Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трилема СУВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Моето мнение за "другото" е: по-висок клас, по-малко км., по-голям мотор, та дори и по-стар модел (зависи от бюджета)
    Не пишеш какъв е мотива да гледаш на по-нисък клас кола.
    При европейските, и не само, коли по-нов модел = по-калпава.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Съединител - долен, ляв педал.
    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Ако въпроса е към мен и ,ако ГЛК е по нисък клас,то мотивът ми е,че не ми трябва вече толкова голям автомобил като размери.Мисля,че ГЛК е напълно достатъчен за двама души+някакъв багаж според пътуването.
      Иначе предпочитанията са за 3 литровия мотор ОМ 642 и автоматични скорости.
      По "нова кола"в смисъл фейсов модел с оглед изчистени проблеми от първите години.
      PS:-Сега видях, че един приятел с автокъща вкарва едно ГЛК макар и преди фейс,та като дойде ще го покарам ,ще се премеря да видя дали ще ми пасне и окончателно ще реша за модел.Тя разликата с фейса е малка.
      Последно редактирано от Даниел Цветков; 15-02-26, 11:19.
      ML W 164cdi

Коментар

Имаш на разположение G-Class (W463) с OM 642 -G 320 CDI или G 350 CDI / G 350 BlueTEC, съответно автоматици, имат и къса база, за да не ти големее.
        Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

G класата не ми допада вън и вътре-прекалено мутренско излъчване има освен това.
          ML W 164cdi

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Цветков Преглед на мнение
            Никъде не съм споменал колко ми е бюджета та да ми подхвърляте приказки!Темата е за друго,не е за пари.
            Никой нищо не "подхвърля", адаш..Казвам на колегите, които предлагат Г да не го предлагат, защото вероятно търсиш кола с цена съответстваща на да речем , споменатия от теб ГЛК 2013-та, т.е ок.10 Е. А Г от таз година е 5-6-7 ПЪТИ по-скъпо...Та за това. Но както и да е, сетне си споменал, че не ти харесват, та все тая..
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Аз аъм с Р 350 бензин от няколко години. Има и газ,така я взех. Да ти кажа като тръгна по на запад вземаме на жена ми бмв то. Елементарно 4 цилиндъра дизел 2 л мотор ръчка.Баба меца е комфортна голяма кочина с която въртя в града импонякога излизам навън,което е тъпо ,защото не търсиш паркоместо ами търсиш паркоместо за тебе из центъра . Извънграда ми е тромаво. Не изпреварваш как да е. Разпъвал съм седалките да ходя да Турция и Румъния ама те са за малки деца. Възрастен може да изкара 30 километра след като е псувал 20 от тях. Иначе обем има ,клаустрофобия няма.Карал съм е класа с 3.2 дизел и е доста по-пъргава според мен. Въздушното дразни и следващата кола на въздух ще е след 70 години. Иначе няма нищо екзотично . Всичко е мл 164. Освен тенекии и интериор. Всъщност следващото което ще карам е елементарно с 4 цилиндъра ,ръчка дизел. Без върхови постижения на техниката за времето си.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Относно маслата-може да ви е смешно но с помпа за източване от лидъл, сменям само масло на 5000 км и масло и филтър на следващите 5000. Паленето на котела ми зимата е свързана с горяло масло ,само за разпалването иначе е дърва- 200 грама на палене И така си набавям количеството за зимата и винаги е свежо в двигателите.
                Забелязвам че ако отиде до 9-10к започва да го хапва и да чувам някви повдигачи. И с оригинално мерцедес масло и с всички останали прехвалени и незнайни. Понеже пък е тъп нетурбиниран мотор последно време чакаля в кауфланд за масло . Пускат редовно промоция 5-30 лонглайф за 50 кинта тубата грубо. Според етикета им е най високия стандартт за дпф турбини и .....всички спецификации на мерц бмв и фолксваген. Регистрирано е в сайта на мерцедес че си отговаря на спецификациите и бръмча с него.
                Иначе при нова кочина пак ще бъде оригинално вероятно . Както винаги става. В началото лъскаш,ремонтираш със скъпи части и масла и после става колата.
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Предвид "горивните"обстоятелства на фона ми се прокрадват мисли да мина на нещо по икономично,а именно В класа на МБ.Днес гледах една и ми хареса,макар,че е с малък клиренс.Иначе много удобно вътре,ергономия на ниво,влизане/излизане от колата без проблем,добър багажник,широко на задните седалки и изниква въпроса с моторизацията,а именно дали да не заложи човек на добрия реновски дизел 1.5,че другите дизели са ОМ 651(прословут с пролемите си).Ако ще е на рено мотора ще е 109 коньовия който с чип ставал уж към 130 коня-достатъчно ,то вече и не може да се кара с по високи скорости,оня ден пак снимка!
                  Относно скоростите ми се иска пак да е автомат,макар,че то си е робот 7 степенен или 6 скоростна ръчка.
                  Очаквам мнения по въпроса.
                  ML W 164cdi

