Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябва ми джип за теглене на лодки и...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 4x4 за теглене на лодка

РАВ4 няма бавни и при по-стъмни места за пускане на лодката ще е зле... Иначе по асфалта 1 тон може да телиш с каквото ти е кеф...
    Това ремарке съм го теглил на 4 пръста сняг с пасатора /не е 4х4/, а ремаркето тежеше към 750кг с кашоните вътре... Но на стръмно, при вадене от водата е "друга бира". Задължително 4х4 и желателно с бавни предавки.

Ако има асфалтова/бетонна рампа вече е друго - става и леката кола... Но в Родината това е рядкост...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ето ти едно за твоите цели.....
      Последно редактирано от Ясен; 26-04-10, 19:35. Причина: Золи, ще черпиш за линка
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        РАВ4 няма бавни и при по-стъмни места за пускане на лодката ще е зле... Иначе по асфалта 1 тон може да телиш с каквото ти е кеф...
        Това ремарке съм го теглил на 4 пръста сняг с пасатора /не е 4х4/, а ремаркето тежеше към 750кг с кашоните вътре... Но на стръмно, при вадене от водата е "друга бира". Задължително 4х4 и желателно с бавни предавки.

Ако има асфалтова/бетонна рампа вече е друго - става и леката кола... Но в Родината това е рядкост...
        Съгласен!!! В малко по дълбока кал СУВ-а сам не може да се измъкне, камо ли с един тон ремарке дето е влязло до осите във водата. ПРОБВАНО !!! Задължително БАВНИ !!!
        GW Steed5

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
          Здравейте,
          след 2-3 месеца ще ми се наложи да си купувам нещо 4х4 за да мога да си тегля лодката (повече от 1 тон с колесара). Доста се порових из форума и само си меня мненията
          Първо се спрях на Grand Cherokee 4.0 или 4.7 (2000-2002 поради финнсовото ограничение), но те са само автоматици а пък съм слушал разни мнения че "с автоматик не можеш да издърпаш нищо". После си викам хубаво - няма да се ровя в калта, може и паркетник. Харесах си Honda CR-V. Тя пък няма бързи/бавни а прочетох тук във форума, че бавните били много хубаво нещо за изтегляне на лодка от водата. А пък и моята не е от най-леките . Сега се мятам от Nissan Patrol до ML320
          Като цяло се връщам пак към Grand-a тъй като едва ли е много вярно това с автоматика а и ми харесва идеята да му сложа газов инжекцион, както и най-вече факта, че пътувам доста и комфорта е от значение.
          Та всеки съвет в тази насока ще ми е от полза. След 3 месеца приемам и директни оферти за продажби
          Аз не разбрах от твоето писане къде ще я вкарваш тая лодка.В морето,язовира,реката или океана.
          Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
          АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от vetsi71 Преглед на мнение
            Аз не разбрах от твоето писане къде ще я вкарваш тая лодка.В морето,язовира,реката или океана.
            Не го питай човека нищо. По-добре му раскажи как се справя Гранда в снеговете редом до бегачките
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
              Не го питай човека нищо. По-добре му раскажи как се справя Гранда в снеговете редом до бегачките
              Доста добре.Не отстъпва много.
              АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от vetsi71 Преглед на мнение
                Написал го е - в Дунав и по язовири в страната.

Коментар

Сложи си по-мощна лебедка и мисля,че ще може да ти помага на повечето терени.
                  АСК Ален Мак

Коментар

Ако наистина цената не те бърка яко, добри решения са Mercedes-Benz G-klass - голям избор, напр. W463: 5 l=296 hp или 5,4 l, с учудващите 496 hp. По-тънко, по-здраво, но по-military е Land Rver Def. 3,9 l=182 ph. Няма да те изоставят в "калта", дори ако останеш сам.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                      Ето ти едно за твоите цели.....
                      Мда - тази обява я гледах, но първо още нямам парите - ще ги имам след 3 месеца и второ мисля да си взема 2001-2002 година. Не за друго - заради външния вид

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                      Ако наистина цената не те бърка яко, добри решения са Mercedes-Benz G-klass - голям избор, напр. W463: 5 l=296 hp или 5,4 l, с учудващите 496 hp. По-тънко, по-здраво, но по-military е Land Rver Def. 3,9 l=182 ph. Няма да те изоставят в "калта", дори ако останеш сам.
                      Бърка ме цената и затова съм написал, че лимита ми за Grand е ~2002г. Освен това поддръжката не е за пренебрегване. G-класата честно казано не знам защо е толкова скъпа. В моя лимит (10 000 -15 000лв мога да си взема нещо преди 1990 година).
                      А в калта мисля да не се завирам чак дотолкова

По принцип не е като да не съм карал джипове
                      1. Nissan Terrano 2 2.7 TDI - 6 месеца в Босна (набира се като глист на буца, проходимост и устойчивост клонящи към нулата)
                      2. Defender - 2 пъти в Босна (клатещ се ковчег. може да е много проходим, но ...)
                      2. Touareg 3.0 TDI (не, че се брои за джип ) 6 месеца в Косово (удобен и устойчив, но ходи в сервиз на всеки месец и е като двутактов - колкото гориво + 20% масло)
                      3. G-класа - няколко пъти в България и Косово (проходим и добър джип, но ... ужасно скъп и не толкова комфортен)
                      4. Пак Touareg понастоящем в Косово (няма разлика от предния път )
                      имам и доста добър опит като шофьор... та имам някакви впечатления.

Само дето досега не съм теглил нищо и не съм карал автоматик Затова беше и нястоящата тема.
                      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Сещам се за Acura (Honda) MDX, 3.5l бензин 179 kW=243 hp. Голяма кола, тъпкана с глезотии, автоматик с 3 ръчни, вкл. позиция за теглене. За чудене е, как толкова голям мотор е заврян под такова предно капаче. Гледам, че в Германия се продава една 2003/8700 евро (17000 лв.), но там върви пазарлъка. Поддържа се най-евтино, ако частите се поръчват от Сев. Америка.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                          По принцип не е като да не съм карал джипове
                          .
                          Не каза дали си карал (пробвал ) ГРАНД , люлеенето в завои наподобява гуменица на 2-3 бала
                          GL420, G500

Коментар

Първоначално публикуван от valka Преглед на мнение
                            Не каза дали си карал (пробвал ) ГРАНД , люлеенето в завои наподобява гуменица на 2-3 бала
                            Айде-айде, нема нужда...... Далеч не всички Грандове люлеят по завоите.. А и тези коите люлеят - лестно се лекуват.....

Коментар

Ми те всички люлеят като им изтървът амортисьорите.
                              А Гранда и наклонен завива.

Последно редактирано от kinex; 24-05-10, 23:09.

Коментар

Не съм пробвал да карам Гранд. Само се качих на един за проба. Колкото за люлеенето, вярно има някокло мнения във форума за люлеещи Грандове, за разлика от всички останали мнения за стабилен джип. Т.е. стигаме до проблем в конкретните джипове, а не в модела.
                                В момента и без това съм на тема Nissan Navara, даже съм набелязал един конкренто
                                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X