Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам нужда от компетентен съвет

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имам нужда от компетентен съвет

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
    Колега, освен Опел Фронтера 2.3 TDI 1993 г., от колко марки и модели имете пряки наблючения и лични впечатления? Погледнете малко под Вашето мнение, дори Лада Нива предложиха... при това с описание, вероятно взето от рекламна диплянка.

Поне 10 пъти съм писал в подобни теми, че само хора сменили поне дузина джипки, или ремонтирали стотици, могат да дадат донякъде компетентен съвет.
    Не съм имал дузина, само 3 и съм ремонтирал десетки, не стотици, все от "нечупещите се" марки, но не си позволявам да обявявам за таралясник тая или оная марка, дори и Нива. За парите си е повече от добра. Факт е, че големите "разбирачи" обикновено се изказват негативно за марки, които никога не са притежавали и поддържали, но пък за сметка на това били чули, че "не стават" .... Би ли се аргументирал защо смяташ, че ако си купи Фронтера, ще трябва да стане професионален монтьор?
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Колеги, почнахте да си ги мерите нещо май, аз като лаик аматьор ще ви предложа да оставим дамата сама да реши, дали с тестове, дали по женски(тоест според външния вид на колата) и след това да обсъдим решението и. Не за друго, а защото попринцип няма лоша кола, има скапана подръжка и лоши шофьори.
      Не мога да кажа, че външния вид е точно определящия фактор за покупката на джип, но не е и за пренебрегване относно това за шофиорите и поддръжката съм сагласна.
      Но тъй като не съм запозната с това, кое е определящтото за един джип да е добър за офроуд и на асвалт, като технически данни и здравина колкото и да чета се изсисква време за това питам вас.
      Вече съм си харесала няколко модела - витара, рав 4,мицубиши пинин, фронтиера и фрилендер който вече е под вапрос след като видях какво е написано за него.

Коментар

Първоначално публикуван от zvezdi4ka Преглед на мнение
        Може и да го покарам, защо не до сега не съм карала такав джип така, че ето вазможност да пробвам .
        Благодаря за което.
        А от обяви не съм се сещала за това незнам дали е най - удачния вариянт за изпробване на джип, но е възмовно защо не.
        Вчера гледах за мицубиши пинин струват ми се добри и като големина и като данни ама ме притеснява двигателя износвал се бързо някой да знае нещо по въпроса?
        Привет, можеш ли да ми кажеш отзиви за теста който си направила на Мицубиши-Пинин! Като цяло ми харесва, но все не успявам да го огледам отблизо /много ниско лети/ Виждам че са с два варианта на бензиновите мотори 1,8 и2,0. Позволява Full-Time каране. Гумите само като ги гледам около 15"... и едни 1000 лв. политат към сметка "И АЗ СЪМ ЧОВЕК", годинките са им малко...
        Та ще съм ти благодарен ако изкоментираш впечетленията си като цяло!

Коментар

Ще ти предложа още един SUV, за разглеждане-хонда ЦРВ-2000 куб.см.Виж разликата между джип и сув.Прецени на теб какво ти трябва и за къде.Също и разход на гориво, данък.Предполагам, че основно ще караш по пътя.А иначе от всички има красиви на външен вид.
          FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Колега, освен Опел Фронтера 2.3 TDI 1993 г., от колко марки и модели имaте пряки наблючения и лични впечатления? Погледнете малко под Вашето мнение, дори Лада Нива предложиха... при това с описание, вероятно взето от рекламна диплянка.

Поне 10 пъти съм писал в подобни теми, че само хора сменили поне дузина джипки, или ремонтирали стотици, могат да дадат донякъде компетентен съвет.
            През годините нащо семейство смени 2 Фронтери(къса база 2.0 и дълга 2.2 16v бензин) и мога да кажа,че изобщо няма такова нещо,че се чупят много!Също така смятам за неуместно да мерим , кой колко джипа е имал и прочие вместо да помагаме на дамата
            sigpic
            Land rover lightweight-series 3
            Range Rover V8
            Range Rover Classic Vouge SE V8
            Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

Колеги, почнахте да си ги мерите нещо май, аз като лаик аматьор ще ви предложа да оставим дамата сама да реши, дали с тестове, дали по женски(тоест според външния вид на колата) и след това да обсъдим решението и. Не за друго, а защото попринцип няма лоша кола, има скапана подръжка и лоши шофьори.
              Не мога да кажа, че външния вид е точно определящия фактор за покупката на джип, но не е и за пренебрегване относно това за шофиорите и поддръжката съм сагласна.
              Но тъй като не съм запозната с това, кое е определящтото за един джип да е добър за офроуд и на асвалт, като технически данни и здравина колкото и да чета се изсисква време за това питам вас.
              Вече съм си харесала няколко модела - витара, рав 4,мицубиши пинин, фронтиера и фрилендер който вече е под вапрос след като видях какво е написано за него.
              Извинявам се предварително,че пиша извън темата.
              -Колежке,когато искаш да отговориш на някого,
              под неговото мнение в дясно пише цитат,цъкаш с
              мишката на него и му отговаряш.Успех.
              0осем9осем7шест0осем7едно
              Миро

Коментар

Първоначално публикуван от ivan kerchev Преглед на мнение
                ... Също така смятам за неуместно да мерим , кой колко джипа е имал и прочие вместо да помагаме на дамата
                А с какво сравнявате "Фронтера". На времето най-добрия автомобил, по всеобщо мнение, беше "Лада", точно поради липса на други за сравнение, освен "Москвич" и "Вартбург". Когато някой моряк си докараше някоя западна кола на 10-15, че и повечко години, куп разбирачи ги сравняваха и обявяваха, новата тогава "Лада", за "върха на сладоледа". Добре че по онова време "Балкан турист" внесе дузина-две "Мерцедес 123" - таксита, за нуждите на Слънчев бряг, та видяхме, че има и малко по-добри автомобили...

