Намерих си едно GC 5.7, немско, което ме грабна много. На малко километри, от собственик, много добро състояние. Плаши ме, обаче, една грешка, която описва човека - след кратко каране светвала грешка на 4х4 или пълното задвижване( малко ми е трудно да го преведа ) . Според собственика трябва да се направи някакъв ъпдейт, може би. Иначе колата си вървяла нормално. Пише също, че е сменян мозък на скоростите и е обслужена кутията. Някой запознат може ли да каже дали е срещал такъв бъг и дали изобщо може да е софтуерно, което малко ме съмнява за кола 2007-08
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Чуденка за семейно 4х4 комби
Свий
X
-
Първоначално публикуван от v_0 Преглед на мнениеНамерих си едно GC 5.7, немско, което ме грабна много. На малко километри, от собственик, много добро състояние. Плаши ме, обаче, една грешка, която описва човека - след кратко каране светвала грешка на 4х4 или пълното задвижване( малко ми е трудно да го преведа ) . Според собственика трябва да се направи някакъв ъпдейт, може би. Иначе колата си вървяла нормално. Пише също, че е сменян мозък на скоростите и е обслужена кутията. Някой запознат може ли да каже дали е срещал такъв бъг и дали изобщо може да е софтуерно, което малко ме съмнява за кола 2007-08
Коментар
-
2007-2008 е с компютър заедно за мотор и скорости. Тоест понятието "мозък на скоростите" не играе.Може да са сменали клапанно тяло или соленоиден блок (принципно това се случва след 250000км, най-често след 350000км). но няма как да знам.
Грешка/грешки мога да коментирам само след прочитена на ВСИЧКИ, с конкретните им кодове. Иначе не става.
Принципно има една простотия с едни ъпдейти, след които светело "service 4x4 system", но това е софтуерно и поправимо. Ако все пак е модул, не е скъп - купува се втора ръка и евентуално се програмира (мога да свърша това).
Прочетете грешките. След списък с ВСИЧКИ грешки мога да кажа нещо повече - взаимосвързани ся повечето и затова за коректна диагноза трябва списък със всичките. "светва една грешка" не ми е достатъчно.
ПП: Обслужването на скоростите няма връзка с 4x4 системата. Това поне мога да кажа със сигурност.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 2 likes
Коментар
-
Благодаря за насоките! Колата е на 157 000 и мисля, че има много ресурс в нея още. Грешката, която свети е Allradwartung, което е нещо като сервиз на задвижването 4х4. Човекът казва, че е някакъв бъг, до колкото знаел, който се чисти софтуерно с ъпдейт.За съжаление колата е в Германия и не мога да я закача някъде. Паля самолета, гледам и купувам 🙂
За скоростите може да съм объркал в превода, защото пише Getriebesteuergerät, което е компютър/мозък на скоростна кутия
-
Много полезна информация ми излезе в Ютуб. Евала на пичовете, че просветляват невежи като мен. Много от скоро са клиповете, за съжаление не можаха да ме предпазят предните два джипа, но вече внимавам https://youtu.be/pErSH2xSPoI?si=Cgu_yME7hNo5y7dh
Имат и за WJ филм, който щеше да ми спести едни пари миналата година
Коментар
-
След доста ровене по обявите в бг ( нищо не ме грабна), а и километрите масово не изглеждат истински, след писане на няколко обяви в германия ( там нещо са си повярвали и не оставят телефон за да не ги притесняват), се зарових в щатските сайтове и не след дълго ми излезе едно wk2 , 5,7 на 100к мили. 2010 е, със старите скорости, но пък изглежда добре. И взех, че го купих. И сега следва чакане….
Принципно исках wk, но от щатите не си струва разходите по транспорт, митници и тнт. Сега се чудя дали ще става за лов, дали е толкова проходимо извън пътя, но каквото е. Аз се бях навил за 5.7, нали имах 4.7, а дизел нещо не искам вече да чуя. Ще си го карам, само да е читаво, че така си е котка в чувал.
Коментар
-
Не че съм стигнал до гумите, аз дори още ключ не съм направил, но имам някакви главоблъсканици. Оригинално колата е с 265/50/20, но АТ гуми в този размер намирам само General Graber. Харесал съм едно Kumho, на което гледах добри ревюта, но го има само в 265/60/20. Въпросът ми е дали ще се съберат на стоково GC WK2? В ютуб намерих, че се събират макс 275/55/20, което е по-малко като диаметър от 265/60. 275/55 ги има в Диана, но са една торба с пари
Коментар
-
Някой слагал ли е радиатор от Интеркарс? Взех един, дойде счупен. Поръчах втори, друга марка - дойде тънък като климатичния. Върнах го и него. Сега чакам уж правилния, но нещо не ми вдъхват доверие. Слагах на предното 4.7 от там, на Нисен и беше ок- не е греело, но ме човърка сега от вътре. Някой дали има опит с радиатори от там? Яд ме е, че не си поръчах от Рокауто, щеше да е дошъл вече.
Коментар
-
Първоначално публикуван от v_0 Преглед на мнениеНякой слагал ли е радиатор от Интеркарс? Взех един, дойде счупен. Поръчах втори, друга марка - дойде тънък като климатичния. Върнах го и него. Сега чакам уж правилния, но нещо не ми вдъхват доверие. Слагах на предното 4.7 от там, на Нисен и беше ок- не е греело, но ме човърка сега от вътре. Някой дали има опит с радиатори от там? Яд ме е, че не си поръчах от Рокауто, щеше да е дошъл вече.
Косер са ми давали полубоклуци, но една мацка беше единствена от други 5 'експерти' , която ми намери правилния радиатор.
ако си в Пд - мини през склада им на Кукленско и питай единствената жена консултант.
Коментар
-
Моята тема стана малко монолог, но да попитам - обезвъздушава ли се системата след като се напълни? Също, на колко градуса трябва да отвори термостата? Така и така го бях разглобил, смених и термостата, ремъка и обтяжната ролка.Джипа е събран вече. Реших да сменя и антифриза. Купил съм като на Спарки - беше описал в една тема какъв е сложил. Обаче нещо не ме кефи как загрява и имам чувство, че капачката е също за смяна. Като загрее и пълни разширителния съд. Спореш мен има въздух или влиза въздух . Поръчал съм нова капачка и ще видя какво е положението след смяна, но ако има някакъв метод да се обезвъздуши ще ми спести мъки и време.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар