Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема за наследник на Паджеро 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

За до десет бона си взимаш чудесна дизелова Гранд Витара след '05, кеф ти къса, кеф ти дълга.
    Печките са с двигател 1.9 на Рено, под 100 коня, но по-динамични от дизелово П2.
    Късата и дългата с различни трансмисии, та можеш да си ги подбереш според нуждите.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
      За до десет бона си взимаш чудесна дизелова Гранд Витара след '05, кеф ти къса, кеф ти дълга.
      Печките са с двигател 1.9 на Рено, под 100 коня, но по-динамични от дизелово П2.
      Късата и дългата с различни трансмисии, та можеш да си ги подбереш според нуждите.
      Гледах го това. Изглежда чудесен и много функционален автомобил, но е по-скоро повдигнато комби - то е високо колкото Голф 2-ка.
      Освен това не съм сигурен, че се вписва в идеята за "просто и надеждно, без много излишни екстри". Особено с този DPF.
      Последно редактирано от plamen.i; 25-07-21, 22:16.

Коментар

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Паркетник е, каквото и да и правиш. Няма нищо общо с Паджеро 2.

• Джоу (x3mrjoe)
        Джоу (x3mrjoe) коментира
        Редактиране на коментар
        Така е, но колегата не търси Паджеро 2, а негов наследник който трябва да отговаря на определени условия, описани в първият пост.

... иначе, Y61 с М57В30 или барната 80-ка, щото сè за тва се пише, че е най-най.
        Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 26-07-21, 13:27.

• rosen_offroad
        rosen_offroad коментира
        Редактиране на коментар
        Да не забравяме че дългата база е с бавни скорости.

Паркетник е но е най жип от паркетите.

Аз лично с дизела на Рено не го долюбвам а и са само ръчка.

Пажеро 3 не гние , колкото П2 . Поне по моите надблюдения . Да , 3.2Д мотора му е капризен , но за наследник на твоето Пахеро , бих ти препоръчал П3 с двигател 2,5Д . Досущ , като твоя е , но с 20тина кончета повече . Бих взел ръчка , щото конете не са му много . И Супер Селект ще е голямата разлика със сегашната ти .
      Успех!
      TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Ей тука един Дъстър барабар с Паджеровците:

Просто съм изумен как се справи.
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

• noname12
          noname12 коментира
          Редактиране на коментар
          Дъстъра има някакви качества извън пътя, но колко ще издържи е друг въпрос!

• bullet_pk
          bullet_pk коментира
          Редактиране на коментар
          Така е, не можеш да сравняваш масивно желязо с тънка щанцована ламарина. Въпросът е колко честа и колко сериозна е употребата по черно. Всеки си преценява сам.

• Juiced
          Juiced коментира
          Редактиране на коментар
          Много е лек дъстъра за това се справя добре.

Доста бързо отписахте П3. За 3000км състезателни /Рали/ смело мога да кажа, че това е ебати здравата машина. Окачване, купе, рама, мостове....
        За 10к може да се вземе много запазен и хубав екземпляр. 3.2 Дид мотора издържа много. Ама много. Има проблем с помпата, но и това вече има решение. Не е мистично, както всичко обясняват.

П3 със заден блокаж си е благинка, която малко могат да я предложат. Да не говорим, че Паджерото е с много добро пътно поведение.

Коментар

• Двигателист
          Двигателист коментира
          Редактиране на коментар
          Какво е решението при проблем с ГНП на 3.2 ? Колко излиза в пари? И най-важното - дълготрайно ли е решението?

• Juiced
          Juiced коментира
          Редактиране на коментар
          Слагат от 2.8 помпа на 3.2-ката...

