Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябва ми джип за теглене на лодки и...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 4x4 за теглене на лодка

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
    Ми те всички люлеят като им изтърват амортисьорите.
    Явно са ми продали НОВ болнав за скромните 49 000 Е в БалканСтар
    GL420, G500

Коментар

Първоначално публикуван от valka Преглед на мнение
      По-точно определение за дизелов Гранд не бях чувал.

А че тоя болнавия е висок колкото V8 с 2" лифт знаеш ли.

Коментар

Първоначално публикуван от valka Преглед на мнение
        Имал си - дал си.

От БалканСтар всичко може да се очаква. От там само масла и филтри/гарнитури за скорости.....

Като го купува не ти ли направи впечатление?
        Последно редактирано от Злой; 11-05-10, 22:08.
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Аз точно за подобно теглене писах преди време, но се чудех между други 2 автомобила 4 рънер и Патрол.
          Най накрая по неведоми пътища се сдобих с един Рейдж Ровър дизел, и покрай това, че трябваше да го постегна зимата..., четох много из форума, поръчвах части от Падок, взе че ми хареса и стана тя каквато стана, ти де го чукаш то де се пука... продадох колата и сега си карам Рейджа и понеже ремотирам лодки и кой кво прави все теглия по нещо отзад, мога да кажа че не е гъкнал, тегли, нагоре, надоло, в кал, по пясък, к'вото се сетиш. Махнах му въздушното окачване и е на пружини, като на колегата от Габрово, и като не тегли магистралите ги яде като на закуска.
          При тегленето е важно само да ти е тежка колата и да имаш арен Въртящ момент. Аз като разпитвах преди някой ми написа, че и с рено си е теглил лодката а всичко останало е само Суета
          RR P38
          LZ3XA

Коментар

Нямам претенции, че прочетох всичко, но не видях да се коментира проблема със спускането във водата.
            Когато лодката е по-голяма от 4-4.5м. се налага да влезе достатъчно навътре във водоема, за да отплува сама от колесара. Ако мястото е добре подбрано, това става и без да влезе вода в багажника на джипа. В повечето случаи обаче, след спускането на коритото започва чистене на багажник и всичко което е вътре. По нашите язовири местата за спускане на лодки или липсват, или са правени от някой който е гледал да спуска удобно неговата си лодка.
            Колесара трябва да потъне доста повече от средата на колелата. За мойта комбинация лодка-колесар трябва 1м.

Ваденето, противно на очкванията е по-лесно. Ако мястото е много тинесто не само на брега но и във водата, помагат само кални гуми. Ако нямате, става с въже от далече. Колесара е празен=лек. Лесно се вкарва на ръка.

Мойто решение е пикап.

ПП Дърпането на лодката по шосе обикновенно не е проблем дори за лека кола 100-120коня. Фабричните колесари се дърпат леко. Проблеми създава бързо каране при спускане по крив път. Люлее задницата, особенно ако са лоши спирачките на ремаркето.
            Последно редактирано от drukman; 15-05-10, 13:55.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

защо да трябва лодката "сама да отплава" - аз пускам колесара толкова навътре, че да не удари лодката в дъното при спускане, а иначе не е проблем лодката да се разтовари и на сухо - нали затова са ролките на колесара...

Трябва много да се внимава с терена - например на Батак има места с торф - като стъпиш е уж твърдо, но след като стоиш една минута се оказваш потънал няколко см... Видът и модела на джипа са МНОГО НАЗАД сред факторите определящи дали ще излезеш или не... Какъвто и джип с каквито и гуми да е, ако го вкараш в тиня и се опиташ да изтеглиш от място ремарке с лодка... Ще излезеш само с "жокер" (лебедка, трактор или друг джип които да те изтеглят)... Няма МПС, което да гарантира, че ще успееш да излезеш, ако не внимаваш къде влизаш!
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                защо да трябва лодката "сама да отплава" - аз пускам колесара толкова навътре, че да не удари лодката в дъното при спускане,......[/B]
                Ако е лека лодката, си прав. Също ако има достатъчно ролки. По-тежките стоят отзад при мотора на плъзгачи за да е по-голяма площта на която лежи тежкото. Повечето колесари от Германия например имат ролки само на кила. Там си пускат лодките с кранове. Има ги навсякъде.
                Дори и на ролки 1500 кила лодка се бута много трудно, макар и по наклона. Другия проблем на такива корита е, че тежкото е много назад и лодката се изправя на "задни гуми" ако няма достатъчно дълбочина водата да я поеме.

