Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на возило за околосветско пътешествие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор за околосветско пътешествие

Добре, де! ПИчелиш!
    Едит: За мен "джипа" е Диското. Наречи го слабост. Обаче Тойотата има следнита плюсове - по-здрава и по-голяма вероятност за части и майстори по пътя.
    Последно редактирано от NovemberCharlie; 20-07-11, 16:09.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Патрул GR Y60 дълга база е автомобилът според моето скромно мнение. Проходим, здрав и с голям обем.
      Нещо такова:

Коментар

В момента във форума се продават 2 Тойоти, които отговарят на твоите нужди. Едната излиза от бюджета, другата хептен, но пък по-скъпата ще и трябва значително по-малко дообороудване. Едната е FZJ80 - 1FZ 4.5, а другата е 80 - 1HZ 4.2.
        Аз ти препоръчвам да вземеш по-евтината (още повече, че е дизел). Цената и + ремонта и оборудването има голяма вероятност да излезе значително по-евтино отколкото да подготвяш някоя за 13 000лв. Пък и е на цената на бюджета ти за джип + "модификациите".

Поздравления за начинанието и успех!
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Колата за това пътешествие е тойота ланд крузър!Или 78 или 80.Дизел без турбо.
          От 2Р обещават 1000лв за попълване на бюджета на експедицията.

Пътешественика има ли технически познания за автомобили?
          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Бензиновата 80тка беше подготвяна с идея за експедиция до Магадан
            Всички знаем, че подготовка на един джип далеч надхвърля цената на въпросната 80тка.

Ако колегата е решил да пътува повече из Русия и други държави в които се намира газ, цената за горивото пада доста.

Коментар

Всички знаем, че Яро си продава джипките, но колегата няма пари за голямата, а малката не му върши работа. Не го обърквайте човека... Евала на Русев и Ко!

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                Всички знаем, че Яро си продава джипките, но колегата няма пари за голямата, а малката не му върши работа. Не го обърквайте човека... Евала на Русев и Ко!

Поздрави
                Ъъъ, момент.
                Малката я продавам, да... По-точно продавах.
                Голямата кой е казал, че се продава?...

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                  Патрул GR Y60 дълга база е автомобилът според моето скромно мнение. Проходим, здрав и с голям обем.
                  Нещо такова:

Ако има пари у61 е дори още по-здрав и колкото и да е странно за японска кола има наченки на комфорт вътре
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Сори, но така ми е останало в главата! Не съм гледал скоро. Ако имах пари бих ги взел и двете. В голямата бих направил следващото дете, а в малката бих искал да ме погребат... И двете съм ги сънувал.

П.П. Това към Яро

Коментар

Първоначално публикуван от VladimirDe Преглед на мнение
                      PS: Интересува ме и мнението ви относно Land Rover Discovery. На скоро имаше подобна експедициа с няколко такива но до колкото чух не се държат много добре.
                      Това е единствения ти избор, при посочения бюджет. При това с много лишения.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Според мен (а, аз съм доста назад по темата) е логично избора на джип да се съобрази и с разпространението на съответния автомобил в съответните държави през които ще се минава. Това по избора. А иначе и от мен адмирации и успех.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          Ако има пари у61 е дори още по-здрав и колкото и да е странно за японска кола има наченки на комфорт вътре
                          И това е вярно. В момента в мобилето има няколко обяви за патроли Y61, включващи се спокойно в сумата до 13-14 000 лв.

Коментар

Кьде бше оная тема за W123 300D?
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              По света с Mерцедес 123

Ако бюджета наистина остане такъв, идеята с мерца е доста по постижима

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                                Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                И това е вярно. В момента в мобилето има няколко обяви за патроли Y61, включващи се спокойно в сумата до 13-14 000 лв.
                                И кое му е по-здравото на 61-цата от 60-тката? Освен, че е по-скъпа, по-тежка, но затова пък има повече електроника?...

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                                Това е единствения ти избор, при посочения бюджет. При това с много лишения.
                                Не съм изцяло съгласен. Малко математика: Диско 1 300тди се намира спокойно до 6.000лв. в момента. До 16.000лв. се потяга със всичко, включително ARB-та, лебедка и разни карантии от Ашкрофт, с които спокойно може да караш и с 35-ци.

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                Ето я:
                                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=85286

Георги не може да пише в момента, тъй като се появи проблем с неговото потребителско име. Надявам се скоро този проблем да се отстрани.

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                                Ако бюджета наистина остане такъв, идеята с мерца е доста по постижима
                                С трабант или фолксваген костенурка е още по-постижима. Не мисля, че помагаме с подобни съвети...

offtopic:

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                                Сори, но така ми е останало в главата! Не съм гледал скоро. Ако имах пари бих ги взел и двете. В голямата бих направил следващото дете, а в малката бих искал да ме погребат... И двете съм ги сънувал.

П.П. Това към Яро
                                Няма проблем.
                                Объркал си 80-тката на Мишо от неговата тема за продажба:

С моята:
                                Последно редактирано от alex_markov; 21-07-11, 08:29.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X