Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан Патрол 92 г. или Тойота Ланд Крузар 89г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нисан Патрол 92 г. или Тойота Ланд Крузар 89г.

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
    Май пак я закъдрихте на кого му е по "голям"...
    С кое съм го закъдрил? Говоря конкретно, на база личен опит.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      С кое съм го закъдрил? Говоря конкретно, на база личен опит.

Мисълта ми беше че и двете марки в обсъжданите модели си имат плюсове и минуси но са еднакво добри!
      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
        Мисълта ми беше че и двете марки в обсъжданите модели си имат плюсове и минуси но са еднакво добри!
        Добри са и двете машини ! Естествено , че който кара Патрол , ще казва , че Патрола е по-добър , и обратно ! Всеки автомобил си има плюсове и минуси .
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнение
          Колега , Тойотата е по-малка само отвън ! Отвътре е доста по-широка от Патрола . А и за мостовете не съм съгласен ! Може да не са здрави колкото на Патрола , но не са ''кекави'' !
          Това го написа вече два пъти, но си е жива смешка!
          Качвал ли си се на Патрол въобще?!
          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
          ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
            Нима отричаш , че като седнеш в Патрола не е тясно ?
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Няма сравнение. Патрола е доста по-широк и вътре и вънка и мостовете. Пропорцията ширина към дължина на стъпката е в пъти по=добре от Тясната и по-дълга Тойота. Също и много важно по-нисък център на тежестта
              Samurai Gemax

Коментар

Митко, Патрула си е по-тесен вътре от 80та серия, и е по-тесен или равен на 7ма серия. Както и да го мериш, с ролетка от кора на врата до кора, място в краката (тунела за скоростите при патрула е по-голям), място за краката на задно седящите и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                  Митко, Патрула си е по-тесен вътре от 80та серия, и е по-тесен или равен на 7ма серия. Както и да го мериш, с ролетка от кора на врата до кора, място в краката (тунела за скоростите при патрула е по-голям), място за краката на задно седящите и т.н.
                  Точно така си е,а при серийни(оргинални) машини,аз залагам на ТЛК 70 Хеви Дюти която превъзхожда Патрула,но с доработки потенцияла на машините е силно променлива величина....
                  LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                  Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от plamen_9 Преглед на мнение
                    Търся си джипка за тежки разходки в гората и за проби от къде не може да мине . Спрял са се на Тойота Ланд Крузар 89 год. 2.4 тд и Нисан Патрол 2.8 тд 92 год. Въпроса е коя от двете е по подходяща за целта без да се доработва за начало
                    Патрола има ли блокаж на задният мост? - не е малка екстра
                    Тойотата пък е по-по-по-лека!!!
                    Колега, каквато и джипка да вземеш, все ще сбъркаш. Заплатата ти вече няма да върви в къщи!

Айде със здраве и успех.
                    Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
                    0879076007 Жельо

Коментар

Патрола е по-широк от 70-ката точно с разликата, в разстоянието между предните седалки.
                      Само предполагам, защото не съм мерил, но и самите седалки, при Тойотата са с малко, но по-тесни.
                      Това/предполагам/, като цяло е не повече от 10см., но това дели автомобилите цели класове.
                      За багажно пространство, при късите бази и дума за сравнение не може да става.
                      При патрола само "свода " на скоростите е по-голям, но и целия автомобил е по-голям и това е право-пропорционално.
                      Дай да мериме, както предложи Търтея/да речем от кора-до кора на вратите, или стъкло-стъкло на същите/.
                      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                      ... turn on your A/С !

Коментар

... Само предполагам, защото не съм мерил... При патрола само "свода " на скоростите е по-голям, но и целия автомобил е по-голям и това е право-пропорционално...
                        Това мисля, че го предложих аз по-горе (не, че има значение). Премери и ще се изненадаш.

Коментар

Ми аре да мерим.
                          Мое да вържем и една каса бира.

Кое мерим?

Стъкло-стъкло? Врата-врата? (ся да не се окаже че койтите сите са с манивели като запотрошка? ) Ширина на седалката? Обем на багажника? (тука май спор няма) Външна ширина? Ширина на мостовете? (предна или задна, че койотата от магазина прави две следи) База? (разстояние между двата моста) Дължина на колата?
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Между тези двете не бих избрал нито едното.

Имам Патрул като на Гробаря, имал съм ТЛК73 хеви дюти по същото време. При почти идентични кубатури на двигателя и техническо състояние Тойотата е по пъргава, по икономична и по проходима и по комфортна. Патрула е с Добинсън, Тойотата беше с ОМЕ. Патрула вози по стегнато и поема неравностите по-добре от Тойотата, но Тойотата се гъне повече и минава там където Патрула пробуксува. Вътрешното пространство, ами Тойотата в сравнение с Патрула е като бус. На мен Патрула ми е много неудобно да го карам, тясно ми е, а Тойотата ми беше широка, 182см съм. Като цяло Тойотата е по грамотно сглобена, нещата са си по на място.

Изборът не е лесен и според мен е добре да се търси къса Тойота хеви дюти, изкачат на добри цени отвреме навреме. В момента има 2 да се продават из сайтовете.
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Изборът не е лесен и според мен е добре да се търси къса Тойота хеви дюти, и.
                              Ресори и нема блокаж. Демек едно поколение назад.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз съм луд фен на ресорното окачване. За моите цели по-добро няма. Винаги когато съм купувал пружинна джипка, не ми е харесвала. Никой не може да ме убеди в противното. Сега Патрула и 60ката ми са ресорни и съм щастлив човек. Блокажа е хубаво нещо и не е проблем да се добави. При Явор са на разумни цени и се оказа, че издържат. Продължавам да имам патрул. Дядото го кара. Доволен съм, далеч е от Тойотата, но е най-близо от всичко друго.
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X