Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VW Tuareg VS: JEEP, Toyota, Mitsubishi, Porshe, Landrover, Subaru, Mercedes

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• VW Tuareg VS: JEEP, Toyota, Mitsubishi, Porshe, Landrover, Subaru, Mercedes

Първоначално публикуван от inox Преглед на мнение
    След дълго мислене смених Нисана.Много хора ще питат/а и ще критикуват/какви са причините.Ами основната е :ще цитирам Венци Петров"Туарега е брилянтния избор за шосе съчетано с леки до нормални разходки сред природата."А иначе:по-мощен,доста по луксозен/възд.окачване с регулиране нивото и твърдостта на аморт./ много маневрен и лек за управление и още куп по дребни причини.Имах възможност да покарам доста от по-новите 4х4/ЛК120,Паджеро,МЛ,ЛР-ДИСКО3,ЛР-РР СПОРТ,Б9-трибека,Гранд Чероки/Ако някой го интересува мога да кажа защо се спрях точно на Туарега

Честито Много да те радва.
    Ще бъде много полезно да споделиш лични впечетления за другите. Q7 и Кайен кара ли.
    Не съм карал новото ГрандЧероки. Кое не ти хареса в него.

Re: Новия ми паркетник-NEW VW TOUAREG,V6,3.0,TDI

Кайен-не съм карал-малък съм за него ,Q7-Първо ми е прекалено голям,по-скоро дълъг,второ цената му е с 35-40000 повече при едно ниво на оборудване.Просто едно от изискването ми беше колата да е по компактна.Колкото до Гранда-няколко пъти го карах,чудесна кола според мен,но:1.Много ниска остатъчна стойност при продажба след време.2.Доста некачествени материали по купето вътре/на 1 година се разтропват повечето пластмаси/3.Няма въздушно окачване и други от екстрите на Туарега.4.Малко по бавен е а като цена - същата
    VW-TOUAREG V6,3.0 TDI:oops:

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      Иване, честито з ановата придобивка! Много радост и емоции ти желая.
      А какво не ти хареса в Диско 3?
      При Диско3 :1.Цена/при едно и също оборудване е по-скъп с около15000лв/,2.Сервиз/говоря специално за Пловдив/,3.Като габарити търсех нещо по компактно както споменах по горе4.Да си призная честно и малко не ми допада като дизайн.5.По мое мнение е по неустойчив на асвалт,доста висок център на тежестта.
      При Рейджа-спорт-основното беше че е много по скъп/с около40000лв
      И при двата модела съществено повлия и това че и двата са ми под носа/карат ги двама приятеля/и дадоха за 1 год.доста дефекти/вкл.блокирал двигател на 40000км/,проблеми с ел.системите и други

Коментар

Пак повтарям че това си са мои лични впечатления добити чрез:
        -пробни шофирания/на някои по 50-100 км,а някои и по 500 км/
        -мнения на приятели и познати които са ги карали повече време или имат такива
        -статии от Аутобилд-Германия
        Не искам да кажа кое е най-доброто,нито да засегна някой-все пак има и субективна преценка

Коментар

Б9-трибека:Шумен двигател,по твърдо окачване,не ми харесва и на външен вид.Динамиката е като на Туарега при все че е 3.0 бензин,боксер и тук проблеми с сервиза в Пловдив

Коментар

А сега ще ме разкъсат сигурно:
            ТЛК120 3.0 d-4d
            1.Една и съща цена с Туарега
            2.До скоро нямаше сервиз в Пловдив
            3.Не ми хареса автоматика при него/5степенен,редови/
            4.Чуствително по муден двигател а и по шумен и е 4цилиндъра
            5.предстои да излезе нов модел
            6.доста нестабилна в завои,с висок център на тежеста
            Като крайно заключение:там не съм чувал някой да е имал оплакване от качество,надежност и проходимост,но за мен беше важно качествата основно на асвалт а мисля че там тойотата отстъпва

Коментар

Паджерото/дизел/ беше една от колите които ми хареса от пръв поглед.Имах възможност да карам най-високото оборудване
              1.Много спънат и шумен двигател,особено автоматика
              2.Много ниска остатъчна стойност при препродажба

Коментар

А що се отнася до МЛ320:
                Тук просто нямам какво да кажа освен че е по скъп с около 20000лв и се чака около 4 месеца?!?!.За мен лично няма по добро нещо в тази ценова категория.Невероятно стабилна,тиха,пъргава кола.Карах го 4 дена по Великден и му навъртях 700 км.Автоматика и двигателя са /според мен/най-доброто в момента

Коментар

Първоначално публикуван от inox
                  Пак повтарям че това си са мои лични впечатления добити чрез:
                  -пробни шофирания/на някои по 50-100 км,а някои и по 500 км/
                  -мнения на приятели и познати които са ги карали повече време или имат такива
                  -статии от Аутобилд-Германия
                  Не искам да кажа кое е най-доброто,нито да засегна някой-все пак има и субективна преценка
                  Разбира се че никои не трябва да се обижда. Това че си правил проучване и споделяш лични впечетления може да помогне на други които са пред същия избор. В краина смедка всеки избира джип според нуждите си и в зависимост от тях качествата на определен модел стават недостатъци и обратно но колкото повече информация има човек толкова по правилен избор ще направи.

Коментар

Отностно информация за софтджипките -насреща съм колкото мога,мисля си че доста съм изчел,слушал а и съм имал възможност да тествам,да ги видя как са след 1,2 години,как са с сервизите/за Пловдив специално/.

Коментар

Първоначално публикуван от inox Преглед на мнение
                      А сега ще ме разкъсат сигурно:
                      ТЛК120 3.0 d-4d
                      1.Една и съща цена с Туарега
                      2.До скоро нямаше сервиз в Пловдив
                      3.Не ми хареса автоматика при него/5степенен,редови/
                      4.Чуствително по муден двигател а и по шумен и е 4цилиндъра
                      5.предстои да излезе нов модел
                      6.доста нестабилна в завои,с висок център на тежеста
                      Като крайно заключение:там не съм чувал някой да е имал оплакване от качество,надежност и проходимост,но за мен беше важно качествата основно на асвалт а мисля че там тойотата отстъпва
                      молим ти се прави разликата между мижавoто ПРАДО и истинската Landcruiser.....

Коментар

Re: VW Tuareg VS: JEEP, Toyota, Mitsubishi, Porshe, Landrover, Subaru, Mercedes

"истинският" лендкрузър 100 е съвсем друга цена, размери... въобще е друг клас автомобил... така, че забележката на Vгоом е неуместна!
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

touareg база е колкото TLC в зависимост от мотора.

както винаги, митата и таксите не са реален показаномер за машината защото те варират във всяко място/страна.

4 врати прадо е доста едричка така че се пише в "друг клас", заедно с патрол, троопер и прочие.

Х5, touareg, ML, са компактни.

а относно прадото, колега е пропуснал да каже че возят като камаз. но това може би е въпрос на лично чувство. това идва от части че е доста тясна и напомня малко на daihatsu terius в движение.

Коментар

добре - предавам се! ТЛК100 и VW Tuareg са в един клас, а "Прадо" е по-едричка... с истината не може да се спори
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

prado:

Length 4850
                              Height 1905
                              Width 1875

LC 100:
                              Lenght: 4889.5
                              height: 1854.2
                              ---------------- > width: 1940.56 <----------------

touareg:

lenght: 4754.88
                              height: 1727.2
                              width: 1927.86

И какво се оказа сега? Че не са в един клас ли или че като гледаш прадо тя е единтична почти с ТЛЦ 100 освен на ширина и тегло (главно заради мотора).

но както и да е

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X