Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каква да избера?

Първоначално публикуван от Владо Йончев Преглед на мнение
    Разбирам, че в този форум всеки за джип си мисли, но човекът иска нещо мъ-ъ-ъ-ничко по-голямо от Опел Корса. Не че моето предложение за Пикасо не е нахално, де
    П.П. Не си купувай алмера, имахме 5 такива служебни, абсолютни таралясници са. Тесни, гадни, развалят се. След няколко години ги продадохме за по 800 лв. Имахме и 3 пежо 206. Бяха 2 г. по-стари и при еднаква експлоатация още стоят. Не че харесвам този модел, според мен е прекалено тесен за цената си, но пред алмерата е мерцедес.
    Мерси за съвета. Мислех си и за Пежо 206, но не съм чувала особено добри отзиви за тях. Скъпо ли е за поддръжка? Трошлива ли е? Една позната има 307 и не ми харесаха особено цифрите за частите, които спомена, че му е купила наскоро, но предполагам, че има разлики в цените за различните класове от една и съща марка. Иначе да, и визията ми е важна, и съм съгласна да платя повече, но колата да е максимално запазена. Ако е протрита тук и там, няма да я взема. А Пикасо вероятно е добра кола, но ми е една такава обемна, аз съм просто едно момиче, не извозвам цяла челяд...

Гледам, че предимно из Плевенския регион предлагат коли нов внос от Швейцария. Според вас това реално ли е и е някаква измама?

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      FIAT Stilo е добър компромис но има и по-качествени модели на други марки в същия клас.
      Конкретизирай - кои са те? И какви са предимствата им?

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
        Ами предполагам по красота, цвят,......
        Иначе ако клоним към лека количка аз съм за Поло, здрава и икономична кола. Бензинова естествено
        Здрава, икономична и.... грозна!! Ти като си избираш джип, искаш и да те кефи, като си го гледкаш, и да се гордееш с него, нали?...

Питанка: ако имам избор между Corsa 1.7 DTI и Corsa 1.2 бензин, коя да избера и кои са предимствата и недостатъците на бензиновия и на дизеловия двигател?

Коментар

Аз ще Ви предложа Шкода Фабия - избор м/у хечбек, седан и комби, избор м/у двигатели - дизел атмосферен и турбо, бензин от 1,2 до 2,0 - от 60 к.с. до 115 к.с.
          За удобството - имам такава и на мен (180 см. на 120 кг) ми е удобна, возя си цялата фамилия и в града и извън града.
          Недостъци - евтин и тесен (като за мен) интериор, типично по чешки и по VW пълна липса на глезотии по по - евтините модели, лесно се надраскват стъклата, мека ламарина, твърда возия, нестабилност с тесни гуми, ниска
          Предимства - сравнително евтини втора ръка, голям избор на двигатели и вид купе, евтина поддръжка (всички чаркове от VW стават заради унификацията на моделите), здраво окачване.

Все пак е добре да обявите бюджета с който разполагате.
          Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от Loba Преглед на мнение
            Здрава, икономична и.... грозна!! Ти като си избираш джип, искаш и да те кефи, като си го гледкаш, и да се гордееш с него, нали?...

Питанка: ако имам избор между Corsa 1.7 DTI и Corsa 1.2 бензин, коя да избера и кои са предимствата и недостатъците на бензиновия и на дизеловия двигател?
            Е тука за грозната кола направо разбиваш мъжката аудитория..поне по голямата част от нея...
            На кои му пука как изглежда една кола.... тва да не е картина да си я закача на стената та да я гледам и да и се кефя - какви форми имала и т.н.....
            Всички малки коли са направени с една единствена цел - да са ЕВТИНИ -другото е на заден план.А когато нещо е евтиняк няма как да има голям ресурс -демек малките коли и на релативно малко км вече са пътници.
            Всичките тия нови модели на малките коли - на 4- 5 години са наполовина втасали -те и затова на запад са ги разкарали -трябва им още малко та да втасат напално и тва условие без проблеми се изпълнява кат се карат по Бг пътища които са си лунен пеизаж.

Сега на випроса за 2 та ОПЕЛА -
            1,2 бензиновия- погледни го дали не е 3 цилиндъра -ако е забрави за него - това е амбалаж.Ако е 4 цилидъра - бензиновия мотор има по лесна поддръжка но пък гори повече.
            1,7 нафта- гори по малко но пък има по скъпа поддръжка.

Ако 2 те коли са на едно си също състояние и т.н аз препоръчвам дизела.

Коментар

Конкретизирай - кои са те? И какви са предимствата им?
              FIAT-a и Almera-та са в класа на Golf.В твоя случай четвърто поколение.Слаби страни почти няма.Но той не е алтернатива,ако не ти допада дизайна.
              Без бюджет в цифри е трудно да се дадат реални алтернативи.Други модели на концерна VAG,както и на PSA.Японски алтернативи също не липсват-може би Toyota

На Almera 2,2d двигателя си е на Рено и се има за читав.Колата е японска-добра сглобка,качествена изработка и малко дефекти.Разхода на дизела не е висок.

