Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква да избера?

Здравейте,

Нужна ми е малко помощ относно избора на автомобил, който:

1) Ще бъде използван предимно в извънградски условия - чести пътувания с цел посещение на туристически забележителности от всякакъв род (няма да го карам само по магистралата София-Стара Загора, а много по-често по трето- и четвъртокласни пътища);

2) С оглед на горното - да бъде здрав и подходящ за нашите пътища;

3) Мека возия и да не усещам чувствително всяка неравност на пътя... (ако се кача в него в Петрич и карам до Силистра, когато сляза в Силистра, да мога да се разгъна и да си усещам тялото);

4) Ще бъде каран и в градски условия, но не живея в София, а тук разстоянията не са толкова големи, като задръстванията са само на няколко места в час пик;

5) Срв. нисък разход на гориво и не много скъпа поддръжка;

6) Предпочитам да бъде с 4 врати и все пак не много огромен като габарити - като за жена ;

7) Употребяван, но не по-стар модел от 1999-2000г.;

Моля, ориентирайте ме към какво по-конкретно да се насоча, за да не съжалявам после.

Мерси предварително!

До: Каква да избера?

И какъв е заделеният бюджет за това удоволствие!?
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

На всичките ти условия отговаря майче само Витара дьлга база

УСПЕХ
      [img]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/img]

Коментар

Ситроен Ксантия. Съвсем малко се разминава с изискванията. Подходящ е за тялото ти в нашите пътища - няма много болезнено да усещаш дупките. Но е чуплив откъм ходова част и не е много евтин за оправяне. Но не е и прекалено скъп. Аз ужасно много харесвах и старата си кола - ситроен пикасо. Мисля, че са намира за около 4500-6000 и после сложи 2000 за ремонт.
        www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение

Дето има една приказка: "Идеалните мъже не пият, не пушат, не изневеряват и... не съществуват!"

Мисля си за тези например:

1. Opel Corsa 1.2 (2001/2002г.) - Имат ли склонност към корозия, както съм чувала, или важи за по-стари модели от тези?
          2. Nissan Almera 2.2 (2002г.) - Не е ли твърде висок разходът на гориво, намират ли се части за тях и скъпи ли са?
          3. Fiat Stilo 1.6 (2001/2002г.);
          4. ..... (предложете вие...)

Мога да се вместя в малко над средната цена, която се предлага за горните три, в БГ сайтовете за продажба на автомобили, и като се добави, грубо изчислено, регистрация, ГО, смяна на консумативи.

Трябва ми автомобил, подходящ за дълъг път. Значи, ако е неделя сутрин и съм във Варна, няма да си направя неделната разходка, като отида до Аладжа манастир (например), а ще пална и ще отида до Свищов, защото точно този ден искам да посетя музея на Алеко Константинов. След което, отбивайки се по път вероятно и на други интересни за мен места, ще се върна във Варна същия ден.

Важно е да няма ултраскъпа поддръжка, със собствени средства ще купя "това удоволствие" и сама ща поема последващите разходи по него. Важно ми е да е здравичка и да не се троши всекидневно (това, разбира се, и при изпълнено условие, че съм имала късмета да улуча срв. читав екземпляр на старо), защото ще я взема, за да пътувам интензивно, а не, за да виси по сервизи постоянно. И трябва и да имам грошчета все пак за гориво и хотел... (Някъде бях чела, че когато купуваш автомобил, добре е да изчислиш какъв е средният ти годишен доход - не трябва да е по-нисък от цената на колата - не знам има ли някакъв резон в това твърдение...) От друга страна ужасно ми писна да завися от обществен транспорт, организиран транспорт, транспорт под наем, транспорт на мъже, транспорт на приятелки, и пр. Все едно са ме приковали с вериги, така се чувствам.

И в крайна сметка, ако пътят е много лош, не ми е проблем да оставя колата и да повървя. Това лято извървях целия черен, каменист път от Ардино до Дяволския мост и обратно (към 15км общо може би, не помня вече), защото колата беше ниска и не бях убедена, че мине безпроблемно, а и беше рент-а-кар... Беше си real fun, минаваш през едно обезлюдено селце, по-скоро махала - с. Дядовци - разглеждаш, снимаш... Само съжалих, че не можех да се придвижа по-бързо, колкото и да бързах - след това не успях да хвана Ухловица отворена, но за сметка на това забих по на юг чак до с. Горна Арда - само на някакви си 100м от границата с Гърция.

Коментар

Тука много ще ме попържат, ама Кия Спортидж 2.0 ТДИ, би трябвало да ти свърши работа.
            П.С. Моята не я продавам.

Коментар

Да,основните условия в задачата липсват.
              Бюджет и....пише автомобил.Никъде не се казва да е 4х4 или джип.
              Задачата има много решения(така поставена).
              От тези години,и заради раздела,в който е темата бих казл RAV 4 (Toyota),типичен дамски SUV.Отговаря в различна степен на всички условия,както,сигурно и много други.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от APIBOR Преглед на мнение
                На всичките ти условия отговаря майче само Витара дьлга база

УСПЕХ
                А ако с тази Витара реша да прескоча от Пловдив до Стрелча, как ще ми се отрази лунния пейзаж в района на язовир Пясъчник?... Дали няма да стане както в анимационните филми - похлупват героя с една камбана, удрят здраво, после я вдигат и...

