Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на Семеен 4х4 - Гранд 3.1; ТЛК95 3.0; Range P38, Patrol Y61, други...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на Семеен 4х4 - Гранд 3.1; ТЛК95 3.0; Range P38, Patrol Y61, други...

Темата произлиза оттук:
    Е ли Патрола семейна кола?

Гледам, че темата вече се разводни и за да не отварям нова се включвам в тази тема:
    Кой според вас е най- подходящия семеен джип:
    1. Партул Y61 - 2.8 дизел;
    2. Тойота 95 - 3.0 дизел;
    3. Гранд WJ - 3.1 дизел;
    4. Рейндж Ровър P38 - 2.5 дизел;
    5. Паджеро 2 (след 99-та) - 2.8 дизел;
    6. Диско 300 TDi или TD5;
    Идеята е да си возя смейството (жена с 2- деца, нуждая се от обем) на разходки (90% - асфалт; 10% лек офф), разхода по горива и подръжка да не убийствен.
    И не желая да ставам "близък" с кварталния майстор
    Последно редактирано от Yaro; 07-01-10, 10:18.

До: Е ли Патрола семейна кола?

Първоначално публикуван от Korohulio Преглед на мнение
    Гледам, че темата вече се разводни и за да не отварям нова се включвам в тази тема:
    Кой според вас е най- подходящия семеен джип:
    1. Партул Y61 - 2.8 дизел;
    2. Тойота 95 - 3.0 дизел;
    3. Гранд WJ - 3.1 дизел;
    4. Рейндж Ровър P38 - 2.5 дизел;
    5. Паджеро 2 (след 99-та) - 2.8 дизел;
    6. Диско 300 TDi или TD5;
    Идеята е да си возя смейството (жена с 2- деца, нуждая се от обем) на разходки (90% - асфалт; 10% лек офф), разхода по горива и подръжка да не убийствен.
    И не желая да ставам "близък" с кварталния майстор
    1. Не е най-добрия вариант, при режима на експлоатация, който си посочил.
    2. Добър избор, при само "10% лек офф" характерния за модела проблем с рейката едва ли ще се прояви (ако вече не се е), особено ако не прекаляваш с размера на гумите.
    3,4. Тук ще станеш дружка не само с кварталния, но и с много други майстори - от тези двата е по-добре да се помисли за бензиновите версии
    5. Също добър избор, но задължително се консултирай с някой, който е добре запознат с този двигател - има някои "тънки" моменти при него, но пък за предимно асфалтова експлоатация е за предпочитане.
    6. Диското според мен е винаги резервен вариант, ако не намериш нищо друго читаво, но винаги ми е било трудно да го преместя по-напред в списъка. Пак с оглед на режима на експлоатация - TD5 е по-добрия избор, но търси възможно най-нов екземпляр
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

"6. Диското според мен е винаги резервен вариант, ако не намериш нищо друго читаво, но винаги ми е било трудно да го преместя по-напред в списъка. Пак с оглед на режима на експлоатация - TD5 е по-добрия избор, но търси възможно най-нов екземпляр"

Хайде сега... Не сме ви усетили от LR форума... Типично за английската клубна принадлежност... Вигите говорят с торите пред кралицата - добрия тон е важен. Ама на "6-то място" , "резервен вариант" и "трудно да се премести напред в списъка" ... 89-а е измислено Диското, обединението на Дефендъра и Рейнджа... Ами "Кемъл троФи"? Ей, и само оригинални части от Англия на 1/3 от цената на всички останали... Не било семейно, Диското, а? Ами създайте семейство и се качете първо на Диско, де... Имам и Grand. Преди това и Терано- японско си беше даже... 2 Мицубишита служебно...А и Патрул късата база... служебен някога и т.н. Стига бе - семеен, добре де, късия беше. Ама така де... Диското - не и на 6-то. Never! "God Save the Queen", (alternatively "God Save the King")
      Не е спам, а просто Vice Regal Salute
      Последно редактирано от Yaro; 07-01-10, 10:11. Причина: ТроФи... С Фъ.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
        Хайде сега... Не сме ви усетили от LR форума...
        Мноого се извинявам - 6-тото място не е класиране - просто следвам номерацията на питащия. Ако прочетете внимателно написаното, ще видите, че любимият ви автомобил реално се класира на второ-трето място, в моите представи, сред изброените модели и модификации, на кантар с посочения от питащия модел на Мицубиши.

