ) ама пък чак такова дърво не съм очаквал да е.
    Както виждате пише че мотора е 160 коня ...да ама колата се държи като все едно половината коне са забегнали а колата е чисто нова - ускорението е като на Мерц 124 200 дизел.
    Например карам на 80 км в час и ръгам 3 та и газ до дупка..... нищо не става... карам на 113 (70мили в час ) на 5та и натискам педала на газта пак до дупка....пак нищо не става в смисъл тя ръмжи ама само това,нищо друго.
    Аспуха на SE еединичен и не рамжи толкова но на Rally то е двоен –все едно е 6так или 8к мотора и съответно нещо са го пипнали да ръмжи- но както казах това е само локумен ефект ...
    Возията е като за таква кола- доста твърдо и дървено ама това си е по подразбиране за тоя клас .
    Вътре има 1 кило копченца и менюта и дисплеи и т.н особено пък на тая рали модела ....да кажа че това също е нормално тука за Америката – както се казава луд на шаренко се радва та и им ги правят като коледна елхичка да светят и мигат.
    И като заключение ...е тука интересно писание - http://www.dodge.com/en/2013/dart/rallye/ ...бахти ,ще се скъсам от смях ...
    looks like science fiction. drives like dodge.
    Моята интерпретация – изглежда гот ама ви си знаите че е дръвце....тука в америката доджа има репутация на бракма или поне една от бракмите.

От: Додж Дарт (Dodge Dart) лек обзор.

Не знам какво точно очакваш за 18 бона зелени пълно с електрики и климатици - къде другаде да ги избият тия пари ?

Преди две години пробвах при дилъра Мицубиши Лансер - базовия модел, пак беше два литра, 148 коня... Просто на дизайн много ме кефеше и се чудех дали да не заменим диамантето с него - е честно, НЯМА такъв чекрък... Абсолютен миксер. Вървеше точно колкото стария ми сивик 1.4 75к.с от 1994та.

В тая категория всичките са един дол дренки, бръмчат като кухненски прибори, а за вървеж - вървят достатъчно за клиентелата си. Просто не са за нас.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

За 18 бимберици взимам 2 истински и ги карам по 100 000 без особенни проблеми,вьрвят си нормално като за 300 коня,но не изглеждат модерни.

Вземи Форд Таурус другия пьт,да видиш 6 скорости как дават 24 на галон с жена и бебе по магистралата.Ебати технологията,това и на Алфа не прилича ма па 'арчи като истинско.

Това Рали защо са го плеснали знаеш ли?
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Момемт само да поясня- тва въобще не възнамерявам да го купувам- това са коли от първите произведени на линията и ги ползваме за тестове на това онова- просто нямах друга кола под ръка и набарах една такава да си свърша малко работа...понеже ми се видя дърво си помислих че съм попаднал на някоя куца по рождение –карах поне 5-6 от 20 –същия чеп...та рекох да драсна няколко реда.
        Гоблин – недеи така...2 литра кола е ,10г живях в немско –то с 1,6 мотор се лети дет се вика ,а с 2 литра си е чудо, не една и 2 коли са ми минали през ръцете...не може да е такова осакатено магаре по презумция....
        Бенцбос – е то да прочетеш
        http://www.autonews.com/apps/pbcs.dl...er-made-a-dart
        ако не се отваря - http://www.autonews.com/section/toc
        после избираш 14 маи 2012
        Дарта е на базата на некаква алфа,не съм я виждал но предполагам само са я утежнили и скопили и т.н Иначе що е рали – идея си нямам ,между рали и ЕсЕ никаква разлика във вървежа.
        Както казах аз разликата я виждам с ламбичките и другите украшения и 2ния грухтящ аспух...друго нищо

P.S
        току що сковах едно нещо на един ФОРД - F250 бензин-колко литра е моториста не знам,требе да проветя ....ама ме мързи да сега да го карам...голям е леген е отзаде а и вътре в кабината може 2 слона да вкараш...ще драсна впечатления по нататъка.

Коментар

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
          ...
          Гоблин – недеи така...2 литра кола е ,10г живях в немско –то с 1,6 мотор се лети дет се вика ,а с 2 литра си е чудо...
          Дългогодишен собственик на европейски CRX 1.6 130 коня. Плюс не знам колко донора към него, нормалния хечбек 1.6 130 коня. Знам за какво говориш, но времената са други Намери му на тоя Дарт теглото и предавателните числа, и ключа от мазето на палатката ще ни плесне в челото. Сивика беше символично под един тон.

