Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бус да заглеждам?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв бус да заглеждам?

Спринтер с дизелово двигателче ще ти свърши перфекнта работа

Коментар

Въртя тука една логика, която ще споделя: започнах да оглеждам какви бусове се движат по улиците - масово МВ. В английското Mobile.bg каквото разнообразие на предлаганаи Спринтер има, такова няма никоя друга марка/модел, разглеждах днес по автокъщи - масово Спринтери. Логиката ми е вързана с фактите за търсенето и предлагането. А щом има голямо такова, значи има за какво (изключвам фразата "Мерцедеса си е Мерцедес").
      Да кажем, спирам се на MB-Sprinter 3хх (tdi или CDI, 311 или 312, в тази селекция съм объркан). Може ли на този бус да му се сложи такава система, както при TIR-овете, да пълни бутилки с въздух, за да не слагам отзад компресор и дизелов генератор, който да го захранва? Или да отида да си питам в някой сервиз. А също ще ми трябва и 220 V захранване за консуматор от 2 KW. С думи две - има ли шанс само чрез работата на мотора да захваня 2 KW консуамтор и да пълня бутилка с въздух? А и нека продължим с помощта за двата хикса след 3 (3хх)

Коментар

С тоя бюджет,тия работи не могат да станат.Да не говорим,че изобщо трудно са осъществими.
        Иначе цифрите означават:последните две са мощността на мотора(11=110к.с;12=120к.с и така е и при по-големите камиони на MB).
        Цифрите(или цифрата) в началото означават общото тегло с товар в тонове.

Между другото,сега се сещам,че има едни комбинирани,професионални агрегати,които биха ти свършили работа.Някои от тях са във вариант на малко ремарке,за теглене от бус.Лошото е,че и те са "цифра" пари.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Не можеш да захраниш 2 кв. от двигателя. Само от допълнителен агрегат. Компресор за въздух можеш да сложиш на самия двигател, чрез преправяне на системата на ремъците. Попитай във фирмите които поставят климатици или преоборудват подобни автомобили. Също така можеш да се огледаш какво има по лизинговите компании в момента и от там да си закупиш нещо интересно. Ако мислиш да минаваш по 100 км на ден, преосмисли концепцията за десния волан. Евтиното винаги излиза по-скъпо. Ако мислиш да товариш по един тон всеки ден, търси нещо на шаси. Мерцедес, Ивеко и прочие.

Коментар

Помисли по въпроса за една дизелова Газела мисля че бяха с двгатели на щаер но може и да бъркам.
            Газелите ги има във всякакви варианти но ти си снаеш най добре какво ти трябва
            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
            0878 79 20 61 Борис

Коментар

"ПП При всички положения гледай буса да е със задно предаване !"

А откъде произлиза това изказване? аргументирайте се, аз поне на пръв поглед мога да дам два плюса за бус с предно:

- по-нисък разход на гориво в сравнение с модел с кардан,
              - доста по-добро решение зимата за провинция, ако се и кара празен

И ще помоля пишещите да се аргументират, за да е полезна темата, защо, къде, как, предимства, недостатъци, че "вземи си Мерцедес и да е дизелов", за този форум не звучи сериозно.
              Последно редактирано от paksss; 06-04-10, 07:55. Причина: допълване
              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Колегата е прав ..търси бус с предно предаване плюсовете са повече.
                А като за марка какъвто и да вземеш за 6к лева ще е разглобен от каране особенно дългите и високите(много се усукват), моят съвет е да си търсиш Ивеко после МБ......за ЛТ не съм чувал добри неща. Ние имаме 4 буса марка Фиат с мотор на Ивеко 2008 година до момента са над 120к км. и освен за масло в сервиз не са ходили 15м3 са и 4-те.
                --------------------------------------------------
                [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
                  Колегата е прав ..търси бус с предно предаване плюсовете са повече.
                  А като за марка какъвто и да вземеш за 6к лева ще е разглобен от каране особенно дългите и високите(много се усукват), моят съвет е да си търсиш Ивеко после МБ......за ЛТ не съм чувал добри неща. Ние имаме 4 буса марка Фиат с мотор на Ивеко 2008 година до момента са над 120к км. и освен за масло в сервиз не са ходили 15м3 са и 4-те.
                  Абе той е прав,ама предимно за аргументацията на мненията.А не виждам да е аргументирал твърденията си,че с предно предаване е по-икономично и че е по-добре за зимата,при всички случаи.

А как се връзва съвет от типа-"Търси бус с предно,но ако може да е Ивеко или MB"?!
                  То аз нямам бусове,ама доколкото знам(поправете ме) няма Ивеко и Спринтер само с предно предаване.
                  Другото за ЛТ е,че след определени години на производство се правят в кооперация с Мерцедес и даже в едни и същи заводи.От Спринтер,се различават по дизайна,по двигателите и вероятно предавателната кутия,но иначе са еднакви.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                    "ПП При всички положения гледай буса да е със задно предаване !"