Когато трябваше да направя избора за себе си, макар и с доста по-различни критерии, съм огледал няколко Дискавърита, дори едното почти го бях купил, но в този момент се наложи спешно да направя други разходи и това така и не се случи. Впечатленията ми от автомобила не се лоши, въпреки резервите ми към качеството на сглобката в продукцията на фирмата след 1985г. и доста зле оформеното табло, особено в областта на централната конзола.

Това за семейството няма да го коментирам - не ме познавате, за да си позволявате коментари за личния ми живот. Пък и никъде не съм споменал, че автомобилът не е подходящ за семеен.

Приятен ден!
        Последно редактирано от stargazer; 07-01-10, 09:47.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
          Мноого се извинявам - 6-тото място не е класиране - просто следвам номерацията на питащия. Ако прочетете внимателно написаното, ще видите, че любимият ви автомобил реално се класира на второ-трето място, в моите представи, сред изброените модели и модификации, на кантар с посочения от питащия модел на Мицубиши.

Когато трябваше да направя избора за себе си, макар и с доста по-различни критерии, съм огледал няколко Дискавърита, дори едното почти го бях купил, но в този момент се наложи спешно да направя други разходи и това така и не се случи. Впечатленията ми от автомобила не се лоши, въпреки резервите ми към качеството на сглобката в продукцията на фирмата след 1985г. и доста зле оформеното табло, особено в областта на централната конзола.

Това за семейството няма да го коментирам - не ме познавате, за да си позволявате коментари за личния ми живот. Пък и никъде не съм споменал, че автомобилът не е подходящ за семеен.

Приятен ден!
          О, не съм искал да засегна никого. На каквато и да било тема! Ако е така, моля за извинение! За мен "джиповете" са като казваше един приятел, като Животът :" Животът няма цел, той е една вечно течаща река: винаги достигаща, но никога не достига; винаги пристигаща - но всяко пристигане се превръща в ново отпътуване." А и тук разчитам и на чувството за хумор, поне от време на време. А за 4Х4 според мен важи с пълна сила , както казваше друг един приятел, че: "Има само една религия на света и тази религия е да си щастлив. Всичко друго е без значение и е неподходящо. Ако си щастлив, ти си прав; ако си нещастен, грешиш."

Коментар

До: Избор на Семеен 4х4 - Гранд 3.1; ТЛК95 3.0; Range P38, Patrol Y61, други...

Toyota-та. Достатъчно място, комфорт, надеждност, и достатъчно мощен двигател за теглото си, особено ако D4-D. А и е най-красива от всичките.

На патрула тоя двигател му е слабичък за асфалт. На дългото паджеро - също. А и тойотата май е по-лекичка, но не съм сигурен. Реинджа си е камион, а диското е далеч от комфорта, поведението и возията на тойотата.

Това за семейна джипка. Ако за други цели - то и мойта класация е друга.

ПП: Залегнал съм под масата да се пазя от хвърчащи предмети, хвърлени от феновете на другите марки.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Какви са параметрите? Години, пробег, за до какви пари говорим? Има и Диско 2,3,4... " Достатъчно място, комфорт, надеждност, и достатъчно мощен двигател за теглото си" Ами хайде де... Диско 3 и коя Toyota? За Range не говоря. Извинявай, ама дай да сравняваме по години- цени - състояние - поддръжка... А и качеството на частите и сервиза? Наскоро смених заради 1 скъсан амортесьор и 4 -те. От Англия - De Carbon 4Х 40 паунда = 160, по 2,17 = 347 лв. Ами да се късат, ама не. Скоро индийците от ТАТА няма да местят LR от Англия. А Toyota? ok ама кви цени $$$$$$?

Коментар

Всички изброени са толкова далеч от семейна кола и то само за 10% офроуд... Твоята кола е комби 4х4. Моите съображения бяха същите и за това се спрях на Аутлендъра.

