Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що за джип е Фронтера 2.0 115 коня ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Що за джип е Фронтера 2.0 115 коня ?

За Г-то съм съгласен, щото то тежи поне тон повече. За другите две не съм убеден. Както и да е, да не спамим. Утре модераторите ще трият
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
      Защо си мислиш че Фронтерата е хубава като няколко хиляди души от форума считат че не е.
      Аз пък си я харесвам щото си е моя, а се сещам и за още няколко души тука дето и те си ги харесват, а това е най-важното нали
      :)

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        За Г-то съм съгласен, щото то тежи поне тон повече. За другите две не съм убеден. Както и да е, да не спамим. Утре модераторите ще трият
        И аз не бях убеден , докато не се качих на Паджеро. ....Така че докато модераторите не са забърсали , метни се и ти на едно къса база и ще се убедиш .
        Впрочем , на Патрол къса база няма и що да те убеждавам...
        ...така че ОФ , КБ по отношение на "возията" изобщо не може да се нарече "каляска" - където и в класацията на каруците да го гледаме ....
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Карам същта Фронтера
          предназначението и е същотото,като това което ти си описал
          Доволен съм-все пак това е най-нискобюджетното
          но пък и заслужава парите си
          Сложена обикновенна газова при читав майстор
          даде-13-14 газ (в София през зимата)
          8-9 извън
          а офроуд-там вече е на час))
          подръжката на двигателя е доста приемлива-Опел,доказал себе във времето
          ходовата част-както колегите казаха
          всеки търси алтернативи,намира ги и после ги споделя тук
          за да могат да се възползват и другите колеги
          Не търси такава с климатик-двигателя е доста слаб и без това
          а пуснеш ли климатик............
          Ламарините са доста негниещи-все пак са поцинковани
          Моята и е от по-старите-с ресори
          вози като камион,но в никакъв случай не е трагично(казвам го като човек,който от френска кола се е качил на това)
          влизат 31` гуми без никакъв лифт
          ако намериш с ръчни хъбове още по-добре
          Алтернативите са Фероза и Витара
          но там нещата при ламарините са доста по-зле
          Според мен е чудесен вариант на нискобюджетно 4х4
          Но всеки сам си решава кое му е на сърце и по джоба
          Моето мнение е че ако вземе OФА няма да сбъркаш
          Успех
          Cherokee WJ 4.0L- NP242
          Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Колеги благодаря за професионалните мнения. Днес гледах една къса база обаче нещо ми се вижда малка.Отпред при шофьора е добре ама отзад е доста тесно.По някой път ми се налага да возим повече от 2ма а и возията която казвте че е ужасна.Май се наклонявам към дългата база ама там моторите са по големи.Какво ще препоръчате става въпрос за бензин??? А и как е возията при дългата база??? И кои са с пружини и кои с ресори???

Коментар

Първоначално публикуван от DIZELA_86 Преглед на мнение
              Колеги благодаря за професионалните мнения. Днес гледах една къса база обаче нещо ми се вижда малка.Отпред при шофьора е добре ама отзад е доста тесно.По някой път ми се налага да возим повече от 2ма а и возията която казвте че е ужасна.Май се наклонявам към дългата база ама там моторите са по големи.Какво ще препоръчате става въпрос за бензин??? А и как е возията при дългата база??? И кои са с пружини и кои с ресори???
              Ама много те мързи,да ме прощаваш за тона.
              Има си писано кои с какво окачване са отзад,спрямо модификация и година на производство.
              За вътрешното пространство-качи се в ДБ Витара и КБ Фронтера-без сравнителна таблица не става.
              За возията-стегнат Голф/Джета(двойка) с газови амортисьори вози по-твърдо от ОФА КБ с оригиналните амортисьори и шпренгвани ресьори с удължени обеци.
              п.п.-като си я загледал късата база днес,защо не накара джамбазина да те разходи малко?Без лични наблюдения спрямо конкретната къса/дълга/ресьорна/пружинна няма да стане-после и да ни псуваш,че си се набутал заради нашите писанки,ти ще си броил парите.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                Ама много те мързи,да ме прощаваш за тона.
                Има си писано кои с какво окачване са отзад,спрямо модификация и година на производство.
                За вътрешното пространство-качи се в ДБ Витара и КБ Фронтера-без сравнителна таблица не става.
                За возията-стегнат Голф/Джета(двойка) с газови амортисьори вози по-твърдо от ОФА КБ с оригиналните амортисьори и шпренгвани ресьори с удължени обеци.
                п.п.-като си я загледал късата база днес,защо не накара джамбазина да те разходи малко?Без лични наблюдения спрямо конкретната къса/дълга/ресьорна/пружинна няма да стане-после и да ни псуваш,че си се набутал заради нашите писанки,ти ще си броил парите.
                Колега нема да псувам никой.А относно това че ме мързи ти скоро пробвал ли си се с търсачката.Вчера от 9до24 часа само за фронтерите чета.Има 28 страници с теми не е толкова лесно да намериш точно това което те интересува.От колегите просто искам тези които са минали по моя път да споделят какви са им патилките- Нали за това е този форум.

