Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ...

Като претегля, мога и да се лиша от по-комфортно возене. С Купето пътувахме доста и къде ли не, на дълги разстояния, както и по тесни, лоши пътища. Никога не съм чувствала умора или дискомфорт, освен този, че беше много ниска кола. Не е имало техн. проблеми също, освен че веднъж из Петроханския проход камък строши един от фаровете.

Друга случка. Тръгваме с приятел за стената на язовир Въча (бивш Антонивановци) с Опел Кадет. Още в равнината, преди Кричим, забелязвам вляво, не много далеч от пътя, нещо с вид на останки от крепост (впоследствие се поинтересувах и разбрах, че това е т.нар. "Червена църква" край Перущица, датираща от VI век). Сигурно съм казала, че виждам нещо интересно, или нещо подобно, не помня, след което той предлага да отидем там. Забелязваме черен път, който се отклонява наляво от асфалтовия и води в същата посока. Тръгваме по него, наоколо има овощни градини. В някакъв момент пътят свива някъде надясно, в южна посока, и почти се губи, а тревата става подозрително "подгизнала". Недалеч пред нас вятърът вее тръстики и папури. Късен следобяд е, предлагам да зарежем това и да отидем друг ден, когато има повече време, и след като сме наясно откъде точно се минава, да не се лутаме повече, а да се връщаме на асфалта и да продължим към предварително набелязаната цел - язовира. Не, не и не! Предложението ми твърдо се отхвърля (а аз съм абсолютно наясно, че него тази купчина полурухнали камъни не го интересува ни най-малко!). Малко след това колата затъва. Спътникът ми изважда някакъв вид кирка със средни размери от багажника и започва да копае пред гумата (във воднистия треволяк беше потънала задната дясна гума), после имаше палене, газ, бутане, 4-5-6 пъти поне, и губим доста време, докато колата все пак не се измъква. Разхождам се наоколо и установявам, че на 20-30м пред нас тече малък канал, идващ от Кричим... На един мъж разбръмчи ли му се муха из главата, че трябва да се докаже, няма сила, която да го спре!

Коментар

До: ...

Първоначално публикуван от Loba Преглед на мнение
      Като претегля, мога и да се лиша от по-комфортно возене.
      Ето,можеш да се лишиш от нещо практично,но държиш на дизайна(и евентуалния имидж).Мноого практичноНо пък обяснимо.

Друга случка..........
      Много случки.Интересни-да,но си има и раздели за тях. Вземи си 4х4 и ще имаш още много случки,но ти трябва и подходяща нагласа
      На един мъж разбръмчи ли му се муха из главата, че трябва да се докаже, няма сила, която да го спре!
      Голямо откритие....Понякога е за добро......ама много рядко.Има и доказващи се жени...Това е друга тема
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

До: Каква да избера?

Имидж?!?! Държа да си ми харесва на мен самата и да си я карам с удоволствие и кеф. Не излизам на пътя, за да доказвам нещо на някого, нито за да си го меря с някого (това, дето го нямам), нито за да се боря с някого, нито за да ме взима някой насериозно.

Оттук-оттам съм чувала да се говори за митичното същество "пернишки голфаджия", но не съм се интересувала какво се влага в това и честно казано, въобще не ме и вълнува, не ми и обяснявайте. Тази кола просто НЕ е моята кола.

Благодаря за съветите.

Коментар

Имидж?!?! Държа да си ми харесва на мен самата и да си я карам с удоволствие и кеф.
          .....
          За съжеление нашия вкус се влияе от много неща.Винаги се плаща и данък "обществено мнение",независимо в какъв размер

НЕ е моята кола.
          Никой няма за цел да те убеждава в нещо.Още по-малко,пък да си промениш възгледите и вкуса,от днес за утре.
          "Пернишки голфаджия" е нарицателно за манталитет и не оценява качествата на автомобил.
          За информация,щом не ти харесва Голф,да изредя моделите ползващи същата техническа база и нямащи лош имидж:
          Golf4/Bora
          Skoda Oktavia
          Audi A3
          Seat Toledo и Leon

Благодаря за съветите.
          Няма за какво(поне на мен).Ти писа повече в темата от всички останали...Благодаря за историйте и поуките.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
            ...и нямащи лош имидж:...
            Без коментар! Жив и здрав!

Благодаря на всички за съветите.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlad071 Преглед на мнение
              На тези критерии според мен отговаря идеално VW Golf. Само трябва да го харесаш външно. На второ място Поло. Общо взето VW е твоята марка. Караш смело и да счипиш нещо сменяш за без пари. Като гледам как смяташ да обикаляш БГ и другите ти писаха - забрави за Корса ( гледам че все за нея питаш). Искаш да се отбиеш тук там удоволствието обаче ще липсва щото все ше спираш да се разтъпчеш и можеш да не стигнеш там закъдето си тръгнала . Та затова както и други писаха Голфа не е случайно мястото му. Няма какво да се чудиш според мен.
              VW и евтина поддръжка? Я помисли пак

Още навремето дядо ми (немец) казваше:

- "Народната Кола" отдавна вече не е "народна"

Естествено визираше цените за поддръжка и цената на самия автомобил.

