Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на Семеен 4х4 - Гранд 3.1; ТЛК95 3.0; Range P38, Patrol Y61, други...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Избор на Семеен 4х4 - Гранд 3.1; ТЛК95 3.0; Range P38, Patrol Y61, други...

[QUOTE=Carburettor;1016580]В интерес на истината преди около година и два месеца и аз бях поставен пред подобен избор като твоя, като бюджета ми беше около 25 000 лева. Колата трябваше да е

3. Гранд WJ - 3.1 дизел (2,7 дизел)
    Тях ще ги оставя за финал.
    Колега,явно добре се грижиш за Гранда,щом така добре ти се отплаща.
    JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Благодаря ти Carburettor, за изчерпателния отговор. Мисля, че вече знам какво търся. Остава вече да ми хареса при тест драйв някой екземпляр.

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
        В интерес .......
        2. Тойота 95 - 3.0 дизел (аз си избрах 90 3-литров дизел 125 коня)
        Не е лош, определено не е лош, вози приятно, дизела е добър, но маломощен и му липсва въртящ момент (само 295 Нм е), автомата ми се видя доста муден. Не ми хареса качеството в интериора, вътре е тъжно и скучно, седалките изобщо не ми бяха удобни, приятелката ми не одобри задните, багажникът също не е удобен заради кретенската врата, която се отваря надясно. Абе изобщо не ми се видя практичен. Освен това е много скъп за поддръжка, въпреки че уж нищо не се чупело. Спирачките са пълен ташак - спира като влак.
        .......
        С риск да превърнем темата в моя е по, ще вметна нещо за ТЛК95 въпреки полезния и изчерпателен отговор на Cerburettor.
        Щом ти е харесала возията на 90 защо не се качи на 95, разликата е "от земята до небето".Все ми се струва че нещо не е била в час тази която си карал, моята набира добре, спира добре от 100 до 0-17 метра при сух асвалт и 24м при мокър с АТ БФГудрич.Порди нарушната от мен аеродинамика и допълнителните 400 кг(броня, лебетка, блокажи ....)разхода на гориво е 15,5, при фабричния си вид гореше 9,5/10.Като изключа ТВ-то и кожените седалки вътре е уютно като в Буханка , за което спомага и огромния багажн отсек, който винаги събира и още нещо.Виско зад радиатора 250 лв., селенови втулки на носачите 50лв на бройка, шарнирен болт 168лв., смяна на масло ремъци и филтри 250/350 лв.
        Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Korohulio Преглед на мнение
          Благодаря ти Carburettor, за изчерпателния отговор. Мисля, че вече знам какво търся. Остава вече да ми хареса при тест драйв някой екземпляр.
          Един скромен съвет,не си купувай джип зимата,изчакай март-април да се постопли времето и задължително ако е 3.1 му направи един балкански преход със здраво каране,ако ти мине 90 градуса,търси друг,иначе за комфорта и изработката,определено JEEP за мен имат най високото качество на изработката и влаганите материали в интериора и екстериора.
          TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
          Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
          Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
          Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Един скромен съвет,не си купувай джип зимата,изчакай март-април да се постопли времето и задължително ако е 3.1 му направи един балкански преход със здраво каране,ако ти мине 90 градуса,търси друг,иначе за комфорта и изработката,определено JEEP за мен имат най високото качество на изработката и влаганите материали в интериора и екстериора.
            Мерси за съвета, ще поизчакам, а до тогава ще се ослушвам ако излезе нещо добро

Коментар

Пък по моето скромно мнение на стар (е, не чак толкова) дизелджия, дизелова кола се купува зимата. Ако студена (имам предвид при температури под -10) запали добре, няма грижи с тоя мотор. После трябва да се провери дали има добро парно (да не е с изваден термостат "случайно") и после тест в баир на възможно най-високата предавка, на която върви. Няма нужда да чакаш лятото - ако "духа" в охладителната система, тя и през зимата ще кипне и ще изхвърли антифриза.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Пък по моето скромно мнение на стар (е, не чак толкова) дизелджия, дизелова кола се купува зимата. Ако студена (имам предвид при температури под -10) запали добре, няма грижи с тоя мотор. После трябва да се провери дали има добро парно (да не е с изваден термостат "случайно") и после тест в баир на възможно най-високата предавка, на която върви. Няма нужда да чакаш лятото - ако "духа" в охладителната система, тя и през зимата ще кипне и ще изхвърли антифриза.
                Прав си!Само че така всички ще се юрнат да купуват...само десетина дни в годината....Не сме Сибир...
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Колега, тези метри не знам как си ги смятал, но реалните са поне 3 пъти повече ...
                  Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
                  С риск да превърнем темата в моя е по, ще вметна нещо за ТЛК95 въпреки полезния и изчерпателен отговор на Cerburettor.
                  Щом ти е харесала возията на 90 защо не се качи на 95, разликата е "от земята до небето".Все ми се струва че нещо не е била в час тази която си карал, моята набира добре, спира добре от 100 до 0-17 метра при сух асвалт и 24м при мокър с АТ БФГудрич.Порди нарушната от мен аеродинамика и допълнителните 400 кг(броня, лебетка, блокажи ....)разхода на гориво е 15,5, при фабричния си вид гореше 9,5/10.Като изключа ТВ-то и кожените седалки вътре е уютно като в Буханка , за което спомага и огромния багажн отсек, който винаги събира и още нещо.Виско зад радиатора 250 лв., селенови втулки на носачите 50лв на бройка, шарнирен болт 168лв., смяна на масло ремъци и филтри 250/350 лв.
                  Последно редактирано от buysell; 31-01-10, 22:44.
                  Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
                    Колега, тези метри не знам как си ги смятал, но реалните са поне 3 пъти повече ...
                    Да бе, сега обърнах внимание и аз.
                    37 на сухо и 54 на мокро, нямам си на идея зящо това съм написал!?

Ще помоля модератор да редактира посочените цифри, благодаря

Коментар

Да бе, сега обърнах внимание и аз.
                      37 на сухо и 54 на мокро, нямам си на идея зящо това съм написал!?

Ще помоля модератор да редактира посочените цифри, благодаря
                      И на 37 не мога да се съглася, с какво са измерени? Ето малко времена на коли до 2000 година
                      Porsche 911 Turbo
                      36,0

Toyota Landcruiser 100 V8 special
                      45,9
                      Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
                        И на 37 не мога да се съглася, с какво са измерени? Ето малко времена на коли до 2000 година

Porsche 911 Turbo
                        36,0

Toyota Landcruiser 100 V8 special
                        45,9
                        Че кой те кара да се съгласяваш.Показателите които дават за ТЛК100 са доста близо до тези които аз давам.Аз съм със АТ БФГудрич 275/65/16 на 2,6 атмосвери налягане, дискове и накладки Феродо,
                        Офроуд броня и окачване + багажник, 6 фара и шнорхел на тавана (спомагат за намаляването на аеродинамиката, съответно увеличава съпротивлението, което пък отбива скоростта).
                        Измервам ги с рулетка всеки път когато си купя кола, сменя гуми, накладки, промяна на налягането на гумите.
                        Не карам бавно и това са важни неща за мен.

Оспамихме темата на човека за което се извинявам.

Коментар

Че кой те кара да се съгласяваш.Показателите които дават за ТЛК100 са доста близо до тези които аз давам.
                          Нима смяташ, че 37 метра ("измерени" от теб с рулетка) и 45,9 метра са "доста близки"???

На практика това е разлика от земята до небето. Вервай ми, с това си вадя хляба. В интерес на истината нямам точните данни на ТЛК95, защото тогава още не работех в AUTO BILD, но този модел спира МНОГО по-лошо от ТЛК 120, а той има спирачен път от 100 км/ч 45,2 м (студени) и 44,7 м (топли спирачки).

http://www.autobild.de/artikel/test-...-4d_59951.html

А ТЛК 95 може само да си мечтае за такъв спирачен път. Е, по-добре е от Рейнд Ровър (над 55 метра) или Паджеро (над 50 метра) и Паджеро Спорт (над 62 метра), но не може да се мери с постижението на Гранд Чероки WJ, който спира за 37,5 метра със студени спирачки - за времето си това е постижение, идентично с това на Порше Карера 4.
                          ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                          Volvo XC90 D5 Executive '12
                          Volvo XC60 D5 Summum '11
                          Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Че кой те кара да се съгласяваш.Показателите които дават за ТЛК100 са доста близо до тези които аз давам.Аз съм със АТ БФГудрич 275/65/16 на 2,6 атмосвери налягане, дискове и накладки Феродо,
                            Офроуд броня и окачване + багажник, 6 фара и шнорхел на тавана (спомагат за намаляването на аеродинамиката, съответно увеличава съпротивлението, което пък отбива скоростта).
                            Измервам ги с рулетка всеки път когато си купя кола, сменя гуми, накладки, промяна на налягането на гумите.
                            Не карам бавно и това са важни неща за мен.

Оспамихме темата на човека за което се извинявам.
                            И аз съжалявам, че оспамихме темата, но го правя не толкова за твое, колкото за мое добро, защото утре убеден в спирачния ти път ще се врежеш в мен с тази броня. Както сам се изрази - джипа ти е доста по-тежък от сериино - което означава и по-голям спирачен път спрямо серииния. А АТ гуми повярвай ми имат по-лошо сцепление от шосейни гуми на асфалт, откъдето и по-дълъг спирачен път. А и 100км/ч по километраж не са 100 км/ч ... А с този джип, не мога да разбера какво означава - не карам бавно?? ...
                            Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

За 95-цата. За бюджет от 25000 не можеше ли да се намери с D-4D, който е 160 и незнам колко си кончета? Тогава проблема с мудността нямаше да го има.

За другото - прав си за себе си, или за това, което търсиш - имам в предвид интериора и другите неща. За мен например интериора е приличен, а и ми се струва че "обратната" задна врата ще ми е по-удобна от нормалната на тераното.

Абе, джипка се избира като се качиш и пробваш. Това че на теб или мен нещо ни харесва или не ни харесва може да изглежда по съвсем друг начин за 3-ти човек. Аз искам къса 90-ка с D-4D, и климатик. И някой ден ще се сдобия. Незнайно поради каква причина точно в тоя гранд нещо не се чувствам като себе си. Вози добре, с голеите двигатели набира здраво, обаче нещо не е баш-баш за мен, поради неизвестна за мен причина. Не ми пасва някак, не мога да го опиша с думи. Чист субективизъм, дето си важи само за мен.

Описанието ти е доста изчерпателно, обаче. И няма как да не се съглася с повечето неща, особено по техническата част.
                              ПП: Впечатленията ми от Y61 и Паджеро 2 са на 100% същите. 95-ца не съм карал. Карал съм само 90-ка, и с двата двигателя, обикновен и D-4D. Е, с втория върви осезаемо по-добре, не само като мощност а и като общо усещане. Някак "по-мазна" е, и по-приятна за каране.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                За 95-цата. За бюджет от 25000 не можеше ли да се намери с D-4D, който е 160 и незнам колко си кончета? Тогава проблема с мудността нямаше да го има.
                                За този бюджет има и 120
                                Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X