Двигател, скоростна кутия и окачване, като за лек автомобил... май пропуснах мостовете и кормилните щанги... Да, здрави са, ако се ползват като лека кола, по асфалт. Имам предвид "Фронтера".

П.П. Съдейки по това:
                ... Вече съм си харесала няколко модела - витара, рав 4,мицубиши пинин, фронтиера и фрилендер който вече е под вапрос след като видях какво е написано за него.
                , как се ориентирала колежката, утре когато някой я попита защо си избрала лека кола, която прилича само външно на джип, отговорът ще бъде: "Благодарение на компетентното мнение, което получих в офроуд форума."
                Последно редактирано от giorgio; 22-02-10, 17:32.
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

.....Двигател, скоростна кутия и окачване, като за лек автомобил... май пропуснах мостовете и кормилните щанги... Да, здрави са, ако се ползват като лека кола, по асфалт. Имам предвид "Фронтера".....
                  Това щеше да е безкрайно смешно изказване, ако не беше направено от човек с претенциите за познаване на марките и моделите! Аз спирам до тук в тази тема. Един дружески съвет за последно-когато имаш удобен случай, разгледай някоя Фронтера и я сравни с другите от тоя клас. Мисля, че ще останеш изненадан колко "по-джип" е от доста от тях....
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Прекалено много се засягате...Всеки да си кара това,което го кефи,както го кефи и когато го кефи...Всеки си има право на мнение...Връщам се към първия си пост по темата
                    Щом ти е на сърце-това е твоята кола
                    Темата отново се превърна в ,,моето гардже е най-'убаво''
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      ... разгледай някоя Фронтера и я сравни с другите от тоя клас. Мисля, че ще останеш изненадан колко "по-джип" е от доста от тях....
                      За да напиша това, освен, че съм разглеждал, означава, че съм и пробвал... Ако под "тоя клас" се разбират "Рав 4", "Фрилендър" и други марки и модели, които са си обикновени леки коли, запълващи някакъв пазарен сегмент, по-скоро визуално, то "Фронтера" би била истински офрод-автомобил между тях.
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Здравейте и от мен,колежке!
                        Карам Фриландер къса база, дизел вече 3-та година. Още като го зърнах между другите джипове ми легна на сърцето. След малко четене ми стана ясно ,че съвсем не е за тежък офроуд и ако се ползва за такова се чупи, естествено.
                        На асфалта обаче Freelander-а е изключително комфортен - там и му е мястото.
                        Има някои особености, свързани най-вече с големите суми за подръжка. Но това е LR за което естествено ще трябва да си плащаш повече.
                        Та, ако си намериш екземпляр, за който си сигурна, че не е издевателствано над него извън пътя, да е със сервизна история и т.н си струва, но това е много трудно на пазара втора ръка.
                        Успех в избора!

Коментар

Първоначално публикуван от Megy Преглед на мнение
                          Здравейте и от мен,колежке!
                          Карам Фриландер къса база, дизел вече 3-та година. Още като го зърнах между другите джипове ми легна на сърцето. След малко четене ми стана ясно ,че съвсем не е за тежък офроуд и ако се ползва за такова се чупи, естествено.
                          На асфалта обаче Freelander-а е изключително комфортен - там и му е мястото.
                          Има някои особености, свързани най-вече с големите суми за подръжка. Но това е LR за което естествено ще трябва да си плащаш повече.
                          Та, ако си намериш екземпляр, за който си сигурна, че не е издевателствано над него извън пътя, да е със сервизна история и т.н си струва, но това е много трудно на пазара втора ръка.
                          Успех в избора!
                          С голяма част от казаното съм съгласен.Само с подчертаното не...

1.Не е ЛР
                          2.А ако беше,то не виждам защо пък трябва частите(ремонта му) да са скъпи???
                          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Влизаш в секцията на Ланд Ровър и четеш поне седмица. Всичко ще ти се изясни. Аз лично никога не бих си взел Фрилендър и Р38.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=69307
                            Последно редактирано от Megy; 22-02-10, 19:44.

Коментар

За да напиша това, освен, че съм разглеждал, означава, че съм и пробвал... Ако под "тоя клас" се разбират "Рав 4", "Фрилендър" и други марки и модели, които са си обикновени леки коли, запълващи някакъв пазарен сегмент, по-скоро визуално, то "Фронтера" би била истински офрод-автомобил между тях.
                              Сигурен ли си, че си гледал Фронтера?! Защото нито ОФА, нито ОФБ имат нещо общо като окачване и трансмисия с цитираните от теб. Наистина, послушай съвета ми и не се излагай така....
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Явно темата е "ялова"-само мое мнение!
                                Ама няма лошо-успех на дамата в избора на жипка(ако изобщо търси такава)!
                                Цялата работа май е иди ми-дойди ми!
                                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X