Първоначално публикуван от turtey
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кола автоматик до 3000лв
Свий
X
-
Не се мажат с грес клемите а се маже "сглобката" клема-кабелна обувка. Обаче цялата магария с окисляването идва от пукнатините, които се образуват около полюсите с течение на времето и вибрациите, и излизащите от там пари от електролита. Най-добре е да се комбинира соатаджийския трик
на Скрапа и мазането с грес на комбинацията клема-кабелна обувка. Окислена кабелна клема добре се почиства с рядка каша от вода и сода за хляб. После изплакваш, подсушаваш и си готов. Със същата рядка каша се чисти и около клемите. Относно капацитета на необходимия акумулатор - в книжката няма начин да не пише какъв трябва да е акумулатора. От личен опит с големокалибрени двигатели - 6 зими с 80 Ач изкара 4-литрово Чероки. 3 истински зими от старите изкара БМВ 540 с 65Ач акумулатор, като си тръгна от мене с него.
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
-
Минусувата клема,болтове-молтове бяха на гъз. След много псувни по адрес на предишния собственик
успях да я разкача. Значи тоя целия модул от снимката го разкачих (стария е оскислен, слепен, срастнал до безбожност )и сега си търся нов такъв, но не намирам, . Колкото до новия акумулатор мъчно влиза но се побира, макар и със зор...
Коментар
-
Тая клема колко струва в БГ ? тука чисто нова е 1-2 долара , 3 долара е за батерия за лодка , че рече че е от месинг и ли уж по устоичива..Първоначално публикуван от Josko Преглед на мнениеМинусувата клема,болтове-молтове бяха на гъз. След много псувни по адрес на предишния собственик
успях да я разкача. Значи тоя целия модул от снимката го разкачих (стария е оскислен, слепен, срастнал до безбожност )и сега си търся нов такъв, но не намирам, . Колкото до новия акумулатор мъчно влиза но се побира, макар и със зор...
Толкова ли е съпо та да не я подмениш?
Коментар
-
Значи това от снимката е от предишния собственик, днеска като разкачах акумулатора го видях, че и кабел и все е леш и ги махнах няма ни резби ни винтове всичко беше като заварено......за това ви питам такъв модул от къде да си намеря или дали продава някой.....щом съм дал 260лв за акумулатор клемата ми е най-малкия проблем.....Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
Тая клема колко струва в БГ ? тука чисто нова е 1-2 долара , 3 долара е за батерия за лодка , че рече че е от месинг и ли уж по устоичива..
Толкова ли е съпо та да не я подмениш?
Коментар
-
Не мога да повярвам, че някой изобщо задава такъв въпрос...Първоначално публикуван от Josko Преглед на мнение...сега си търся нов такъв, но не намирам..."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
- 2 likes
Коментар
-
Точно от такъв брах ядове навремето, маса на двигателя. Пуснах му един мостов 2,5 квадрата и всичко приключи. Окислява между оплетките и контакт йок.Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеНе знам защо
, но съм привърженик на плетените кабели за маса...
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
5 40-годишни автомобила с общо 15 такива кабела и ни една издънка. На всичкото отгоре кабелите бяха оригиналнитеПървоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеТочно от такъв брах ядове навремето, маса на двигателя. Пуснах му един мостов 2,5 квадрата и всичко приключи. Окислява между оплетките и контакт йок.
П.П. Вероятно е въпрос на късмет
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
И кола. Въпросната 3-4 пъти гори релето за зареждане, то в генератора. Лампа не свети. Весело. Познати двама с абсолютно същите коли, проблем не са имали никога.Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеВероятно е въпрос на късмет
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
аз клеми не съм гресирал след москвича, но това беше през 90-те.
и на двете коли акумулаторите изкараха по 7 години, дори ги смених лятото, без да чакам да грохнат съвсем и нямаха нужда от грес. Бош купувам, ниската серия________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
- 1 like
Коментар
-
Благодаря за препоръките! Така и направих. Малко зорлям се побра новия акумулатор, но е ок. Бихте ли ми препоръчали читав майстор, който да се произнесе на какво дередже ми е ходовата част + паркинг спирачката....имам и съмнения за митиатюрен теч на антифриз...Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеЕпа у първата морга и си тръгваш с клема с кабел.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар