Колеги правя проучване какъв джип да си купя пуснал съм една тема за форд Маверик обаче от получената информация стигнах до извода че не е по моя джоб.Като се ровим из обявите се вижда че една от най евтините джипки е опел Фронтера 2.0 115 коня .Нека колегите с такива модели си кажат мненията по отношение на подръжка данъци такси.Какво е поведението на този модел с газова уредба какъв разход дава.За опел знам само че много гние така ли е и при джиповете?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Що за джип е Фронтера 2.0 115 коня ?
Свий
X
-
До: Що за джип е Фронтера 2.0 115 коня ?
Да вземеш да почетеш-при Фронтерата всичко опелско приключва до феродовия диск.Нататък е Исузу,от-до,включая произведените мостове "DANA" в Германия,които са американци,но Исузу са се омешали там.
Глобализъм-не търси нищо Опелско във Фронтерата,други интереси клатят там феса.Питай чичко Гугъл и ще ти светне въртележката при направата на този автомобил.
-
Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнениеДа вземеш да почетеш-при Фронтерата всичко опелско приключва до феродовия диск.Нататък е Исузу,от-до,включая произведените мостове "DANA" в Германия,които са американци,но Исузу са се омешали там.
Глобализъм-не търси нищо Опелско във Фронтерата,други интереси клатят там феса.Питай чичко Гугъл и ще ти светне въртележката при направата на този автомобил.
Коментар
-
Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнениепри Фронтерата всичко опелско приключва до феродовия диск.
Коментар
-
2.о 115кс. е пословично здрав двигател!!! Личните ми наблюдения са,че ръждата е доста по-малко от тази при другите модели на Опел от този период на производство.sigpic
Land rover lightweight-series 3
Range Rover V8
Range Rover Classic Vouge SE V8
Mercedes G280
ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!
Коментар
-
Ще ти кажа само едно - отиди по автокъщите, оглеждай, пробвай. От чужди приказки джипка няма да си харесаш. Тя трябва да ти хареса на теб!
Сега конкретно - според мен тоя двигател и идва слаб. Ама пък е супер евтин за поддръжка. Това е двигателя от Омега, до колкото знам.
Затова ти и казвам да отидеш и да пробваш. Как върви, как вози и прочие. И как ти пасва на теб, лично.
И имай в предвид че при джипките правилото "с трици маймуни не се ловят" важи с пълна сила. Не очаквай за малко пари да намериш супер джипка, понеже може да се окаже след това че ще ти излезе по-скъпа от друга, от която си се отказал заради цената.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Съгласен съм с колегата за частите.На фронтерата частите като цени нямат нищо общо с цените на леките автомобили приблизително х2 .За сатрите мотори преди екотек съм съгласен че са железни за екотека не съм сигурен доста електроника са наблъскали дори и в дизелите.Карам екотек 2.2 16V от 3 месеца така че може и да не съм прав.OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
Polaris Sportsman 800 EFI
Коментар
-
Колеги значи ако съм разбрал правилно само мотора е опел другото всичко е японско.Защо 115 коня да са малко. Лада Нива и толко нема па върви из гората.Споделете цени на части слаби места и как е на газ.
Коментар
-
Ако искаш истинско 4х4 за истински оффроуд приключения, вземи си нещо с цели мостове...!!!Двигателят е само едната страна на медала - добри и лоши двигатели колкото щеш..!!! Другата страна е ходовата част, а в гората тя ще те свъзва с майката земя...!!! Ако смяташ да я караш през "просото" не е лошо да се замислиш и над този аспект на нещата, защото на потрошени японци и опели доста се понагледах, а и продължавам...!! Терзай и дано намериш това което ще ти легне на сърцето и джоба...
Коментар
-
Не ми требва джип за як офроуд. Просто ми писна зимата да боксувам, коловозите от снег и лед да ми ръндат по дюшемете.Като си отидем на село и падне повече дъжд да не я дърпам с трактора.Общо взето повече за асфалт.Спрел съм се на бензин газ защото вече цената на нафтата е безбожно висока.Ето некой обяви на които съм се спрел:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...313&f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...507&f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...701&f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...288&f1=details те тая най хваща око на смимка а е и със климатик
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...384&f1=details
Коментар
-
По-добре огледай австрийката от горния линк. Ако не е ръждива отдолу, сигурно е по-добра. И по-добри гуми има, което ти спестява едни 600-800 лева разход. А за климатика, за к'ъв чеп ти е? Я го ползвал 5-10 пъти в годината, я не..."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Ти вече гледам си избрал.Ама по нагоре има една тема-Какво да гледаме при покупка на фронтера'"-много е полезна .Ако не я прочетеш ,просто я покарай и заслушай за заден диференциал.Ако не те стряска ,можеш да се обадиш ,ама можеш и да си я купиш без да се обаждаш.Избора е твой.Румен Николов
0888 358 572
Коментар
-
Първоначално публикуван от DIZELA_86 Преглед на мнениеКолеги значи ако съм разбрал правилно само мотора е опел другото всичко е японско.Защо 115 коня да са малко. Лада Нива и толко нема па върви из гората.Споделете цени на части слаби места и как е на газ.
П.П.разход на газ-15-16 градско(пловдив),13извънградско
На бензин не съм я засичал.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар