Майкъл, на твоето чакане му се вижда края, изглежда е въпрос на часове да ти честитим и много се радвам за теб.
Аз си поръчах мотор в края на юни тая година и тия нашите ми писаха в договора доставка до 30ти юни, ама 2023 година направо не е за вярване, че го докарахме до тук, Не са се сетили да почерпят социалистическия опит и да въведат вноските за кола и кой когато му дойде реда, ако е жив
Докато чакам колата, имаше извънредни събития.
Наложи се да се върна за ден-два в Несебър и хванах влака до Бургас.
Не бях се качвал на влак от 1973 год. Изненадах се че за 50 год. не беше се променило нищо.
Почувствах се за няколко часа в миналия век.
И жена ми се метна на влака за Бургас доста безстрашно, нагости при родата. И нейното Клио откара в бокса при един разбирач месец и половина. Като се върна, обеща че ще се научи да кара някоя от моите коли, но подобно преживяване няма да си причини втори път.
Ха-хаах, аз имах същото изживяване преди само три месеца. Не бях се качвал на влак много по-отскоро спрямо теб, ама 20 години си ги има. Оставих си мотора на село, да ми е под ръка. Щото знаех, че няколко седмици подред ще си пътуваме до там по разни задачи, та като оставих моторчето взех обратно влака за София. Боже мой, как е възможно да търкалят същите талиги, да ни карат да се търкаляме по същите тапицерии- видно никога не сменяни, как изобщо се стигна до тая съсипия, на толкова важен вид транспорт? То и това не по темата де и се извинявам за спама.
Аз пък завчера се качих на влак за сефте от 20 години. Но нацелих от новите влакове. Вътре удобно, климатик, един чичо съобщава по говорителите коя е следващата спирка. Определено ми хареса.
Майкъл, къде е Доджа? В Пловдив има добър майстор на автоматици - ssspeed се нарича тук във форума.
Тази кола е напрактика нова, заслужава да се оправи. Има вероятност ремонта да не е толкова скъп.
Аз пък завчера се качих на влак за сефте от 20 години. Но нацелих от новите влакове. Вътре удобно, климатик, един чичо съобщава по говорителите коя е следващата спирка. Определено ми хареса.
Майкъл, къде е Доджа? В Пловдив има добър майстор на автоматици - ssspeed се нарича тук във форума.
Тази кола е напрактика нова, заслужава да се оправи. Има вероятност ремонта да не е толкова скъп.
Като чух 10 хил. и си викам по-добре да вземам нова,
отколкото да започне едно ходене по мъките.
Те отворят ли я за ремонт, после непременно ще има възходяща корекция на цената.
Верно ли кола на 12 години се класифицира за определението НОВА КОЛА?
То добре че и толкова е изкарала щото по спомени колегата не я кара много ....
Но както се казва - аз съм пристрастен - живея в Америка и нищо не знам за Американските коли
Кола на 12 години и 70000км за мен определено е нова (като състояние и ресурс) кола, освен ако не е експлоатирана от кръстоска между талибани и прасета.
Значи да бяха казали колата ще дойде след 10 дни или след месец,
няма проблеми. Щях да си чакам смирено колкото трябва.
А в понеделник като ходих в салона, казват че е в Пазарджик,
защото централата на пловдивската Тойота е там.
Минала е митница и други подробности.
И сега се питам какъв зор са 30 км. да я докарат.
Трапер, моята Киа Карнавал я получих на 183 км. докарана на собствен ход от някакъв митнически склад и си беше с пловдивските номера. Още не знам как го направиха тоя фокус, а съм сигурен, че не я бяха пускали за тест драйв.
Последни вести:
Обадиха ми се преди малко, че колата вече е регистрирана.
Паднал се пореден номер 18-17.
Казвам на дилъра ади да скокнем до Пазарджик да я вземем на ход,
а той казва, че имало проблеми с ползването на транзитни номера.
Трябвало да се пишат разни разрешителни и други бюрокрации.
Или след обед, или утре най-вероятно ще стане работата.
Ами щото някой от пловдивския офис трябва да вземе табелите
и да ги поставим на колата в пазарджик.
Едва ли някой ще се мръдне да направи това.
Най-добре е да чака автовоз, който днес кара коли за Враца и Монтана.
Вероятно вземат номерата по различен начин от частните лице.
Освен това, няма как да се купи винетка без закачен номер на колата
а това също било нарушение на правилника, ако тръгне от Пазарджик до Пловдив.
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Ами като не съм подготвен по темата регистрация и придвижване,
каквото ми кажат това ще е.
Както вървят нещата, вероятно другата седмица ще приключи епопеята.
Коментар