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20180505_121006.jpg
Прегледи:187
Размер:422.7 КБ
ID:7032283

1.5 dCi след вдигане на ... 140 км/ч от мен Е, може и малко повече от 140 да е било... ама Нищо не виждам на снимката, ама всички специалистори вижда(ха) някаква дупка в блока
                    Никакъв ремонт! © Присадихме друг уж с 60 000 км пробег от морга... Изкара около година и изтропа в Нидерландия. Румънците от сервиз за "Дачии", при които синът ми сменяше масла, му казаха направо да я засилва към морга
                    Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

Зловещо изглежда!
                      Другия ми вариант е Пежо 3008 фейса,2015г с 1.6 хди 120 коня с автомат на Айсин.
                      Там поне всичко(уж)ми е познато-20 години карах всякакви пежа и ситроени.
                      Жената сега има пежо 4008 с 1.6 хди,но туй нещо няма загряване зимата.А и е по тясно то В класата.
                      В класата имат и някакъв мотор 1.8 109 коня,но нещо не ми е познат.
                      ML W 164cdi

Коментар

Вместо да се чудиш, защо не пробваш малко по-друг подход?
                        Например да прочетеш такава една статия или нещо подобно:

Най-надеждните автомобили на пазара

Препоръчвам и бюлетините от американското Consumer Reports / cars
                        После си избирай на воля...
                        Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Bogoljub Gagic
                          Bogoljub Gagic коментира
                          Редактиране на коментар
                          Авторът на темата търси СУВ, ти му предлагаш Хонда Сивик, Голф или Шкода Октавия? Всички тия публикации, вкл. Consumer reports са неадекватни на нашите условия - там точки се слагат за "extended warranty" и дилършипско обслужване, сервизни акции и разни такива неща.

• Urko
                          Urko коментира
                          Редактиране на коментар
                          Че в статията има 2 СУВа?!?

А в Consumer reports има всевъзможни видове сравнения и комбинации от тях.
                          https://www.consumerreports.org/cars...s-a7540316981/
                          https://www.consumerreports.org/cars...s-a8966344858/
                          https://www.consumerreports.org/cars...s-a4881013201/

Но не е нито единствената, нито задължителна. В нета има достатъчно подобни търсачки и сайтове за сравнения.

ADAC
                          TÜV Report
                          J.D. Power Vehicle Dependability Study (VDS)
                          What Car?
                          Auto Bild
                          RepairPal
                          CarComplaints
                          Honest John (UK)
                          Parkers
                          Auto Express
                          iSeeCars
                          Kelley Blue Book (KBB)
                          Последно редактирано от Urko; 25-03-26, 22:09.

От МЛ на ГЛК, на Пежо..
                        Като гледам, работата отива на велосипед. Хем нищо не харчи, хем полезно за здравето.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Съединител - долен, ляв педал.
                        Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Велосипеда е в мазето,ама не съм го яхал поне от 3 години,той е дълбока резерва.
                          Иначе честно казано не ми се маха МЛа,и жената не го дава,но предвид международните обстоятелства се замислям за нещо по икономично.А и 3008 имах преди МЛа,до преди 2 години.. и не ми е непознат автомобил.Между другото с Пежата и Ситроените за 20 гдини ползване на най различни модели не съм имал никакви проблеми.Е,нямат удобството на МЛ,но вършат работа(като жена с малки цици).То и МЛа като са наскачали да го купуват...ще мисля.
                          ML W 164cdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                          X