Коментар

Колега нема да псувам никой.А относно това че ме мързи ти скоро пробвал ли си се с търсачката.Вчера от 9до24 часа само за фронтерите чета.Има 28 страници с теми не е толкова лесно да намериш точно това което те интересува.От колегите просто искам тези които са минали по моя път да споделят какви са им патилките- Нали за това е този форум.
                  Колега-сигурен съм че на Голф2 си се возили,и то доста))))))
                  та ОФ КБ вози горе-долу така
                  само дето си малко по-високо от гоУфа
                  Cherokee WJ 4.0L- NP242
                  Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

От колегите просто искам тези които са минали по моя път да споделят какви са им патилките
                    Кои?Ти/което е нормално за проучващ въпроса по придобиване на конкретно МПС/не задаваш конкретни въпроси,но държиш на конкретни отговори.Е,съгласи се с мен,че няма такъв вариант.А конкретните въпроси биха се породили от тия проклети 28 страници за четене.
                    Няма да се правя на разбирач-предпочиташ да почетеш ако ще и седмица,да отсееш плява от зърно,после за зърното да зададеш уточняващи въпроси или да шибнеш едни пари на масата,пък после да питаш в темите кое,колко и къде?
                    Втората част на горното изречение е финансово болезнена-личен опит.
                    8x28лв;8x0,60лв-прост пример с ресьорните втулки на ОФА,има и други аналогии/карета,лагери,тампони/-пак в тия пусти 28 стр.
                    Само че този алманах,драги,е писан от пищели/така купили,впоследствие изникнал дефект/ собственици на този автомобил,не от Гала или Иван Звездев.
                    Ако искаш ме послушай-твоя воля,без да погледнеш проблемите и решенията им в раздела,няма да добиеш представа само с "вземай,супер" или "мани,кенеф и друса".Да не кажа всичко,но 90% от грижите са разисквани и решавани впоследствие при тия автомобилчета.

Коментар

Самоцитирам се- Като се ровим из обявите се вижда че една от най евтините джипки е опел Фронтера 2.0 115 коня .Нека колегите с такива модели си кажат мненията по отношение на подръжка данъци такси.Какво е поведението на този модел с газова уредба какъв разход дава.За опел знам само че много гние така ли е и при джиповете?
                      Колега въпросите са зададене още в началото.Но конкретни отговори не получих.Само нахалните хора питат по два пъти.Сходни въпроси като моите из темите има много но отговори почти не.По тази проста причина съм пуснал тая тема.Първо четох после пуснах темата.Аз не съм от тези които пускат теми а после не проверяват има ли отговори.Има едно старо правило не си прави изводи без да познаваш човека!