И после, има ли въобще джип, който да е има евтина поддръжка?!...

Коментар

Да, единствения джип с евтина поддръжка е Лада Нива... Но с нея забрави за всичките удобства, които изискваш

Джип и "нисък разход на гориво" също са две несъвместими неща (освен ако не си намериш бензинов с газова уредба и по този начин да направиш компромисен вариант)...

Коментар

Да, единствения джип с евтина поддръжка е Лада Нива... Но с нея забрави за всичките удобства, които изискваш

Джип и "нисък разход на гориво" също са две несъвместими неща (освен ако не си намериш бензинов с газова уредба и по този начин да харчи пак много, но газ)...

Коментар

Първоначално публикуван от Loba Преглед на мнение
                      И после, има ли въобще джип, който да е има евтина поддръжка?!...
                      Не и ако се използва вместо обикновен автомобил.При използване по предназначение,инвестицията си заслужава.
                      Много интересни варианти на коли предлагаш
                      Между тях няма много общо,та и двигателите им твърде различни.Интересно как ги избра,точно тези.
                      1. Opel Corsa 1.2 (2001/2002г.) - Имат ли склонност към корозия, както съм чувала, или важи за по-стари модели от тези?
                      2. Nissan Almera 2.2 (2002г.) - Не е ли твърде висок разходът на гориво, намират ли се части за тях и скъпи ли са?
                      3. Fiat Stilo 1.6 (2001/2002г.);
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Разбирам, че в този форум всеки за джип си мисли, но човекът иска нещо мъ-ъ-ъ-ничко по-голямо от Опел Корса. Не че моето предложение за Пикасо не е нахално, де
                        П.П. Не си купувай алмера, имахме 5 такива служебни, абсолютни таралясници са. Тесни, гадни, развалят се. След няколко години ги продадохме за по 800 лв. Имахме и 3 пежо 206. Бяха 2 г. по-стари и при еднаква експлоатация още стоят. Не че харесвам този модел, според мен е прекалено тесен за цената си, но пред алмерата е мерцедес.
                        Последно редактирано от Владимир Йончев; 24-11-09, 17:41.
                        www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                          Не и ако се използва вместо обикновен автомобил.При използване по предназначение,инвестицията си заслужава.
                          Много интересни варианти на коли предлагаш
                          Между тях няма много общо,та и двигателите им твърде различни.Интересно как ги избра,точно тези.
                          Ами предполагам по красота, цвят,......
                          Иначе ако клоним към лека количка аз съм за Поло, здрава и икономична кола. Бензинова естествено
                          Със такова съм си правил кефа за един ден да прескоча от Варна до София да пийна кафенце и да се прибера същия ден!
                          Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Ами предполагам по красота, цвят,......
                            Иначе ако клоним към лека количка аз съм за Поло, здрава и икономична кола. Бензинова естествено
                            Със такова съм си правил кефа за един ден да прескоча от Варна до София да пийна кафенце и да се прибера същия ден!
                            Сигурно е по красота,ама за поставените цели едни са по-подходящи от други.Главно заради моторизацията.Малките градски коли са с твърде къси предавки и недостатъчен комфорт за "дълго".Големите,пък харчат много.FIAT Stilo е добър компромис но има и по-качествени модели на други марки в същия клас.
                            VW Polo е добра кола но има варианти за "дълго" и "градско" в зависимост от моторите(има и комби версия).Малките мотори са твърде шумни при висока скорост.Комфорта също не е на високо ниво,за "дълго".
                            Универсално решение няма.Всичко е компромис с различните изисквания,в различна степен.

Коментар

Първоначално публикуван от Loba Преглед на мнение
                              Здравейте,

Нужна ми е малко помощ относно избора на автомобил, който:

1) Ще бъде използван предимно в извънградски условия - чести пътувания с цел посещение на туристически забележителности от всякакъв род (няма да го карам само по магистралата София-Стара Загора, а много по-често по трето- и четвъртокласни пътища);

2) С оглед на горното - да бъде здрав и подходящ за нашите пътища;

3) Мека возия и да не усещам чувствително всяка неравност на пътя... (ако се кача в него в Петрич и карам до Силистра, когато сляза в Силистра, да мога да се разгъна и да си усещам тялото);

4) Ще бъде каран и в градски условия, но не живея в София, а тук разстоянията не са толкова големи, като задръстванията са само на няколко места в час пик;

5) Срв. нисък разход на гориво и не много скъпа поддръжка;

6) Предпочитам да бъде с 4 врати и все пак не много огромен като габарити - като за жена ;

7) Употребяван, но не по-стар модел от 1999-2000г.;

Моля, ориентирайте ме към какво по-конкретно да се насоча, за да не съжалявам после.

Мерси предварително!
                              Хонда-СRV.Отговаря на почти всичките ви условия.Успех
                              0осем9осем7шест0осем7едно
                              Миро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X