Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що за джип е Фронтера 2.0 115 коня ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Що за джип е Фронтера 2.0 115 коня ?

Колеги днес не бех на работа и цял ден се ровя из форума.Доколкото разбрах слабо место е задния диференциал.За гората е малко слаб но аз ще ходя в гората 2 в годината.Не ми стана ясно скъпа ли е подръжката. Мотора е ясен но астаналите части на исузу като на японските джипове ли са ? На газ става ли с обикновенна уредба или требва газов инжекцион.Един колега от форума ми каза че щом я вкара в гората и чупи преден деференциал дали е е некакъв фабричен дефект вие ще кажете?

Коментар

Първоначално публикуван от DIZELA_86 Преглед на мнение
      ...Не ми стана ясно скъпа ли е подръжката. Мотора е ясен но астаналите части на исузу като на японските джипове ли са ? ...
      Преди години сменях жило на ръчната спирачка на старата ми ОФА ДБ - цената беше по спомен около 270 лв. ( само едното - а те са 2 отделни )! Скъпо, но пък както казват много колеги: Кеф цена няма!
      След нея си бях казал: Никога повече няма да си взема 4х4! Но издържах малко повече от година, и пак...
      Казано е:
      -"Обичай ближния",
      щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Колеги днес не бех на работа и цял ден се ровя из форума.Доколкото разбрах слабо место е задния диференциал.За гората е малко слаб но аз ще ходя в гората 2 в годината.Не ми стана ясно скъпа ли е подръжката. Мотора е ясен но астаналите части на исузу като на японските джипове ли са ? На газ става ли с обикновенна уредба или требва газов инжекцион.Един колега от форума ми каза че щом я вкара в гората и чупи преден деференциал дали е е некакъв фабричен дефект вие ще кажете?
        Скъпи са/частите,които нямат аналог/,но рядко ходиш в магазина.Единственият колега,който троши преден диф на закуска е Евгени Турбото,но той не е отправна точка...,друг няма.
        На 300 К дифове даже не вият,гледай преди да платиш и ще останеш изненадан от "кекавата" Фронтера.
        С обикновена уредба на газ нямаш проблем.
        И,прочети залепените теми в раздела.

Коментар

Както каза maxxx , онзи колега дето чупи предните дифове е бам-башка . В гората задния диф се държи като на всеки 4х4...."Слабо място " е ако е LSD (в общия случай) и некадърници не са му наливали правилното място . Това е единствения проблем - че може да заприлича на обикновен диф.
          Друга бира е ако си решил да прескачаш камъни - само и само да докажеш , че "моя е по-голям" ... но това е друга тема.
          2.0- литровия бензин е на Астра . Резервни части : под път и над път . Обикновено АГУ ( ако е монтирано от читав майстор ) го прави един от най-икономичните парт-тайм машини.
          Лиценза е на Исузо , но практически джипа се произвежда(ше) във Великобритания . Германски е мотора , емблемата ... и май : до там .
          За частите по ходовата част има тема със взаимозаменяемост . Не са болка за умиране . Даже на монополно -високите цени на частите ( които всъщност се броят на пръсти ) сме им намерили цаката "по български" .....
          ....единствения проблем на късата база е , че прилича на ....Газ-ка .По возията . Друса по същия начин. ...така че на хората дето сме карали Газ-ка .... "ну , все равно ! "
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Колега доста съм карал газка. Ако става въпрос за газ53 .Ако фронтерата така друса направо се отказвам щото ми требва за ежедневна употреба

Коментар

Колега като гледам ти си като мен горе долу, да знаеш, ще и се кефиш много на джипката, сравнително евтинко е, както каза колегата, рядко ще купуваш части от магазина (казвам сравнително с повечето джипове). За газта вече ти казаха - обикновенна газова дава разход 13-16 газ като не говорим за офроуд разход който е друго нещо.
              Но се приготви за много друсане, возията е "само за мъже". Вози хубаво само на магистрала да знаеш , иначе се клати във всички посоки. И не е точно 4х4 щото няма блокажи и ти въртят в най-добрия случай 3 от 4 колела, така че имай едно на ум в по-сериозната кал.
              Друго не се сещам, гледай да е читава когато я купуваш и може би ще те слуша известно време.
              п.п. те много им паднали цените бре, за 1 година - наполовина егати кризата
              и друго се сетих, не очаквай да е много пъргав 115 коня. живее се с него, но трудно. 2 добри няма
              :)