Коментар

Ей, не се дърляйте като в Гоуфаджийски форум! Колегите са прави. никой не може да ти каже що за кола е тая или оная. На мен ми харесва, на други също. Такъв отговор устройва ли те? Данъците, таксите и застраховките са като на всяка кола 2000 кубика, 115 коня. Поддръжката е много, ама много относително нещо. Едни сипват масла по 40 лева литъра, други- по 8. Едни си ремонтират всичко сами, други ходят за смяна на крушка на сервиз.... Смятам, че е излишно да обяснявам повече. Ако си харесал конкретен автомобил и искаш съдействие за оглед е друго нещо. Иначе така, изобщо да ти кажем, няма как да стане.
                        Ако искаш да питаш всъщност дали е чуплива и дали често се налагат ремонти - не, не е. Без да блести с безкрайна издържливост, при внимание и умение от водача издържа успешно доста "изтезания"...
                        Последно редактирано от kuzdov; 22-04-10, 21:59.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          Ей, не се дърляйте като в Гоуфаджийски форум! Колегите са прави. никой не може да ти каже що за кола е тая или оная. На мен ми харесва, на други също. Такъв отговор устройва ли те? Данъците, таксите и застраховките са като на всяка кола 2000 кубика, 115 коня. Поддръжката е много, ама много относително нещо. Едни сипват масла по 40 лева литъра, други- по 8. Едни си ремонтират всичко сами, други ходят за смяна на крушка на сервиз.... Смятам, че е излишно да обяснявам повече. Ако си харесал конкретен автомобил и искаш съдействие за оглед е друго нещо. Иначе така, изобщо да ти кажем, няма как да стане.
                          ОК колега разбрах !!! Просто изках да разбера какво да търся преди да обикалям хиляди автокъщи!!! Но изглежда не съм разбрал какво е предназначението на форумите.В момента имам форд мондео ако ме питаш въпроси каквито аз съм задал ще ми коства 5 мин да ти отворя очите по всички проблеми на колата.

П.П А и колега не ми се верва на 15г джип да се слага масло от 40лв литър.Имам приател със митсубиши L200 2005г па слага по евтино масло.

Ако смятате че бъркам нещо заключете темата и всичко е ОК

Коментар

ОК колега разбрах !!! Просто изках да разбера какво да търся преди да обикалям хиляди автокъщи!!! Но изглежда не съм разбрал какво е предназначението на форумите.В момента имам форд мондео ако ме питаш въпроси каквито аз съм задал ще ми коства 5 мин да ти отворя очите по всички проблеми на колата.

П.П А и колега не ми се верва на 15г джип да се слага масло от 40лв литър.Имам приател със митсубиши L200 2005г па слага по евтино масло.

Какво ви става бре,хора!Напоследък всеки скача с рогите!Имаше и конкретни отговори,и приятелски подсещанки...Макса го каза ясно-голем кошник и готина каручка 2 в 1....Аз и на лада съм сипвал синтетика...Четеш,качваш се,караш,харесваш(не харесваш),плащаш(не плащаш)...Все такива работи!
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Самоцитирам се- Като се ровим из обявите се вижда че една от най евтините джипки е опел Фронтера 2.0 115 коня .Нека колегите с такива модели си кажат мненията по отношение на подръжка данъци такси.Какво е поведението на този модел с газова уредба какъв разход дава.За опел знам само че много гние така ли е и при джиповете?
                              Колега въпросите са зададене още в началото.Но конкретни отговори не получих.Само нахалните хора питат по два пъти.Сходни въпроси като моите из темите има много но отговори почти не.По тази проста причина съм пуснал тая тема.Първо четох после пуснах темата.Аз не съм от тези които пускат теми а после не проверяват има ли отговори.Има едно старо правило не си прави изводи без да познаваш човека!

...и на 20 г кола се слага необходимото масло...рОвни за Тойта 80 серия и пак питай питанки,може и Митко Фулдата да питаш,може и Яро,може и да не питаш само,а да почетеш,понеже четенето пази теб от грешни инвестиции-гледам,нямаш желание-на час по лъжичка ако намериш тук,бонус за теб.
                              Като цяло,аз тук приключих с публикациите.
                              Успех!

Коментар

Не ми требва джип за як офроуд. Просто ми писна зимата да боксувам, коловозите от снег и лед да ми ръндат по дюшемете.Като си отидем на село и падне повече дъжд да не я дърпам с трактора.Общо взето повече за асфалт.

... аз ще ходя в гората 2 в годината.

Сигурен ли си, че за тези цели непременно ти трябва джип?
                                ... Днес гледах една къса база обаче нещо ми се вижда малка.Отпред при шофьора е добре ама отзад е доста тесно.По някой път ми се налага да возим повече от 2ма а и возията която казвте че е ужасна. Май се наклонявам към дългата база ама там моторите са по големи.Какво ще препоръчате става въпрос за бензин??? А и как е возията при дългата база???

Разгледай напр. Ауди Куатро – голям избор на купета и мотори, почти не гният. Моделите до 1996 с железните шарнири са много яки и евтини.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X