Фиата става,но не е толкова качествен и страда от някои дефекти.

Corsa C,която вероятно визираш,е добър модел но в по-ниския клас.
              И двата двигателя за които питаш са добри.Поддръжката е малко по-евтина на бензиновия но пък дизела е малко по-икономичен.
              Дизела е японски на Isuzo-изпитан и надежден.
              1,2 16v е четирицилиндров с ангренажна верига(т.е не се сменява)надежден и икономичен.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Моят съвет е да не търсиш малка кола. Вземи си нормална. Разликата между 3,80 и 4,20 дължина е минимална като управление, но огромна като комфорт. Малката сега може да ти изглежда по-лесна за каране и паркиране, но след 2 месеца ще разбереш, че е като всички останали. Челяд няма да караш, но едва ли винаги ще си сама в колата. Все ще се наложи да качиш родители, приятели, багаж. Разликата във возията е огромна. С малка кола пътуване до морето е ад. А разликата в цените на старо е минимална. Единственото предимство на малките коли е по тесните улички в центъра на София, но това не е твоят казус.
                Нямам определено мнение за пежо 206. От полото ми харесва повече. Майка ми кара нисан микра, който е по-хубав от алмера, но пак не ми харесва. Карал съм корса, доста е зле. Има едно малко смешно сузуки, май вагон беше - и то е много зле. Малко по-добре са едни малки фордчета (забравих им името с Е май започваха), но незнам дали не са одавна спрени от производство. Абе всичко е луксозен трабант, или айде да кажем Тико, ако предпочиташ. Колкото и да не харесвам голфа по имиджови съображения, не е случайно, че е най-разпространен. Но той е отделна религия.
                Пак ти казвам - огледай се за малко по-голяма кола. Ситроен Ксантия, Тойота Корола, Фиат Брава, Опел Астра, някакво рено. С нормални гуми, с нормални габарити. Разходът не е от съществено значение, в този клас е все нисък. Дали ще е 5,5 или 6 няма да усетиш за 100 000 км, а дотогава 3 пъти ще си я сменила.
                www.offnews.bg

Коментар

Михаил, мерси за информацията, ще помисля... Отговор на въпроса ти: 8-8,5 хил. лв.

Владо Йончев, мерси, и отново - ще помисля върху това, което си написал.

Иначе имах предвид изпълнението с 4 врати на Корса, както и 4-врато Пежо 206. Смятам, че бих сместила родител, евентуално коте, куче, малко багаж, и т.н.

Едно от слабите места на Пежо 206 - заден мост. Възможно ли е да се установи точно в какво състояние е той, преди да се купи колата?

Коментар

На тези критерии според мен отговаря идеално VW Golf. Само трябва да го харесаш външно. На второ място Поло. Общо взето VW е твоята марка. Караш смело и да счипиш нещо сменяш за без пари. Като гледам как смяташ да обикаляш БГ и другите ти писаха - забрави за Корса ( гледам че все за нея питаш). Искаш да се отбиеш тук там удоволствието обаче ще липсва щото все ше спираш да се разтъпчеш и можеш да не стигнеш там закъдето си тръгнала . Та затова както и други писаха Голфа не е случайно мястото му. Няма какво да се чудиш според мен.

Коментар

Абе ти мани Голф да му е евтина подръжка след 2000г. Голф три има един много непроходим споилер отпред под радиатора, което е доста неудобно за третокласни и т.н пътища. До някъде и за полото се отнася проходимостта. Иначе VW е твоята кола. Бих обърнал внимание на Пасат 4, но не комби. С климатик и газ около 95-97г. Цените са около 3-5 хил. лв. Здравината му е легендарна. Подръжката е по скоро евтина отколкото скъпа. Части и майстори много. По висок е от Голф, особено с 15 цолови джанти. Вземи някой дето е в час с VW. Аз лично предпочитам от човек да купувам, а не от автокъща.

http://mstuning.nazwa.pl/allegro/passat%20b4.jpg
                      Пийте червено вино! Дава здраве.
                      А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlad071 Преглед на мнение
                        На тези критерии според мен отговаря идеално VW Golf. Само трябва да го харесаш външно. На второ място Поло.
                        Харесват ми. Ама тези от 2007г. насам...
                        ...и можеш да не стигнеш там закъдето си тръгнала...
                        Това ми прозвуча малко като проклятие. Недей така!! Защо Корса не е подходяща - поне ми посочи конкретната причина защо мислиш така, а не само да кълнеш така гаднярски...

А относно разтъпчването и удоволствието... За идущото лято се глася за едно доста интересно и много очаквано от мен преживяване. Ком-Емине. 700км. Не, не в джип. На два крака и с раница на гръб.