Тази лодка от подписа ми, е третата която имам от подобен клас.
                Вярвай ми, не става на плитко. Пробвал съм.
                Паджерото, с което я дърпах от начало, го чистех и проветрявах почти на всяко спускане.

ПП За джипа си прав 100%. Това, че ако си тъп ще се закопаеш не е новина.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman
                  Нямам претенции, че прочетох всичко, но не видях да се коментира проблема със спускането във водата.
                  Когато лодката е по-голяма от 4-4.5м. се налага да влезе достатъчно навътре във водоема, за да отплува сама от колесара. особенно ако са
                  Някъде то Дунава бях виждал с нещо като шейна върху колесара.
                  Вкараха колесара до някъде а след това избутаха шейната около 2 м. назад и след това разтовариха.
                  Не знам дали беше фабрично или много добра самоделка и за колко големи лодки ще става
                  За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                  0878 79 20 61 Борис

Коментар

За щастие колесара ми е малко по-дълъг от лодката, т.е. е за по-голяма лодка, което ще намали малко нагазването във водата
                    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

От: 4x4 за теглене на лодка

Вальо е прав, за по тежките лодки трябва да я вземе водата сама, инак може да я одращиш лекинко, и от тука вече нагазването зависи на к'ъв терен си, може да се изложиш пред чужденците, миналата година с една тойота ЛК 100 на базата на Марангоза в Варна бая смях падна, даже собственика не искаше помощ и се окопа яко. Та ако си огледаш терена и не действаш прибързано немаш грижа общо взето :-)
                      RR P38
                      LZ3XA

Коментар

Не знам дали някой е пускал на Ахтопол от колесар....там си е живо къпане с джипа. Налага се да влезеш на 4-5 метра на вътре с джипа при отлив. Така че по-лифтнат е по-добре!
                        Disco II td5
                        2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
                        planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

Аз поради тази причина по съвет на колегата drukman се насочих към пикап и по-специално Nissan Navara. Като нагази да се пълни легена с вода, а не купето ако е джип. От друга страна Navara-та ми харесва и като автомобил за всекидневна употреба - удобен и бърз, така че като гледам доста добре пасва на изискванията ми.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                            За щастие колесара ми е малко по-дълъг от лодката........
                            Премери си натиска на теглича. Много е опасно ако лодката е по-нзад, и вместо да натиска на топката я повдига нагоре. 40-60кг трябва да тежи върху теглича. На хубавите колесари, мястото на предната упора и на моста(мостовете) е променливо. Не е случайно. Миналата седмица един колега се въртя на магистралата заради лошо разпределен товар.

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                            Аз поради тази причина по съвет на колегата drukman се насочих към пикап и по-специално Nissan Navara. Като нагази да се пълни легена с вода, а не купето ако е джип. От друга страна Navara-та ми харесва и като автомобил за всекидневна употреба - удобен и бърз, така че като гледам доста добре пасва на изискванията ми.
                            Аз сега дърпам с Навара 2.5, 133коня. Удобена е само за работа. Задните седалки стават само за деца и финни булки. Бърза не е със сигурност. Пикап е все пак. Лодката с колесара е към 2000кг. 100км/ч. не са проблем на равно и право. Ако легена е празен се усеща при спускане на завои.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Натиска върху теглича е доста сериозен - двама човека не можем да го повдигнем.

Под бърза имам предвид, че на магистрала може да вдигне над 150 без проблем. То е ясно, че е пикап а не състезателна кола и няма да мога да влизам в завоите със 120 А пък мненията тук са, че от Navara, Hilux и L200, най-удобна (отпред) е Navara-та. Пак ми е ясно, че няма да е като BMW, но ще жертвам малко комфорт заради практичността.

Коментар

Наварата вдига 170, но мотора отива на 4500оборота. Кара се нормално на 120 с 3000об/м.
                                L200 е със SuperSelekt. Другите са партайм. На 230 000км смених амортисьорите. Друго не е пипано.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X