Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бус да заглеждам?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв бус да заглеждам?

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
    а и още като груби сметки:

- минимална разлика да я сметна от 1л/100км. На 300 000км това прави минимум 3000л по 2.00лв = 6.000

отделно, че бус с кардан е по-скъп от бус с предно задвижване. Т.е. минимум се пести около 10 000лв. Но пак да допълня, не карам голями товари.
    Ами колега за тез 300000км сметна ли и 10 карета на полуоски по 200 лева?????Отделно смяна сега с тия фалшиви маншони трябва редовно да се обслужва предното предаване.
    0885719173-Красимир

Коментар

Добре де да попитам кой е този бус с предно предаване натоварен 1 тон да гори 2л по-малко отколкото негов аналог ?
      Имам бус със прендно и бус със задно . Средния ми товар е 1000-1200кг този с предното гори 2л повече, а ако разчитате че този с предното ще се движи по леко на сняг.... то ако не е почистено знаете как става....
      Така че бус със задно ако може да е чист дизел без турбо мурбо и такива глупости
      Успех
      RAV 4
      F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнение
        Ами колега за тез 300000км сметна ли и 10 карета на полуоски по 200 лева?????Отделно смяна сега с тия фалшиви маншони трябва редовно да се обслужва предното предаване.
        Мога да покажа един с предно на 260000км.,сменено само едно каре,но постоянно е бил претоварен с около 1500-2000кг.,а на моменти и повече.
        Макар че карето не е видяло нищо хубаво при буксуване в кал.
        А що се отнася до предимството на предното срещу задното е в по-малкото натоварване на задната част на автомобила,защото няма кардан и диф,където е товарния отсек,даже и кожуха на моста е по-тежък от моста на тези които са с предно,същевременно не по-високо тегло и отпред.
        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

На нов автомобил на 300 000 му сменяте 10 пъти карета??? т.е. правилно да Ви разбирам на всяка смяна на масло и по едно каре, ей така, профилактично
          Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

На нов автомобил на 300 000 му сменяте 10 пъти карета??? т.е. правилно да Ви разбирам на всяка смяна на масло и по едно каре, ей така, профилактично
            Не колега,повечето мнения са преувеличени или пристрастни,без никакъв опит и се пишат глупости.
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Аз на твое място бих взел това http://www.mobile.bg/31270152876635357 И защо от Англия прескочи до немско и ще ти излезе поне с 2хил. нодоло А и като го регистрираш на фирма ще си върнеш ДДС-то
              Audi a4 2,5 tdi
              Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: питаш нещо и теб те питат.Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп
              Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

Първоначално публикуван от plamensolakov Преглед на мнение
                Аз на твое място бих взел това http://www.mobile.bg/31270152876635357 И защо от Англия прескочи до немско и ще ти излезе поне с 2хил. нодоло А и като го регистрираш на фирма ще си върнеш ДДС-то

Грубо 1300 ддс, като ти направят ревизия на фирмата, за една седмица объркат всички сметки и планове, отделно куп тичане и нерви, а да не кажа и "презенти". Като ти напишат поне една или две глоби, аз не знам как ги прибирате тези пари от ДДС, да са 100 000 да се замислиш, ама за 1300лв определено в крайна сметка ще си вътре, като единственният плюс ще е това, че си минал ревизията де. Въпреки, че зависи и от фирмата, аз разсъждавам за малка и търговска.

Коментар

Не забравяй че каретата са 4 а не е едно,а сега почти не може да се намери качествен маншон.При скъсване на маншон и недоглеждане на време си заминава карето.
                  0885719173-Красимир

Коментар

Грубо 1300 ддс, като ти направят ревизия на фирмата, за една седмица объркат всички сметки и планове, отделно куп тичане и нерви, а да не кажа и "презенти". Като ти напишат поне една или две глоби, аз не знам как ги прибирате тези пари от ДДС, да са 100 000 да се замислиш, ама за 1300лв определено в крайна сметка ще си вътре, като единственният плюс ще е това, че си минал ревизията де. Въпреки, че зависи и от фирмата, аз разсъждавам за малка и търговска.
                    ...те се приспадат от дължимите към държавата, счетоводителя вади това което тя ти дължи и просто внасяш по-малко, иначе верно отиваш на твоя вариант-с разправиите.

Коментар

Първоначално публикуван от Motopower Преглед на мнение
                      ...те се приспадат от дължимите към държавата, счетоводителя вади това което тя ти дължи и просто внасяш по-малко, иначе верно отиваш на твоя вариант-с разправиите.

Така да, но това не са реални пари които ще си сложа в джоба нали. А 1300 лв разход се намират лесно и без да се купува бус. Поне за мен това не е изтегляне на ДДС или по-точно за буса пак ще си дам 8000лв.

Коментар

Спринтер-312 турбо дизел е най-добрия избор,защото-двигателите са им много здрави,въврвят прилично-частите не са им скъпи,маслен филтър-20 лв.,горивен-15 лв. ,въздушен 25 лв.,оригинален-40 лв.Не виждам какво му е скъпото,ако го товари -колкото му е позволено-никакви проблем-за 5 000 лева ще купи такъв бус с десен волан,а ако си го докара и по евтино,обръщането му от десен на ляв струва -2000 лв.-с частите.Карданите почти не им се чупят,задните мостове от претоварване-да,но те пък не са скъпи,скоростите също са им здрави,моторите,какво повече .от 10 години се занимавам с тия бусове-и смея да твърдя ,че горе долу ги разбирам.308д е много ама много здрав спринтер,но е 80 кс.,което е малко за толкова голям бус .Според мен 312 или 412 е най доброто което може да вземеш,и най-добра работа ще ти върши.
                        Марио-0896 109 351 или 0876 438 583

Коментар

Първоначално публикуван от freeflyer Преглед на мнение
                          Добре де да попитам кой е този бус с предно предаване натоварен 1 тон да гори 2л по-малко отколкото негов аналог ?
                          Имам бус със прендно и бус със задно . Средния ми товар е 1000-1200кг този с предното гори 2л повече, а ако разчитате че този с предното ще се движи по леко на сняг.... то ако не е почистено знаете как става....
                          Така че бус със задно ако може да е чист дизел без турбо мурбо и такива глупости
                          Успех
                          Ами на подписа ти трбваще друга марка да има
                          --------------------------------------------------
                          [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                          [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
                            Не колега,повечето мнения са преувеличени или пристрастни,без никакъв опит и се пишат глупости.

Вече осма година работя в транспортна фирма с 72 камиона и 12 буса....
                            --------------------------------------------------
                            [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                            [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
                              Вече осма година работя в транспортна фирма с 72 камиона и 12 буса....
                              какви марки са
                              Марио-0896 109 351 или 0876 438 583

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
                                Ами на подписа ти трбваще друга марка да има
                                Имам и един форд транзит 99г 2.5 дизел 76коня напоследък го товаря сериозно по-малко от 1.5 тона рядко и съм много пъти по-доволен от дукатото и то е 2.5 дизел 75 коня обаче по-доволен съм от задното
                                RAV 4
                                F650GS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X