Иначе не отричам предимствата спрямо доста други марки. "Корави" са всички VW-та. Въпросът е, че коефициентът цена/качество никак не е най-добрият...

П.П. за тези които не знаят Volk е народ, а Wagen - кола...

Коментар

До: Емоции

И втори, и трети път казвам... Не, човекът може би си беше решил, че ще доказва нещо, и аз не знам какво, на себе си ли, на други ли, ...... Е, до днес не мога да си обясня логично за чий х** беше това безумно изпълнение - .......Ако някой мъж ми обясни къде тук е логиката, ще съм му благодарна. А това момче много си обичаше колата, така мисля...
                Ей сега ще ти обясня!!!
                Когато мъж си науми нещо нема спиране! Определено е искал да докаже нещо на теб, макар да е бил предварително наясно какво го чака!
                Явно е обичал нещо повече от колата!

До тук със романтиката, сега по въпроса- паричките които си заделила са прилични, така че спектърът е широк!
                От всичките изброени случки оставам със впечатление че определено имаш наклонност към забежки по черно! Това за мен основно означава , че трябва да забравиш за чисто лека кола, особено "женска".
                Ако е кола нека да е нещо 4Х4, но те пък са "грозни"
                Съветвам те да започнеш да харесваш коли от типа на РАВ4, Хонда ЦРВ и там подобните! Иначе винаги ще затъвате още в началото на пътя!
                Ако сте със някоя от горепосочените ще затънете по близо до заветната цел и доста по-далеч от трактора дето ще ви вади!!!!!
                Това последното е майтапче със най- добри помисли!
                Желая успех!!!
                Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                  Ами предполагам по красота, цвят,......
                  Иначе ако клоним към лека количка аз съм за Поло, здрава и икономична кола. Бензинова естествено
                  Със такова съм си правил кефа за един ден да прескоча от Варна до София да пийна кафенце и да се прибера същия ден!
                  Е то и аз така правя с Мерцедеса , но в обратна посока . И във Варна дори не само пия кафе , ами .... ( леле , дано жена ми не чете тук !).
                  Така че спроред заложения бюджет , аз съм за Мерджо !
                  ... и още нещо : колежката като тръгне от Пловдив за Стрелча и наближи яз. Пясъчник , нека ми звънне , ше я прекарам през лунния пейзаж с джипката (да не си троши леката кола де ) - и GPS-а ше изключа даже

Баси темата стана !
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

philipp: VW и евтина поддръжка? Я помисли пак

Няма какво да му мисля. Хора ремонтирали хиляди автомобили са го казали. Със сигурност им имам повече доверие, затова че знаят много добре как вървят частите на отделните марки, отколкото на дядо ти .Едни други хора пък дето са сменили няколко десетки автомобила карат голфове 3-ки.... Там от там съдя ...

Коментар

Здравейте. Малко късно се включвам в темата надявам се да не е късно.
                      Предполагам че щом колегата е писал в offroad форума харесва автомобили 4х4, затова аз ти препоръчвам да разгледаш форума на subaru (impeza, legacy, outback, forester)....

Коментар

здравейте аз съм нов до сега само чета от форумите но съм мераклия за джип но за сега карам бмв 520 е 39 и мога да кажа че е доста издържлива кола за тези неща дето ги иска госпжицата е страхотна но разхода само не се вписва

Коментар

Ето тук се вижда на какво са способни Ауди А4 около 2000г и Субару Инпреза пак около 2000г.
                          Единстеното което мога да добавя и вярвам че всички ще се съгласят с мен е повече проходимост никога не вреди. Точно преди седмица гледахме и същия филм по българските пътища Ако найстина те е заинтересувала някоя препоръка на наш колега питай лошо няма. Обаче темата започва да се разваля. В предложенията за мене е груба грешка да се заобикалят толкова леко Голф 4, Октавия, А3. Общото между тях е почти безпроблемната експоатация. Колкото и да неискам да подкрепям VW (защото не са ми любимци)проблемите при тях обикновенно настъпват заради несъвесни собственици(много по-редки са случейте с дефекти). Ако случайно все пак решиш да е нещо от голямото семейство на VW задължително попитай, защото има значение кой двигател ще си купиш
                          ПП - И едно спредложение лично от мен. Дачия Логан 1.6i. Говоря за чисто нов автомобил. Все пак с тази сума 8500лв винаги можеш да го вземеш и на лизинг. Колата е много грамотно сглобена, казвам го като човек подържащ гаража на Евромаркет. Там съм видял всички крайности в експоатацията на този автомобил. Ако нещо конкретно те интрересува питай.
                          Последно редактирано от kinex; 28-12-09, 17:45.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X