Коментар

А Toyota? ok ама кви цени $$$$$$?
                  Цените са високи, но има защо. Цените на частите също са високи, но пък се трошат по-малко и се губи по-малко време в сервизите или да се човъркаш по джипката. А времето е единствения невъзвратим ресурс.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Какви са параметрите? Години, пробег, за до какви пари говорим? Има и Диско 2,3,4... " Достатъчно място, комфорт, надеждност, и достатъчно мощен двигател за теглото си" Ами хайде де... Диско 3 и коя Toyota? За Range не говоря. Извинявай, ама дай да сравняваме по години- цени - състояние - поддръжка... А и качеството на частите и сервиза? Наскоро смених заради 1 скъсан амортесьор и 4 -те. От Англия - De Carbon 4Х 40 паунда = 160, по 2,17 = 347 лв. Ами да се късат, ама не. Скоро индийците от ТАТА няма да местят LR от Англия. А Toyota? ok ама кви цени $$$$$$?
                    Ами според мен питащият достатъчно добре си е формулирал параметрите. Аз го чета така - стойност за закупуване до 12-13000 лв, нормална (лява) дирекция, останалото е казано в прав текст. Ако ми намериш Диско 3 без сериозни забележки и отговарящо на горните условия и аз ще се замисля сериозно, въпреки кризата.

Коментар

Май темата на човека се оспами и тръгва по пътя на други безкрайни. Предлагам пак, да се направи в боклука една тема, надпяване за марки и модели и всичко таквоз да и се пришива. Най-малкото ще е смешна
                      ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                      lre-bulgaria.org

Коментар

Ами според мен питащият достатъчно добре си е формулирал параметрите. Аз го чета така - стойност за закупуване до 12-13000 лв, нормална (лява) дирекция.
                        Точно такива показатели имах предвид!
                        Знам, че за 10% офф изглеждат смешно, но от доста време имам голям мерак да джип и вече е решено на 100% новия автомобил на нашето семейство да е джип /жената вече се нави /.
                        Личната ми класация е:
                        1. Range rover, 2. Toyota LC /трудна работа за тези пари/, 3. Nissan Patrol, 4. Jeep Grand, 5. LR Disko, 6. Pajero, не съм на убеден.
                        От много време следя форума, но когато потърся информация за даден модел и виждам предимно теми с проблеми на колеги с него, едни цени, едни търсения на майстор и чак се плаша. Вярно, че форума е за решаване на проблеми и споделяне на опит, но аз тепърва ще ставам пълноправен член /т.е. ще вземам джип/ и много се надявам да ме ориентирате. Ценя мнението на всички вас, но моля ако някой има опит с няколко от посочените да направи кратко сравнение. Знам, че няма две еднакви бири, но все ще бъде насока в моя избор.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          ... На патрула тоя двигател му е слабичък за асфалт. На дългото паджеро - също.
                          ...
                          ПП: Залегнал съм под масата да се пазя от хвърчащи предмети, хвърлени от феновете на другите марки.
                          За Патрула съм съгласен, ако говорим за дълга база. За Паджерото - не толкова. Дори и по-стария 2.5 върши добра работа, с изключение на карането по магистрала.

А залягането под масата може да не те спаси, щото ентусиастите са много докачливи и може и биячи да ти пратят. За всеки случай тия дни се пооглеждай, като се движиш навън ...

... моля ако някой има опит с няколко от посочените да направи кратко сравнение. ...
                          Малко са хората, които имат достатъчно опит с няколко различни модела.
                          Освен това, става въпрос за коли втора употреба, а при тях твърде често субективният елемент (кой, как и къде ги е експлоатирал) може да играе доста по-важна роля от типичните за даден модел особености.
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 07-01-10, 20:02. Причина: Печатна грешка
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Вземете си семеен патрул. Само, че не с 2,8 тд.
                            ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

...
                              И не желая да ставам "близък" с кварталния майстор...
                              От което следва ли да се заключи, че искаш да станеш чест гост на фирмения сервиз?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X