• Вико
          Вико коментира
          Редактиране на коментар
          Ремонт на ГНП с подмяна на износените части. В пари излиза около 900-1000 лв.
          Това с 2.8 е пробвано и е зле. Нищо общо с 3.2

Малко развитие на нещата. Пробвах две 90-ки... ами харесват ми... много ми харесват. Стъпват добре, вървят добре, по-удобни са от П2, като че ли са една идея по-големи. На едната като че ли на първа лоста влизаше по-плитко. Не знам как да го обясня - нямаше го характерното тактилно усещане като при другите предавки. Даже си помислих, че лоста не влиза. Иначе си включи съвсем нормално - без звуци, стържене и т.н. Като че ли 125 коня дърпаше по-рязко в ниските, а 163 ускоряваше някак по-плавно. На какво може да се дължи това? На турбо с променлива геометрия при втората или някакъв по-силно изразен лаг при първата? Може и да е чисто субективно усещане, защото не ги карах непосредствено една след друга.

Коментар

• plamen.i
          plamen.i коментира
          Редактиране на коментар
          Свързах се и с местния тойотаджия, който ми показа неговите. Според него нямали проблем с ръждите. Каза, че едната е постоянно в гората вече 15 години, а почти нямаше ръжда. Не се занимавал да я мие често. Не беше J90 а някакъв пикап - май Hilux.

• Джоу (x3mrjoe)
          Джоу (x3mrjoe) коментира
          Редактиране на коментар
          Като отидеш при някой ултрас с Гта или с Лендровери, и той ше ти пее подобни песни. Уазкаджиите също.

Гледай, карай, и виж кое ти харесва и в кое се чувстваш добре и удобно, както и да отговаря на изискванията ти.
          Трябва обикаляне и проби.

• large
          large коментира
          Редактиране на коментар
          С ръждата, дори при новите, явно е до късмет.
          https://offroad-bulgaria.com/forum/о...20#post6723920

Ако гледай колата, дето вземаш да не е много нацапана с цел да се скрият старите ръжди

В гората не гният тенекиите . Най-зле им се отразяват лугите по пътищата и градовете -както из северните държави (Австрия, Германия....), така и нашите магистрали и Фъндъци .

Коментар

ВрЪл Тойотаджия съм , но ако покараш П3 с 2.5Д 115коня , ще ти се стори не по-бавно от ТЛК с 1KZT със 126коня . За D4D у 90 и 120 , мнението ми е радикално и ще си го пазя

Коментар

• didooo
            didooo коментира
            Редактиране на коментар
            На П3 имат и нелош бензинов 3.0 V6 -бива го , няма мн разлики с тоя в П3.

• bullet_pk
            bullet_pk коментира
            Редактиране на коментар
            Аз П3 3.0 не съм виждал да се продава по нашите ширини. Виж, Паджеро Спорт е масово с такъв. Но те са само ДБ.

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Sport е масово с 2.5, за съжаление. Или поне преди 3-4 години беше изключение да се намери нещо друго. Ако помня добре, на 3.5 бях попадал, ама с десен волан.

Впрочем от трилитровия бензин никак не останах впечатлен, от половиния час каране някога. В ниските никакъв го няма.

Има ли основателна причина да се избягва покупката на ТЛК 90 преди фейслифта? Особено първите години до 1998?

Коментар

Аз мисля че те дори бяха за предпочитане.
            Според
            https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota...ion_(J90:_1996)

1KD-FTV 3.0 turbo diesel е D-4D , с печално извесните дюзи, които изкарват някъде от 20-200 000км, в зависимост от горивото. Същия двигател е и в 120ката.

Относно другите проблеми - едо един пресен
            https://www.facebook.com/groups/1783...comment_follow

Проблем с носача, само че явно не е шарнира, а крепежни болтове...

Абе, дърти кошници, ако ги зориш, не ги проверяваш на време, по -редовно и обстойно... може да имаш проблеми.

Ако ги обгрижваш, ако и тези преди теб, са ги гледали.. ще служи вярно.

Коментар

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              Дюзите при 90ките изкарват повече. Послепри 120ките са ги осрали повече.

Първоначално публикуван от large Преглед на мнение
            Аз мисля че те дори бяха за предпочитане.
            Според
            https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota...ion_(J90:_1996)

1KD-FTV 3.0 turbo diesel е D-4D , с печално извесните дюзи, които изкарват някъде от 20-200 000км, в зависимост от горивото. Същия двигател е и в 120ката.

