Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам нужда от компетентен съвет

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имам нужда от компетентен съвет

Хммммм не, че бих отказала на Х6, нооо мисля, че не съм пораснала достатачно за него, а и те вървят с прекалено много притурки към тях .
    А и от опит знам, че е трудно да си намериш майстора специялно в нашата държавица, иначе "майстори много" ама правилния си е чист късмет.
    Въпроса не е само да си го взема, а и да мога да си го поправям, колкото и смешно да звучи " жена да поправя джип" защтото неволята не се отзовава, колкото и да я викаме.
    Джипа ми трябва не само за градски условия, а и за всякакви други.
    Имам възможността да направя сравнение между джип и автомобил и джипа определено води в класацията.
    Остава въпроса какъв да е той?
    След като прегледам всичката информация във форума сигурно и на този въпрос щте си дам отговор.
    Неее, че пак няма да ви подпитам.

Коментар

Привет,
      Днес се замислих след като известно време чета из форума, че Фрилендърчето е едно от най харесваните джипчета, включително и от мен.
      Случайно някой не е ли измислил читаво техническо решение, т.е да се смени тая виско-муфа, с по надеждно в техническо отношение устройство, за да се реши проблема с надеждноста?

Коментар

Звездичке, ето ти едно предложение за дамско джипче. Toyota RAV4 от по-старите модели. Малко, компактно и супер за града. Вероятно става и за гората. Не съм запознат в детайли, може би някой по-вещ колега ще помогне (плюсове и минуси).
        Прикачени файлове
        Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

И аз си мислех за нея, но ми казаха, че била с постоянно вклучено 4х4 а това не било добре, а и ми се искаше да е малкооо по - голям от rav 4.
          Може би, защото съм кинта и педесет не знам.
          Благодаря за предложението .

Коментар

Той Рав4 има и дълга база с 5 врати, ама става баш паркетник така.

Има може би нещо важно липсващо в дискусията - има ли ограничен бюджет за покупката

Коментар

Изкаше ми се да кажа не, но отговора е да до към 6 - 7000 лв. ми е максимума, който мога да дам. Все се надявам, че ще мога да си намеря нещо свястно за тези пари, а и смятам парво добре да проуча нещата, защото адски много съм се надъхала да имам джип и искам,като си го взема да му се израдвам максимално и да си го харесвам най - вече.

Коментар

Full-time 4х4 си е предимство стига да има междинен диференциал, който да се заключва механично или електронно по желение на водача.

Фрее-то не отговаря много на това изискване, уви. И поначало джипове като Фрееландер, Нисан Х-трейл, Рав4 са за да ги караш по асфалт и отвреме на време да ги поизкаляш по някой черен или лек планински път.

От малко по джипковия клас но пак къса база може би нещо като Опел Фронтера къса база би било подходящо. А бензин или дизел.. в смисъл има ли ограничение на бюджета за гориво после Паджеро 2 къса база, и Терано 2 (след 97ма) къса база са вече съвсем малко по големи, но и те влизат в тази категория. Витарите защо са отписани, да не е като на сестрата ли И при тях има дълги бази, въпреки че пословичната има проходимост пада осезаемо така. Но пък ги има във вариант 2.0 V6 мисля. Общо взето идеята ми е че по добре да има поне един цял мост отзад, да не се окантарваш на всеки мравуняк

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
                  Колежке , по-добре си харесай Тойота Рав 4 , ще останеш значително по-доволна .
                  и аз така мисля, а това че е малка е по добре.
                  все пак жена с голяма кола е малко трудно.
                  разбира се не всички,но повечето.

Коментар

Големината на джипа не ми пречи по принцип даже май е по добре точно защото съм жена и на пътя не ме зачитат много много, а елате да видите, като сме с витарата правят място не ни засичат абе има разлика значителна.
                    Но определено искам да мога да не се ограничавам само с каране на асвалт,a за това дали да е дизел или бензин незнам искаше ми се да е бензин, ноо не знам дали ще е най - удачния избор относно разхода, който ще ми даде.

Коментар

бат'Марто, Много благодаря
                      -------Honda CR-V 128к.с.--------
                      "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от zvezdi4ka Преглед на мнение
                        Големината на джипа не ми пречи по принцип даже май е по добре точно защото съм жена и на пътя не ме зачитат много много, а елате да видите, като сме с витарата правят място не ни засичат абе има разлика значителна.
                        Но определено искам да мога да не се ограничавам само с каране на асвалт,a за това дали да е дизел или бензин незнам искаше ми се да е бензин, ноо не знам дали ще е най - удачния избор относно разхода, който ще ми даде.
                        Звездичке-ако искаш да те уважават на пътя трябва да си вземеш от по-старите ръбати жипки с цели мостове-това е!Хем са по-проходими,по-надеждни(ако са поддържани),и по-евтини за поддръжка.
                        Ще се друсаш повечко,ще караш по-бавничко по магистрала,ама пълно щастие няма!
                        П.С. Някой май спомена Сузуки Гранд-Витара 2.0 V6 бензин...?
                        Карах такава служебна преди 13 години от чисто нова-е,няма такова подобие на "проходимо" возило-ужас!Ама пък е много здрава-не мога да отрека!И разхода беше съвсем нормален: 9-11л./100км
                        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Звездичке,помисли за нещо по-разумно. Тойота РАВ-4 мисля,че е по удачно.Все пак ти си решаваш.

Коментар

Не знам ако трябва да сравняваме сузукито с рав 4 коя според вас е по добрият избор?

Коментар

Първоначално публикуван от zvezdi4ka Преглед на мнение
                              Не знам ако трябва да сравняваме сузукито с рав 4 коя според вас е по добрият избор?
                              За ежедневка-РАВ-ката...за другото Витарката
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ахахахах аз май най накрая ще взема да си взема и двете, че да ми е мир на душата и да се кротна, чее сън не спя с тия джипове не съм си мислела че ще ми е така трудно да си избера.
                                Витарата е добро попадение ние сме много доволни от нашата със сестрата много и се кефим ама две май ще ни дойдат в много вапреки, че ако не ми допадне нещо друго май ще съм принудена да си взема и аз, но ми предложиха да си взема мицубиши пинин и като ги гледам не ми се сторват лоши.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X