А откъде произлиза това изказване? аргументирайте се, аз поне на пръв поглед мога да дам два плюса за бус с предно:

- по-нисък разход на гориво в сравнение с модел с кардан,
                    - доста по-добро решение зимата за провинция, ако се и кара празен

И ще помоля пишещите да се аргументират, за да е полезна темата, защо, къде, как, предимства, недостатъци, че "вземи си Мерцедес и да е дизелов", за този форум не звучи сериозно.
                    Ами колега този със предното ако го натовариш доста отзад как мислиш,че ще върви по заснежено нагорнище????И другото което е не можеш да сравняваш целият заден диф със преден диф със полуоски.Защо всички искат джипа им и отпред да е с цял мост а не с полуоски???
                    0885719173-Красимир

Коментар

Имах предвид ако е задно да е МБ или Ивеко...като !!! имам Ивеко 3.0 с двойна гума което и пълно( 4т ) и празно на сняг и лед е чудо ако тръгне!! за МБ важи същото
                      За предно казах моето мнение НОВ Фиат ниска цена спрямо аналозите, добър разход, никакви проблеми с панти, увисване на врати и разстоянието между бомбетата на калниците 1.4м странична врата се отваря на 1.95 височина и т.н.

[/FONT]

Коментар

аз нямам нищо против бусовете с кардан, грешите тук

"Абе той е прав,ама предимно за аргументацията на мненията.А не виждам да е аргументирал твърденията си,че с предно предаване е по-икономично и че е по-добре за зимата,при всички случаи."

плюсовете за мен съм ги написал долу, но ще се аргументирам още по-добре. Сравнение правя въз основа на два напълно аналогични нови буса Форд Транзит 2.4тдци. Единият е предно, другият е кардан. Карат се из провинцията и магистрала до София и Пловдив. Не товаря повече от 1тон, нямам необходивост, така, че и сравнението е до тези килограми.

Буса с предно ми дава до 2л по-малък разход, особено на по-големите скорости. И зимата се представя по-добре на заснежените пътища.

"Защо всички искат джипа им и отпред да е с цял мост а не с полуоски???"

Поне за мен бус не е джип, а работна кола. Карам само по път, не го претоварвам и поне за мен с предно е по-удачен вариант. Ако товаря вместо 1.5т позволени 2-2.5 и то системно, ще избера с кардан и мост, но ако го карам по предназначение - с предно.

Коментар

а и още като груби сметки:

- минимална разлика да я сметна от 1л/100км. На 300 000км това прави минимум 3000л по 2.00лв = 6.000

отделно, че бус с кардан е по-скъп от бус с предно задвижване. Т.е. минимум се пести около 10 000лв. Но пак да допълня, не карам голями товари.

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнение
                            Ами колега този със предното ако го натовариш доста отзад как мислиш,че ще върви по заснежено нагорнище????И другото което е не можеш да сравняваш целият заден диф със преден диф със полуоски.Защо всички искат джипа им и отпред да е с цял мост а не с полуоски???
                            Едното е джип другото е бус...можеби за това?Всеки гони ниска експлоатационна цена.
                            Пример: Нов бус МБ смяна на масло в гаранция = 564.00 лв без ДДС + 50.00 лв за автомивка(задължителна)
                            Фиат смяна на масло в гаранция = 315.00 лв без ДДС

та за една година при 13к километра на месец на бус:

МБ=6 смени на масло 6х614=3684 лв
                            Фиат=6 смени на масло 6х614=1890 лв

И като сметнем амортизации...........разликата е огромна свършената работа е една и съща!
                            ....цените са без ДДС.

П.П разхода на гориво умишлено не съм го включил в калкулацията

[/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                              плюсовете за мен съм ги написал долу, но ще се аргументирам още по-добре. Сравнение правя въз основа на два напълно аналогични нови буса Форд Транзит 2.4тдци. Единият е предно, другият е кардан. Карат се из провинцията и магистрала до София и Пловдив. Не товаря повече от 1тон, нямам необходивост, така, че и сравнението е до тези килограми.

Буса с предно ми дава до 2л по-малък разход, особено на по-големите скорости. И зимата се представя по-добре на заснежените пътища.
                              Е,ако наистина са идентични бусовете(и като мощност и като форма),а и се експлоатират при еднакви условия,то мога само да Ви поздравя,за добрата аргументация-"Когато фактите говорят...."
                              Цифрите са си цифри и говорят най-красноречиво.

Коментар

Баща ми имаше 3 спринтера до преди нова година и мога да кажа ,че разходите не са чак толкова големи стига машините да се поддържат редовно и качествено
                                Модела и май беше 412 с по 20 места (непомня точно) и минаваха по 3000-4000 хиляди км на седмица е повечето км не са в БГ но винаги бяха пълни с хора и багаж
                                Като цяло съм доволен от Спринтерите но си оставам фен на VW Caravele с 1.9ТДИ
                                Лудак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X