Относно другите проблеми - едо един пресен
            https://www.facebook.com/groups/1783...comment_follow

Проблем с носача, само че явно не е шарнира, а крепежни болтове...

Абе, дърти кошници, ако ги зориш, не ги проверяваш на време, по -редовно и обстойно... може да имаш проблеми.

Ако ги обгрижваш, ако и тези преди теб, са ги гледали.. ще служи вярно.
            Пропуснах да спомена, че разглеждам само KZ двигатели. KD не ми изглеждат достатъчно прости и надеждни. Доколкото успях да разбера, проблемът с прегряването и пукането на глави бил адресиран след фейслифта.
            Също ми направи впечатление и това: https://www.productsafety.gov.au/rec...source=recalls

Коментар

Читава продаваща се 90ка не съм виждал много отдавна. А масово продават гнили дараци на цената на теглото им в злато. То 120ки без ръжди трудно се намират вече.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• plamen.i
                plamen.i коментира
                Редактиране на коментар
                Че то остана ли нещо от истинските, което да не е изгнило?

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Pajero sport, Terrano и Terracsn се намират все още.

• plamen.i
                plamen.i коментира
                Редактиране на коментар
                Хм... единственото от тях, което не е парт тайм, е умопомрачително грозно. Няма ли някое Паджеро Спорт със СуперСелект?

Не знам какво толкова си се вторачил в тоя фул тайм. Че е благина, благина е, ама не е нещото, дето би ме отказало от определено возило. От 15 години все парт тайм карам. И ако не беше порасъл лонгура и не бяха станали модерни екогейщините, изобщо нямаше да мисля за смяна.

Като толкова ти е мерак, прехвърляш раздатката от старото на новото ти и си готов.

ПП: Сега видях че старото ти също не е фул тайм. Но пак това е единт от начините - да си намериш от някъде раздатка и да правиш франкеншайн.

Ако 90-ка не съм виждал читава отдавна, паджеро 2 читаво не съм виждал още по-отдавна.

То даже терано дебнах половин година да е без ръжди, и то при положение че единствено за ръждите ми пукаше, щото останалото в каквото и състояние е, подлежи на ремонт, който в голямата си част си правя сам. Ръжди не мога да правя, защото не искам да правя, защото ми е отвратително. Не че не може. Просто има неща, към които имам органическа нетърпимост.
              Последно редактирано от sparkybg; 29-07-21, 22:27.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Старото си е парт тайм, така че няма смисъл да прехвърлям раздатката. И не е като да не ми е вършило работа. Случвало се е и да го карам на асфалт с включен преден мост зимата, като превключвам на задно преди завоите, така че винаги ще се намери начин при нужда. Но няма какво да си кривя душата - липсата на фул тайм задвижване е едно от малкото неща, които бих променил в старата джипка (другото е рамата с неизгнила). Просто джипка с АТ гуми на задно си е специфична за управление на асфалт с променливо сцепление зимата, а ми се ще да мога да я дам на жената да я кара, без да мисля дали няма да се пребие някъде. Не съм се фиксирал във фул тайм - както виждаш Терано и Фронтера са в списъка, просто при равни други условия би натежало при избора.

Колкото до екогейщините - за щастие почти не ми се налага да влизам в града, особено в центъра.
                Последно редактирано от plamen.i; 29-07-21, 23:01.

Коментар

Първоначално публикуван от plamen.i Преглед на мнение
                  ..Случвало се е и да го карам на асфалт с включен преден мост зимата, като превключвам на задно преди завоите,
                  Това пък от кой зор? То когато ти дотрябва двойно зимата е при скорости, при които недозавиването практически не е фактор.

Коментар

• plamen.i
                    plamen.i коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ако ми се стори прекалено голям завоя или пък на кръстовище. В интерес на истината и в града съм карал на двойно - когато е зле почистено. Джипът се усеща значително по-стабилен.

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    Да де, той се усеща, ама няма сми да го изключваш при завой, ако е хлъзгаво. Достатъчно е една гума да е на хлъзгаво и напрежение върху раздатката няма. Пък и тя не е правена от говнолин, в крайна сметка. Мре от системно некадърие и талибанщина.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X