Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Последната кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Последната кола

Решил съм да подновя колата. На тази възраст около 70 год. вероятно ще ми е последна.
    Сегашната Додж Джърни стана 12 год. и 70 хил. км. но ми се иска нещо ново.
    Обаче,
    вече не искам джип с големи размери.
    Затова съм се насочил към по-малките сувчета.

Например:
    Тойота Yaris Cross, SUV Fancy
    1,5 Бензин
    Безстепенна автоматична трансмисия (CVT) (4X2)

Но все пак държа да чуя и други предложения и анализи.
    Последно редактирано от Майкъл; 23-12-21, 11:29.

Добър избор. Предлагат и пробно шофиране.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Майкъл , стига глупости !
      Желая ти още 1001 коли и поне толкоз мацки !
      Весела Коледа !!!!
      TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Не разбирам, вкъщи влизаш и се изпльоскваш нашироко на дивана, че и краката на масата качваш. Защо трябва влизайки в колата да се сгърчваш като рибарски &&&...?

Няма спор за новото, а относно размера.

Коментар

И аз съм за поне среден размер кола,да ставаш по-млад и гъвкав как да е ма в това как ше се сгъваш утре не знам. Голямото върши работата на малкото ма малкото на голямото НЕ
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

И малкото си има предимство! Аз за пенсионерство съм си заплюл Джимни!
            Марин Райковски

Коментар

Пет стинки:

За стари хора (надявам се Майкъл да не го приема това буквално) е важно седалката да е на нивото на задника или с малко по-надолу. Вратата трябва да се отваря доволно, тавана да не пречи на влизане и да трябва да си блъскаш главата, прага да е лесно преодолим (тъст ми, 90 години, първо сяда с дупето напред, после си хваща крачола над глезена и си мести вътре първо единия крак, после другия в кангото, дето има високи прагове).
              Вътре колко ще е широко - не чак толкова важно. Но е добре като има пасажер на дясната, да можеш да работиш с лоста по средата и да не те подпира стъклото в лявото рамо.
              Марки, модели - много. Трябва да се опитва, да се гледа и да се преценява. Голяма, малка - мисля че е без значение, важното е да е удобна.

Коментар

• коко келеша
                коко келеша коментира
                Редактиране на коментар
                И eto така се стига до Кади Макси лайф x33

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              И аз съм за поне среден размер кола,да ставаш по-млад и гъвкав как да е ма в това как ше се сгъваш утре не знам. Голямото върши работата на малкото ма малкото на голямото НЕ
              Това е така докато не се озовеш на място с проблемно паркиране, и се окаже, че за малката каляска има място, а голямата не влиза...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• коко келеша
                коко келеша коментира
                Редактиране на коментар
                Smart! Smart! Smart! )))))))))))

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                За там аз съм с такси

И моите 5 стинки, задължително си правиш тест драйв на колата която си харесал, грабне ли те, действай, в никой случай не си взимай кола само по снимки, задължително най-малко поне да седнеш вътре и веднага ще усетиш дали ще е новата ти "любов"

Успех с новата покупка и весели празници!

Коментар

Само съм се возил в малка тойотка.
                Това cross е търговски номер според мене. При 16см клиренс, за какъв "крос" става дума?
                Но е добра малка кола за асфалта. И вътре си е съвсем прилично (ако нямаш много претенции).
                Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Моите 10 стинки - не си купувай кола, в която не можеш да си нагласиш седежа зад волана като по учебник
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Малко размисли от позицията на кандидат пенсионер.

Според мен малката на външни размери кола не винаги означава теснотия за шофьора и пътника.
                    От 12г карам само CR-V, три броя. През това време съпругата ми смени няколко различни по размер коли. От Хонда Джаз до Тойота Авенсис. Във нито една от тях не съм се чувствал по-комфортно от CR-V-то.
                    За мен лично проблемът не е във вътрешното пространство. Не съм усетил липса на пространство в Джазката, още повече в Авенсиса. При мен проблемът идва от височината и позицията на седалката. Имам си собствено мнение относно понятията "качване" и "слизане" от колата. За мен "качване" означава да отворя вратата и да си повдигна леееееко ГЗ-ъ, за да седна на седалката. Слизането, обратно - отварям вратата и се спускам на асфалта. Затова CR-V е моят автомобил. Не ме кара да се държа някъде, докато влизам и излизам от него. Дървената пейка, наречена шофьорска седалка също ме устройва. Заради позицията на тялото която предлага. Колкото и комфортно да е коженото кресло на настоящия Акорд на съпругата ми, след трицифрен пробег в мили, слизането, и първите няколко крачки са ми мъка.

Тааа ... Майкъл, размерите на колата са си лично твой избор. Отиваш, сядаш, караш и решаваш.
                    Това относно комфорт. Ако питаш за рентабилност, съжалявам, не мога да коментирам това, което си избрал.

edit:
                    Извинявам се!
                    Не се правя на интересен. Просто, докато изпиша малкия разказ, няколко хора, с подобни на моите виждания, ме изпревариха.
                    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

• Ivan_J
                      Ivan_J коментира
                      Редактиране на коментар
                      Онзи ден ходих до София, да си прибера дъртата витара.
                      На отиване пътувах с приятел с пасат - ми след 4,30ч се бях схванал, едвам изпълзях навън. С щайгата след 6ч само ми се спеше

Обаче доколкото разбрах се чака 3-4 месеца ред за тази кола, както едно време стана.
                    Опитах се да разбера по телефона дали е така, но в Пловдив и Бургас не отговарят
                    Все още съм на етап проучване!

Коментар

• Juiced
                      Juiced коментира
                      Редактиране на коментар
                      В момента няма и дачии дори, положението е точно като преди, само една нула отзад липсва за времето за чакане.

Мислил ли си за Кия Спортидж или друга Кия? Ако ще я държиш дълго тази кола, дългата гаранция не е излишна.
                    Последно редактирано от NovemberCharlie; 23-12-21, 20:06.
                    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

• коко келеша
                      коко келеша коментира
                      Редактиране на коментар
                      Тойота вече дава 10-годишна гаранция...

Ако можеш изпробвай "Сузуки Игнис". Мисля че има версия 4х4.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X