Коментар

Едно от слабите места на Пежо 206 - заден мост. Възможно ли е да се установи точно в какво състояние е той, преди да се купи колата?
                          Най-простата проверка - подкарваш я по дупките - ако тропа отзад- значи е за ремонт . Хубаво е и да я вкараш в някой не много остър завой с по-висока скорост , много внимателно разбира се ,че вече застудя и има опасни участъци - колата трябва да е със зимни гуми(със снежинки) . Ако има разбит заден мост се усеща веднага . Поне на жена ми 206-тицата беше така. Ако е за ремонт трябва да приготвиш/приспаднеш от цената към 200-250 лева за части и труд от порядъка на 150 ( поне аз толкова вземам за този ремонт в Бл-град). Иначе за мен си вози добре като за малка кола , все пак е Пежо . Бих казал по-добре от по-голямата Опел Вектра '90 г. Успех с покупката.

Коментар

Харесват ми. Ама тези от 2007г. насам... Това ми прозвуча малко като проклятие. Недей така!! Защо Корса не е подходяща - поне ми посочи конкретната причина защо мислиш така, а не само да кълнеш така гаднярски...

А относно разтъпчването и удоволствието... За идущото лято се глася за едно доста интересно и много очаквано от мен преживяване. Ком-Емине. 700км. Не, не в джип. На два крака и с раница на гръб.
                            Не разбирам защо се интересуваш,толкова много от техническата част.Избери и тогава питай!
                            Качи се,и покарай интересуващите те модели.Хората избират много неща по подобен начин.Кой,каквото и да те съветва,при такъв избор късмета е решаващ.Всичко зависи от конкретния екземпляр.При теб явно,избора е емоционален.Чувал съм и за женската интуиция...Така че....скачай!Успех!

P.S. След тестдрайва можеш да питаш за твоят фаворит.За да не се окаже тотално сляп избор.(Има и модели,с изключително лоша слава)
                            Няма смисъл да се луташ между хипотетични възможности.А и както виждаш понякога чуждите мнения могат да те объркат.
                            Твоите първоначални фаворити са достатъчно добри коли,а предложенията за други явно не отговарят на твоите представи.(в което няма лошо-дизайна си е важен)
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

До: Емоции

Благодаря за съвета, gunchev7, ще го имам предвид.

cecoa1, емоции, казваш... А какво ще кажеш за следното: месецът е май, годината е 2005-та. Отсечката от главния път до Перперикон е разорано, на огромни, дълбоки улеи, подобие на път, с повърхност - смесица от почва и пясък, жълто-кафеникава на цвят. Спътникът ми (шофьорът) и аз сме във Фиат Купе. Навъсено време, ръми, теренът е мокър и... изглежда потресаващ - целият насечен на улеи и улейчета, пълни с вода. Аз настоявам да оставим колата и да отидем до там пеш (1,5-2км). И втори, и трети път казвам... Не, човекът може би си беше решил, че ще доказва нещо, и аз не знам какво, на себе си ли, на други ли, и с тази ултраниска спортна кола потегля напред! За щастие на около 300м го озарява здравия разум и все пак спира, слизаме и тръгваме пеш. Горе завалява силно, започва да духа вятър, извива се буря. Слизаме обратно, мокри като кокошки. Вече вървим по онова разорано подобие на път и започваме самите ние да потъваме, окаляни и омърляни почти до коленете, а буквално буци кал, ни остават полепнали по обувките. Малко преди да стигнем Фиатката, виждаме затънала Лада 1200 (единствената кола, която видяхме в района през онези 1-2 часа там), която опитва да издрапа, но безуспешно - ни напред, ни назад! Качваме се, аз си казвам някаква молитва наум и си мълча, и отново около 300м до асфалта с ултраниската кола - бавно-бавно-бавно, имаш чувството, че трае цяла вечност. Стигаме до асфалта, без да затънем, той изгася колата и 10 минути само вдишва и издишва и не може да каже и половин дума!! Е, до днес не мога да си обясня логично за чий х** беше това безумно изпълнение - виждаш какъв е теренът, знаеш, че не си с луноход, а с кола, дето почти лепне по земята, освен това преди броени дни си й купил и сложил нови джанти, и тръгваш зорлем да си изтезаваш колата, като изтезаваш и себе си, и освен това го правиш на майната си, някъде из Кърджалийския вилает, дето на 10-15км околовръст само баби с шалвари и магарета с каручки, натоварени с тютюн, можеш да срещнеш... Ако някой мъж ми обясни къде тук е логиката, ще съм му благодарна. А това момче много си обичаше колата, така мисля...

Коментар

До: Емоции

cecoa1, емоции, казваш... ....
                                Хубава и поучителна случка!
                                Не съм искал да кажа,че емоцийте са типични за жените,а практичността за мъжете.
                                Казах само,да избереш каквото ти харесва,да попиташ за него.И ако не е фрапиращо лош избор да го вземеш.Останалото е късмет.

P.S.Няма нищо лошо да обръщаш внимание на външния вид,просто това не винаги е най-практичния избор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X