Коментар

Един жокер и от мен,понеже и мотора е споменат.C20NE.Мотор,доказал се във времето.8 клапанов,(тук да поправя Владо),вгражда се не само в Астра,но и във Вектра,Омега и Калибра.Моно,така че и обикновена газова не му е проблем(както каза Макса).
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Колега доста съм карал газка. Ако става въпрос за газ53 .Ако фронтерата така друса направо се отказвам щото ми требва за ежедневна употреба
                  Иди пробвай бре човек. Каруцата за едни е мерцедес за други. Дупе знае 2 и 200. В конкретния случай - буквално.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Няма къса база, дето не друса. Ако си мислите, че Фронтерата друса, качете се на Самурай или Витара и ще говорим пак . На сума ти съфорумци им е единствен автомобил и си ги търкалят ежедневно. Ако искаш идеална возия, вземай дълга с пружини. Моята е с ресори и пак вози по-меко от Мерцедеса
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                      Един жокер и от мен,понеже и мотора е споменат.C20NE.Мотор,доказал се във времето.8 клапанов,(тук да поправя Владо),вгражда се не само в Астра,но и във Вектра,Омега и Калибра.Моно,така че и обикновена газова не му е проблем(както каза Макса).
                      Аааа, това ми е от шотландската ракия .
                      Вектра имах предвид . ..но това не е важно де ...

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      Няма къса база, дето не друса. Ако си мислите, че Фронтерата друса, качете се на Самурай или Витара и ще говорим пак .
                      Нека да не бъдем максималисти ! Веднага бих споменал 2-3 марки , къса база , които возят по-меко .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        Както каза maxxx , онзи колега дето чупи предните дифове е бам-башка . В гората задния диф се държи като на всеки 4х4...."Слабо място " е ако е LSD (в общия случай) и некадърници не са му наливали правилното място . Това е единствения проблем - че може да заприлича на обикновен диф.
                        Друга бира е ако си решил да прескачаш камъни - само и само да докажеш , че "моя е по-голям" ... но това е друга тема.
                        2.0- литровия бензин е на Астра . Резервни части : под път и над път . Обикновено АГУ ( ако е монтирано от читав майстор ) го прави един от най-икономичните парт-тайм машини.
                        Лиценза е на Исузо , но практически джипа се произвежда(ше) във Великобритания . Германски е мотора , емблемата ... и май : до там .
                        За частите по ходовата част има тема със взаимозаменяемост . Не са болка за умиране . Даже на монополно -високите цени на частите ( които всъщност се броят на пръсти ) сме им намерили цаката "по български" .....
                        ....единствения проблем на късата база е , че прилича на ....Газ-ка .По возията . Друса по същия начин. ...така че на хората дето сме карали Газ-ка .... "ну , все равно ! "
                        Този двигател се монтира на автомобилите Опел доста преди Астра да съществува като проект дори!
                        sigpic
                        Land rover lightweight-series 3
                        Range Rover V8
                        Range Rover Classic Vouge SE V8
                        Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          .....Нека да не бъдем максималисти ! Веднага бих споменал 2-3 марки , къса база , които возят по-меко .
                          Я кажи, че съм любопитен. Така и така пооспамихме....
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Джип Фронтера 115 коня е кола,която не ти трябва.Като ти прочетох и 7-седемте мнения шпо темата разсъдих мъдро.Скъпа е ако е хубава,това което търсиш е евтина,но пък тя не е хубава.То угодия няма,затова купи си истински джип...то пък струва по-скъпо...абе я се откажи от джип.С трици маймуни колега нЕЕЕма.Карай си така,я колко години си оЦЕЛЕл и без Фронтера ще живееш.Защо си мислиш че Фронтерата е хубава като няколко хиляди души от форума считат че не е.Объркал си темата.Смени марката,а ако се запънеш и решиш че колата си я бива,купи я.Каквото и да купиш в кварталното кафе ще ти се смеят че избора ти е крив.Угодия няма,пари само да има;-))))))))))
                            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от ivan kerchev Преглед на мнение
                              Този двигател се монтира на автомобилите Опел доста преди Астра да съществува като проект дори!
                              Тъй де , поправих се в предния пост Той моя си е точно такъв : C20NE

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                                Я кажи, че съм любопитен. Така и така пооспамихме....
                                Паджеро , Тойота , Ге-га .... и това без да се замислям .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X