Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква кола за безпът по плаж?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква кола за безпът по плаж?

Ходя за риба в Гърция. Преди няколко години ни падна моста и достъпът до мястото сега е само по див плаж, на който редко идват само рибари. Разстоянието по пясъка е около 3 км, на места се гази в морето, а вълните често са големи. Вече съм дърт и екипировката почна да ми тежи. Може ли някой да ми препоръча устойчиво на сол и фин пясък возило? Ще носи 2 човека и екипировка. Пътят до плажа е добро шосе, 7-8 км. Няма да пътува другаде. В селото ползвам навес с вода и ел-ток.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Май едно подходящо голямо плажно АТВ или по-добрe UTV с широки гуми, би трябвало да ти свърши работа само за тази отсечка по плажа, но предвид и вълните за които споменаваш че ги има на места на плажа, задачата си остава високо рискова ....

Ако ще е джип, трябва да е нещо леко от типа на Витара, много повдигната, с много широки гуми и напомпени на 1 атмосфери, заради пясъка и задължително шнорхел за в случай че затънеш в морето, все ще си е риск с тези вълни за които споменаваш че ще трябва да газите....

Трябва ти нещо такова UTV като на снимката:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:12.jpg Прегледи:2 Размер:444.0 КБ ID:7052028
    Последно редактирано от Еделвайс; 20-09-26, 20:47.

Коментар

Не разбрах, да ти седи там, и да си го караш само от селото до "рибарника" или от тук та чак до гръЧко, а и не спомена бюджет......
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• trapper
        trapper коментира
        Редактиране на коментар
        Както писах, "нещото" ще пътува само 3 км по пясъка. До селото са още 5 км по стар макадам, който го нема дори на картата. За доставката до там - ще го докара приятел от местния офф-клуб. Возилото требе да е евтино, но да може да се движи по мокър пясък и солена вода, без да изгние за една зима. Скорост 5-10 км/час е достатъчна. Може даже да е шаси или бъги с педали, ма вече нема кой да ги върти.

п.п. Имаме лодки, от кея са само 3-4 км, но на мястото няма как да ги вържа до сушата. До сега си носех оборудването на гръб, но тази година май беше последната, особено на връщане с улова ... одъртях.
        Последно редактирано от trapper; 21-09-26, 17:50.

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        trapper Няма ли някой от селото който да ви закарва срещу заплащане за тези 3 км, това би било най-разумен вариант според мен, солената вода и пясъка няма да пощадят никое возило, без да е обработено както си трябва преди това всички железа...

• trapper
        trapper коментира
        Редактиране на коментар
        Всеки съсед, ако нема работа в момента, би ме закарал без пари до морето, ама това и аз сам го мога. Пясъчните 3 км са проблем. То и това моят Рейндж Ровър го може, има специална програма за движение по пясък, но няма такава за солената вода. Май най-лесното решение е самоходно шаси от кръгли тръби за лесно миене като вали дъжд и смяна на мотора като се скапе. Акумулатора ще го завра в подходяща туба и ще уплътня със силикон.

п.п. На лодките стари дизели на по 50-60 години още си мрънкат безотказно.
        Последно редактирано от trapper; 21-09-26, 19:35.

Т-16 ?

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image.png Прегледи:0 Размер:1.03 МБ ID:7052125

Примерна снимка от Форумът.​

Коментар

• jordanov sv
        jordanov sv коментира
        Редактиране на коментар
        Хапсолютно.
        Товариш 1 тон, самосвал на 3 страни, двигателя на въздух.
        Руснаците с такива ходят за гъби в тайгата и после качват клипове в тубето. Айде и ти ше качваш от морето...

• kartechar
        kartechar коментира
        Редактиране на коментар
        Това не е ли измислено в Царевец - да им е товарът под око докато минават през Козловец?

• jordanov sv
        jordanov sv коментира
        Редактиране на коментар
        Тази е основната версия, хаха.
        Интересно, през годините поне на още две места в България съм чувал претенции за авторство на концепцията...

Виж имаше някакви 6х6 лодкоподобни АРГО или нещо такова
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• trapper
        trapper коментира
        Редактиране на коментар
        Владо, то и хеликоптери има, май са по-евтини?

Без майтап- коне нема ли тама...или магарета ? Каручка- модерна версия, ресьори, старогръцки елементи, това -онова.

Нема данък, нема тунджа, само сламица и бучка шекер...Хем Еко
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

• sonda
        sonda коментира
        Редактиране на коментар
        Еми да...Те траперите да не са имали Беларуси...

• kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        Уффффф....дисаги исках да напиша,амаааа....

• trapper
        trapper коментира
        Редактиране на коментар
        Това беше първата идея. Говорих и с ветеринаря. Оказа се, че това не е лесно ... по много причини.
        п.п. Най-важната беше, че няма кой да се грижи за добичето, когато не съм там.

Тука имам един комшия, идва само събота и неделя, за да си кара моторетката по плажа. Не е нещо особено. Нормален кросов мотор. Но с двама няма да стане май.
      Nissan Qashqai 1.3 DDT

Коментар

Я кажи , какво разбираш под евтино и колко точно вода се очаква да газиш ?
        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

• trapper
          trapper коментира
          Редактиране на коментар
          Колкото по-евтино, толкова по-евтино! Лани един фермер продаваше древно тракторче с 2 скорости на цена за скрап, ама лани ...

Пеша се гази на 2 места по 15-30 см. А морето уж е тихо, па се пльоснат 2-3 вълни по метър. Вижда се, че идват и пеша лесно се реагира, с моторетка - не знам, според зависи.
          Последно редактирано от trapper; 23-09-26, 20:09.

• trapper
          trapper коментира
          Редактиране на коментар
          И това е идея:

Only after the last tree has been cut down,
        Only after the last river has been poisoned,
        Only after the last fish has been caught,
        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
        X