Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеи за SUV/Джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Какво разбираш под "нормален за вида на превозното средство разход" ?
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Hristo1998 Преглед на мнение
      Не, нищо подобно не ми трябва. Не търся бегачка. А мпс с обем за багаж и няколко човека, комфорт и нормален за вида на превозното средство разход.
      Христо, намери си едно неизгнило CR-V, което ти влиза в бюджата и си карай.

Коментар

Първоначално публикуван от Hristo1998 Преглед на мнение
        Не, нищо подобно не ми трябва. Не търся бегачка. А мпс с обем за багаж и няколко човека, комфорт и нормален за вида на превозното средство разход.
        Нисан Х-трейл те устройва.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Цр-в 1 генерация , ако не ти е много старо е добър избор .
          Ако искаш нещо по-ново , Киа Соренто дизелак , малко по-“джип“ е от Хондата .
          Който търси , намира !
          Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• коко келеша
            коко келеша коментира
            Редактиране на коментар
            Не малко, много по-джип е от Хондата .

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение

Нисан Х-трейл те устройва.
          Като собственик на Х-Трейл ще допиша - Х-Трейл само 2,5. За мен лично най-доброто в класа което може да се вземе за под 10 000лв.. Върви и стои на пътя повече от повечето леки коли до 130к.с.. Разхода на ръчка е приемлив, автомата качва с около 2л.. За няколко месеца и няколко хиляди километра съм адски доволен, надмина очакванията ли. Моя е автомат и гори около 12-13,5 газ извънградско като не го карам леко. За сравнение лифтбек 2,0 120-140к.с. при мен горяха 8,5-9,5 при същото каране.
          Вървят малко над бюджета - моя който е доста приличен и го спазарих за малко над 7000лв..
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
            Ако нèма да се бèгаш с голфовете м/у светофарите, барабар с жената и детето вътре, Галопера е перфектна оферта.
            А колко е разходът на Галопера с този мотор градско?

Коментар

Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение

15-18 предполагам и 20 да е , не е страшно на газ .
              Който търси , намира !
              Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• Владо М
                Владо М коментира
                Редактиране на коментар
                Съгласен съм, но когато човек за първи път се качва от кола на джип му идва малко в повече, така че да си знае човека. За зимата да не говорим.

Галопера е хубав, ама не е за автора на темата.
              Или търси някое SUVче или по-добре някой ван.
              Hyundai Galloper 3.0 V6

0885 44 60 16

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Дистанции и обем се търсят,СУВче обем няма,събира по-малко от на Аудито му багажника

• Иван Жоров
                Иван Жоров коментира
                Редактиране на коментар
                Имам двама приятели с А4 2003г. комби. Багажника на Х-Трейл е малко по-голям и по-удобен от този на А4, като реално в Х-Трейл може да се натовари доста повече от А4 комби. Трябва да отбележа, че моя няма щора на багажника, която е напълно излишна тъй като е доста ниско. Скоро товарихме разни обемисти неща и предпочетохме Нисана пред Алдито именно заради по-удобния багажник. Друго което трябва да отбележа е, че при евентуална газова бутилка на мястото на резервната гума, резервната гума на Нисана заема повече място в багажника тъй като е по-голяма.

На ВОЛВО ХЦ70 му дават клиренс от 200 милиметра. Моторите имат мощ и вътре се чувстваш бял човек.
              FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

• royce
                royce коментира
                Редактиране на коментар
                Подкрепям!
                И аз съм чувал добри отзиви за моторите, автоматите май са на Айсин и купетата нямат ядове откъм ръжди. Но за тоя бюджет дано намери читаво.
                И е наистина Safety first!

За да се включи в бюджета и да е голямо - Гранд Вояджър 4Х4.бензин... ама е лееко дъртичко вече.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение

Около 18 , но в софийските зверски задръствания веднъж ми даде 20/100. газ.

Коментар

Колеги, какъв клирънс ?! Човека сменя Ауди с "нещо по-високо", ама не отдолу, а отгоре, че е модерно, с което ще си вози гъзЪ и семейството, в което известно време ще се ползва и детска количка за чието наместване също се мисли.

Относно разхода, какъвто и SUV (колкото и да е общо) да си вземеш, нафтовият разход ще ти е поне 10±1, а на газ от 18-20 градско и 15 на извънградско.

Коментар

Чак пък 18-20 градско... Ето нагледно:
                    https://www.autoevolution.com/carcom...28355&id2=5160

Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Това дето си показал не мога въобще да го погледна, щото иска да му потвърдя мераците да ми пуска реклами.

От джипките на шаси само Спортиджа е с бензинов двигател 2.0 и на мен ми изхарчи 15 газ смесени като съм напълнил две бутилки по 60 и малко литра само аз, с които съм минал около 800км и малко за около 2 седмици в края на ноември 2019.
                      Имам познат с първото CR-V, като при него градското е около 15. Приятел с Маверик 2.4 ми говореше за нещо около 10 газ на извънградско, но това беше отдавна. Скоро не сме говорили по темата, но пък е и повод да го чуя.
                      Всички други познати и приятели с бензинови джипове са от 3.0 нагоре, като посоченият разход от 20 градско и 15 извън е минимума.
                      На състезателите и магистралното им отива на 20÷25.

За печките е ясно.

Коментар

• cecoa1
                        cecoa1 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Баш CRV първа генерация има в линка, сравнено със сегашното Ауди на автора. Шаси не му трябва.

• Джоу (x3mrjoe)
                        Джоу (x3mrjoe) коментира
                        Редактиране на коментар
                        Цецо, аз не знам какво му трябва, и само съм обобщил лични впечатления.
                        Ако очаква автомобилен разход от джип, сега е момента да го подготвим за шока.

... имам и още един пример, но той е частен.

Преди 12-13г приятел си взе дълго Паджеро 2 дизел автомат да си влачи лодките, но като му секна далаверата с евтината нафта го разкара, че разхода му беше от 13÷14 навсякъде, а той не е по изваждането.
                      Взе си пак такова, но 3.0, като докато му сложи газ го караше на бензин и разхода пак му беше 14, само дето вървеше за разлика от дизеловият труп, с който му беше голяма мъка.
                      Сложи му просташка/о газова/во , че имаше няколко комплекта под ръка, с което докара разход към 20 и страшно мрънкаше, щото му било много !

​​​​​

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X