Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам нужда от компетентен съвет

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имам нужда от компетентен съвет

Първоначално публикуван от beburi
    колега може ли линк ако е вазможно де благодаря
    Какъв линк,отиваш на Автомобили 4х4,след това на
    дискусии по марки и там Ленд Ровър,и почваш да
    четеш каквото та интересува.Успех.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Обикновено избягвам да давам съвети относно избора на джип, но съдейки от колебанието Ви и съветите, които са Ви дали до тук, ще си позволя да вметна моето мнение:

1. Ако искате джип, който без допълнителни преработки, ще Ви разреши да излизате смело извън пътя, то търсете такъв, който е с цели мостове... и с по-малко електроника.
      2. Ако държите на комфорта, то задължително трябва да е с климатик.
      3. Ако искате добра возия, както на пътя, така и извън, търсете с по-големи ходове на окачването.
      4. Ако държите на добро поведение на автомобила, при хлъзгав път, то перманетно 4х4, или т.н. "full time", е задължително.
      5. Внимателно прочетете, още веднъж, съветите на Джамбазов!

Успех в избора!
      Последно редактирано от giorgio; 19-02-10, 09:18.
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Здравей, девойче.

Те нещата с желанието ти са ясни, вземи си витарката, да се научиш да караш, като я очукаш да не те е яд, влиза в ценовата граница, а после си мисли да се качваш на нещо по-високо.

Гледам имаш желание и за Х6, то е още по-евтино, но го дават с чичо.

ПП Да не се излъжеш да вземеш гранд витара!
        Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Ако трябва да съм честна аз проблеми с карането наямам така, че притесненоето за по висок джип автоматично отпада, може би ще е по опасно да не сгазя някой тъпанар който ми вдига нервите и се прави на шофиор или шофиорка естественно.
          За поучукването който чупи купи, а и аз съм свикнала моята кола се троши всеки божи ден, вече мога да си я поправям сама накрая щте взема да стана един автомонтьор .
          Що се отнася до Х6 с чичко не я искам, като порасна ще си я купя сама .
          Нищо не казвате за мицубиши пинина обаче

Коментар

Хубаво и скъпо, Pajero-джудже. Много проходимо с изключение на местата където се налага да има и клиарънс (просвет). Къста база е колкото Витара (разбирай - багажник просто липсва), така че остава варианта с дълга база където тия мини гумета с които го оборудват според мен му идват малко малки. Булшинството от големите комбита имат по-големи гуми.

Ето една сравнителна снимка от устието на река Камчия, Пинин на фона на Терано 2/Маверик. Дългата му база е колкото, късата на тераното.

Коментар

Жена ми караше старата джипка 4runner все едно е малолитражка - без проблеми. По нейно желание я сменихме с автоматик. Сега търкаля Гранд Черокито от аватари ми. Едвам го взимам, като ходя за риба. Зорлем я карам да се качи в леката кола. Така, че Гранд Чероки не е за отписване, а защо не едно Вранглерче. Перфектна колица - секси и нямаш проблеми с бордюрите и ливадите, аз мисля да си взема и една такава - за мен си.
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                ... а защо не едно Вранглерче. Перфектна колица - секси и нямаш проблеми с бордюрите и ливадите, аз мисля да си взема и една такава - за мен си.
                Защото "Вранглерчето", преди да стане "Вранглер" (цена на растежа > $5000), не става за нищо!
                Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                ... Гранд Чероки не е за отписване...
                Не е, но е бъкан с елетроника и нормално гори 20/100, а когато съм в настроение, отива към 30...
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                  Защото "Вранглерчето", преди да стане "Вранглер" (цена на растежа > $5000), не става за нищо!

Не е, но е бъкан с елетроника и нормално гори 20/100, а когато съм в настроение, отива към 30...
                  Ами на нея не и трябва "Вранглер" - като твоя (такъв аз искам ). На нея и трябва Вранглерче с 2,5 бензин моторче. Лятото маха гюрука и пей сърце.

А Гранда, ако е в добра кондиция и с умерено каране (90-120) междуградско е на 15-16 газ, градско около 25 газ, говоря за 4 литровия мотор.
                  Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                  Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Хмммм не бих отказала на кабрио никак не ми звучи зле, че и джип ехеххехе и на сестра ми витарата е кабрио само дето е с твърд таван и тя не го маха, че махането и слагането било трудно.
                    А какво мислите за идеята бензинов с газово или дизел е по - добре и ако е по - мощен пълния инжекцион, както при колите ли е или има разлика?

Коментар

Ако не те "бие парата" Равката и Пининчето забрави,че съществуват!
                      Май скоро няма да избереш возило,но успех със избора!
                      Аз една година решавах каква марка и модел жипка да търся,но се срещах със сведущи,и запознати прекрасно люде,и говорихме с часове,показваха ми такава,или онакава машина,карах малко някои от жипките,и така...
                      Съветът ми е да покараш първо няколко модела поне,пък после решавай!Е-като жена и сърцето ще ти се бърка в избора..дано,както е обикновенно в живота не те подведе!
                      В този ред на мисли ти предлагам да пуснеш нова тема"Кой е готов да ми даде да покарам малко жипката му,и да сподели едно-друго?...нещо такова...Не се майтапя!Мъж,ако пусне такава тема малцина ще се отзоват,но ако го направи жена.....пък офродаджиите са мъжкари...!
                      много автомати-слаби резултати!

Коментар

В подписа на Джорджо има и трета ,,жипка''.Ама не е много ,,секси''...И понеже и аз карам такава,да не излезе,че всеки си хвали неговото...
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Трябваше да ги снимам вчера на подемниците, три един до друг. Гранд за кормилна кутия, Вранглер, (няма да казвам какво чака и от къде), и Черок, загубил едното търкало комплект с полуоската.... (Дано Пламен да не види поста, че ще ме метне...)

Аз до тук не видях ясни критерии какво търсим. В тоя ценови диапазон за мен лично стават: Диско 1, Терано/Маверик, Паджеро/Галопер, 4рънър, ТЛК 7Х . Ефтини за ремонт, разпространени, надеждни, лесни и приятни за управление.

Много ще ми е интересно да видя Звездичка да ремонтира . Може ли, може ли, може ли......кажи да, кажи да.....
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Не мога да ти препоръчам точната марка за теб,но мога да ти дам съвет какво да не си купиш.А това е паркетник.Няма по-гадно нещо от това да имаш джип и да не можеш да го вкараш в гората.Аз направих тази грешка,та после се наложи да купя и друг джип за гората.Успех при избора и чуствай се поканена на нашия полигон.
                            JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Ама разбира се може да ме видиш как ремонтирам нямаш грижи.
                              Онзи ден сменях гума нямаше такъв смях ама уви нямаше как да се снимам.
                              При следващия ремонт задължително ще те викна .
                              Благодаря за отправената покана може и да се възползвам .
                              А за изискванията за джип няма как да ги кажа точно и ясно понеже не съм запозната с този вид превозно средство ако беше кола там е друго нещо тепърва се запознавам с нещтата сварзани с джиповете, но да си призная бая трябва да се поизуча на тази тема, но основните изисквания съм ги казала и сам попитала за тях.
                              Така и не разбрах, кое е по добрия вариянт бензин с газово или дизел.

Коментар

Ми то си е въпрос на предпочитания. Аз лично кола-бомба (с газово) ще карам само ако стана камикадзе. Голям бензин V8 ще карам като стана по чичко така, сега съм още млад и затова предпочитам дизел

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X