Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бус да заглеждам?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв бус да заглеждам?

Здравейте!
    Регистрирах се, за да поискам мнението на компетентните по въпроса. А той е следният:
    Кой микробус е най подходящ за следната работа:
    - предимно градско каране (около 100-тина км/ден)
    - превоз на товар, не по-тежък от 1 тон
    - да вози не твърдо, защото ще вози машини
    Желанията ми какво да притежава буса са следните (евтино и качествено, българска работа) :
    - нормален градски разход
    - дуракоустойчив и с възможност да пътува по-здраво по натрошените ни улици на града (Пловдив)
    - по-не високи цени на масово подменяните части
    - висок
    -дълга база
    Бюджет съм определил около 6'000 лв., но буса ще е с десен волан, ще отида да си взема от Англия. Еквивалента на 6'000 лв. за десен волан е някъде към 10-12'000 лв. с ляв. Не съм решил и дали да е по-новичъ или по-стар и изпитан модел. Като предлагате, подскажете ми и година на производство на предложенеито .
    Незнам дали ми е необходим по-мощен двигател или напротив, но това което със сигурност искам, е да му е по-издръжливо окачването, че какви лунни пейзажи са при нас, приказка направо. И да харчи не много искам, че зимата ще му се налага да работи повечко време на място, да топли шофьора.
    Ще се раздвам да се заформи дискусия.
    Последно редактирано от borkata3000; 02-04-10, 15:04. Причина: добавяне на критерии в избора

До: Какъв бус да заглеждам?

Търси Мерцедес Спринтер ;

Коментар

Гледам английското mobile.bg, където правя сравнение в цените на Спринтер, ЛТ и Транзит - Транзита най-скъп, после ЛТ, Мерцедеса най-евтин и най-много обяви. Това незнам как да го тълкувам, при всичко дето съм чел и чул за Спринтер, че са най-скъпи. За тях говорят, че и частите и самата поддръжка била най-солена пара. Дали е така?

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
        Търси Мерцедес Спринтер ;
        Коя година Спринтер имаш предвид - Този http://www.petolevka.com/adpics/4a04...d714bc512c.jpg или този http://www.topobiavi.com/data/adv_im...2/p_432222.jpg, защото за по-нов парите няма да стигнат?

Коментар

Имам един бус коиито мисля,че ще е подходящ.Форд Транзит 1999 година,(ляв волан)2,5 дизел.Буса е с климатик(работещ) със блокаж на дифа чрез абс системата.Цената е 5000 лева.
          0885719173-Красимир

Коментар

И аз съм за форд транзит като части цените са добре а че е здрав той си го е доказал с годините
            vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
            Suzuki GSR600 98 hp
            Nissan Pathfinder 174 hp
            0878222 три 3 шест

Коментар

Първоначално публикуван от ivo hondata Преглед на мнение
              И аз съм за форд транзит като части цените са добре а че е здрав той си го е доказал с годините
              Имаш предвид този http://www.automarket.bg/wallpaper/ford_Transit_1.jpg или този http://ford-transit.info/gallery/pho...nsit-photo.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнение
                Имам един бус коиито мисля,че ще е подходящ.Форд Транзит 1999 година,(ляв волан)2,5 дизел.Буса е с климатик(работещ) със блокаж на дифа чрез абс системата.Цената е 5000 лева.
                Блокаж на диф-а чрез ABS....
                много автомати-слаби резултати!

Коментар

За стария говоря разбира се за новия нямам мнение но от 10 години ги сменям такива фордове предимно дизели представят се на хамалско каране много добре с минимална подръжка ще изкара доста години и не е капризен нито към нафта нито към масло и т.н.
                  Ремонт на двигателя се прави с 10 ключа за 140 лв сменихме ремък ролка две пети на вала че малко се бяха счупили след скъсването на ремъка
                  и беше останал един повдигач здрав само другите ги иправихме с машина наречена чук една гарнитура на капака и работата заспа центроват се с щифтове и с малко четене в аутодатата сам си правиш ремонта.А части има за тях всякакви нови и втора употреба
                  vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
                  Suzuki GSR600 98 hp
                  Nissan Pathfinder 174 hp
                  0878222 три 3 шест

Коментар

не съм сигурен, но ми се струва, че ако погледнеш какви са маршрутките в София и може да ти стане ясно какво ти трябва, защото отговаря на твоите изисквания:

Първоначално публикуван от borkata3000 Преглед на мнение

- предимно градско каране (около 100-тина км/ден)
                    - превоз на товар, не по-тежък от 1 тон возят и повече
                    - да вози не твърдо, защото ще вози машини хората също искат мека возия

- нормален градски разход - предполагам е така
                    - дуракоустойчив и с възможност да пътува по-здраво по натрошените ни улици на града (Пловдив) в София едва ли са по-здрави улиците
                    - по-не високи цени на масово подменяните части
                    - висок
                    -дълга база

Ще се раздвам да се заформи дискусия.
                    ...е вече има дискусия

Коментар

Първоначално публикуван от Motopower Преглед на мнение
                      не съм сигурен, но ми се струва, че ако погледнеш какви са маршрутките в София и може да ти стане ясно какво ти трябва, защото отговаря на твоите изисквания:
                      Така е, но те се купуват нови. Като е нов буса се предполага да се кара бая време без да мръдне.
                      Последно редактирано от mistral; 03-04-10, 00:26.

Коментар

Първоначално публикуван от borkata3000 Преглед на мнение
                        Коя година Спринтер имаш предвид - Този http://www.petolevka.com/adpics/4a04...d714bc512c.jpg или този http://www.topobiavi.com/data/adv_im...2/p_432222.jpg, защото за по-нов парите няма да стигнат?
                        Точно тези модели на МВ имах предвид , но гледай да е с по-малък и елементарен ДВГ ; LT също е много добър избор , и двете марки имат ASR ;
                        ПП При всички положения гледай буса да е със задно предаване !

Коментар

Първоначално публикуван от mistral Преглед на мнение
                          Така е, но те се купуват нови. Като е нов буса се предполага да се кара бая време без да мръдне.
                          И нова машина като се купува пак се взима в предвид колко може да изкара без сериозен ремонт, а и 100% са си направили сметката като тръгнат да правят ремонти колко ще струва в сравнение с друга някоя марка..

Коментар

спринтер или вито-евтини за поддръжка и много здрави.
                            Марио-0896 109 351 или 0876 438 583

Коментар

Нов на лизинг излиза по-евтино от стар и правене на ремонти,като говорим за 100км. всеки ден градско и то с 1тон товар доста се натоварва цялата трансмисия.
                              Аз карам Ситроени,защото сравнени примерно с Мерцедес са точно 2 пъти по евтини,а са със същото качество,даже ламарините са им с по-добро антикорозионно покритие.
                              Сравнението е направено на база личен опит,в продължение на десетки хиляди километри.
                              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X