В Европа колите пак са си тежки (въпреки че тоя Додж спрямо алфата е май удължен, уширен и какво ли не), но там турбодизелите с тоя здрав въртящ момент спасяват положението.

PS: На прима виста - 1450 килограма "сух". Тон и половина с пълен резервоар. I rest my case
          PSS: Соната-та в гаража която не е тромава но не е и супер бърза, гледам я водят 1430кг. 40 коня в повече, малко по-читав въртящ момент и шестскоростен автоматик с доста читаво подредени предавки.
          Последно редактирано от Goblin; 12-07-12, 23:34.

Коментар

Я, нова тема на почитателите на американски автомобили - за малко да я пропусна
            За това нещо, на цената на "Шкода Фабия" http://www.skoda-auto.bg/BGR/prices/...a_20062012.pdf
            или "VW Поло" http://www.volkswagen.bg/files/bg/do...list_1_1_1.pdf мисля, че нашите приятели-колеги на brpi не са се изложили много ?
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Даже е номиниран за кола на годината,

Коментар

Моята интерпретация – изглежда гот ама ви си знаите че е дръвце....тука в америката доджа има репутация на бракма или поне една от бракмите.[/QUOTE]

Като ти чета последното изречение,си прав!Сетих се за сериала "Ал Бънди",там Доджа доста го оплюваха
                HONDA DOMINATOR 650
                ОРЕЛ ASTRA
                РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнение
                  Като ти чета последното изречение,си прав!Сетих се за сериала "Ал Бънди",там Доджа доста го оплюваха
                  Разбира се: The Bundys family Dodge actually appears to be a 1972 Plymouth Duster with an optional vinyl top
                  Щом Доджът на Бънди, който всъщност не е Додж, модел от 1972 е боклук през 1987 г., когато започва излъчването на сериала, сигурно и днешните "Вайпър" и "Рам" и тем подобни са такива Защото нали "едно време колите ги правеха здрави, а сега не"...
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Бе той кервана си върви.....

Коментар

Ма така де,че и Рали му е модела хахахахахах,мно'о зьл.

Някой пак е сьнувал нещо или много филми е гледал.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        Ма така де,че и Рали му е модела хахахахахах,мно'о зьл.

Някой пак е сьнувал нещо или много филми е гледал.
                        Че к`во не ви харесва - събира най-доброто от чуждестранния челен опит , който толкова им липса на тъпите хамериканци, нали ? Глей к`во става тука:
                        1. Двигател от бившето Global Engine Alliance LLC (a joint venture of Chrysler (пфу !), Mitsubishi Motors (ах !) and Hyundai Motor Company (и ох !!)), сега World Gas Engine
                        2. Скоростни кутии:
                        6-speed manual FPT (Фиат)
                        6-speed DCT FPT C635 пак от великите Фиат
                        6-speed automatic Powertech 6F24 от любимите Hyundai
                        9-speed ZF automatic коментарът е излишен.

Туй направо суперпродукция, суперкар и на цената не само на "Поло" и "Фабия", но и с "Дачия Логан" се конкурира, к`во му трябва на човека ?
                        Е, ако се коментираше двойникът Alfa Romeo Giulietta сигурно щяхме да слушаме за... "един добър компромис между цена/качество/ТТ-данни"

Коментар

Сигурно ма не от тия дето знаят за какво става вьпрос.Компромис цена/качество/данни да ги лиже друг,кола купуваш,Додж,сьотношенията друг да ги смята.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            Сигурно ма не от тия дето знаят за какво става вьпрос.Компромис цена/качество/данни да ги лиже друг,кола купуваш,Додж,сьотношенията друг да ги смята.
                            Е, само ние у БГ (както и в Албания ) знаем, че колите са само три вида, пък от тях само една e истинска. "Додж" нали са боклуци по дефиниция, какви съотношения да смяташ и с какво да ги сравняваш ? В ценови клас с "Дачия", "Поло" и "Шкода Фабия" какво да искаме ? Новото "Рено Клио" е по-недостъпно

Коментар

За настъпаните сравняващи въпросната кола с Поло - умолявам ги да коментират щатския пазар.

Въпросният додж е на цената (и в категорията) на местния Фолксваген Джета (не знам дали в Европа все още се казва Бора или не). А в "Рали" вариант стъпва на цената на базовия щатски Пасат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X