Ходя за риба в Гърция. Преди няколко години ни падна моста и достъпът до мястото сега е само по див плаж, на който редко идват само рибари. Разстоянието по пясъка е около 3 км, на места се гази в морето, а вълните често са големи. Вече съм дърт и екипировката почна да ми тежи. Може ли някой да ми препоръча устойчиво на сол и фин пясък возило? Ще носи 2 човека и екипировка. Пътят до плажа е добро шосе, 7-8 км. Няма да пътува другаде. В селото ползвам навес с вода и ел-ток.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Каква кола за безпът по плаж?
Свий
X
-
Май едно подходящо голямо плажно АТВ или по-добрe UTV с широки гуми, би трябвало да ти свърши работа само за тази отсечка по плажа, но предвид и вълните за които споменаваш че ги има на места на плажа, задачата си остава високо рискова ....
Ако ще е джип, трябва да е нещо леко от типа на Витара, много повдигната, с много широки гуми и напомпени на 1 атмосфери, заради пясъка и задължително шнорхел за в случай че затънеш в морето, все ще си е риск с тези вълни за които споменаваш че ще трябва да газите....
Трябва ти нещо такова UTV като на снимката:
Последно редактирано от Еделвайс; 20-09-26, 20:47.
- Харесвани 1
-
Не разбрах, да ти седи там, и да си го караш само от селото до "рибарника" или от тук та чак до гръЧко, а и не спомена бюджет......
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Както писах, "нещото" ще пътува само 3 км по пясъка. До селото са още 5 км по стар макадам, който го нема дори на картата. За доставката до там - ще го докара приятел от местния офф-клуб. Возилото требе да е евтино, но да може да се движи по мокър пясък и солена вода, без да изгние за една зима. Скорост 5-10 км/час е достатъчна. Може даже да е шаси или бъги с педали, ма вече нема кой да ги върти.
п.п. Имаме лодки, от кея са само 3-4 км, но на мястото няма как да ги вържа до сушата. До сега си носех оборудването на гръб, но тази година май беше последната, особено на връщане с улова ... одъртях.Последно редактирано от trapper; Вчера, 17:50.
-
trapper Няма ли някой от селото който да ви закарва срещу заплащане за тези 3 км, това би било най-разумен вариант според мен, солената вода и пясъка няма да пощадят никое возило, без да е обработено както си трябва преди това всички железа...
-
Всеки съсед, ако нема работа в момента, би ме закарал без пари до морето, ама това и аз сам го мога. Пясъчните 3 км са проблем. То и това моят Рейндж Ровър го може, има специална програма за движение по пясък, но няма такава за солената вода. Май най-лесното решение е самоходно шаси от кръгли тръби за лесно миене като вали дъжд и смяна на мотора като се скапе. Акумулатора ще го завра в подходяща туба и ще уплътня със силикон.
п.п. На лодките стари дизели на по 50-60 години още си мрънкат безотказно.Последно редактирано от trapper; Вчера, 19:35.
-
-
- Харесвани 3
Коментар
-
Малиййй! Това става, ама като го напълня с риба и раци ще фалирам, щото тука който кани на мезе, пали скарата и вика първото пиене! После се почват 2-3-5-ти турове от съседите (краси бело и червено, ципуро и т.н.) и заран "боли одеялото" ... ако ме разбираш.
Сега, след 3-тата ракия, като се замислих, идеята ти ич не е лоша! В коша мога да си кача хладилник, скара и шалте, отгоре брезент и да си живея там до Коледа!Последно редактирано от trapper; Вчера, 20:04.
-
Хапсолютно.
Товариш 1 тон, самосвал на 3 страни, двигателя на въздух.
Руснаците с такива ходят за гъби в тайгата и после качват клипове в тубето. Айде и ти ше качваш от морето...
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.
Коментар