Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е правилният избор джип?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кой е правилният избор джип?

Човек,след тази Астра-1.4 на какъвто и джип да се качиш все ще ти хареса.Но като чета за какво ти трябва,въобще не си за джип.Субарото е идеално за случая.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
      Подтиснат се чувствам в тази кола. Някви ванчета ме гледат на светофара от високо. За паркетници да не говорим, направо рипат да ме прескачат.
      И ограничен също. Мръднеш(от асвалта) - губиш. Отивам на риба - броните фира.
      Иначе бега. От бързите е.
      Имах в предвид повдигнат.И Синхро...Не е като да не знаеш...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Понеже пак се стига до летящите и всепроходими джипове, можеш да помислиш и за варианта да си оставиш астричката за асфалт и да си купиш нещо класически здраво за оффроуд и зимни ходения до вилата.
        Като понатрупаш опит и с джиповете, тогава ще можеш да прецениш за себе си (по твоя вкус) дали има компромисен вариант за двата свята и кой е той.
        Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          Бързите правят 100 под 10 секунди и вдигат над 180.
          Яростните под 7 секунди и над 200.
          Ултрасите не са за тази тема.
          Дискавърито от кои е. 13.6 до 100 и 163макс. Колко харчи 10-12 извънградско и 17-21 градско???
          Малкото Чероки с 4литровия редови шестак е по-бързо.
          От Интелигентните, но те не са ти в полезрението.

подкрепям колегата от по-горе, че във форума на ЛР са написани отговорите на почти всички въпроси, които могат да бъдат зададени.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
            От Интелигентните, но те не са ти в полезрението.

подкрепям колегата от по-горе, че във форума на ЛР са написани отговорите на почти всички въпроси, които могат да бъдат зададени.
            Ще ме улесниш много ако дадеш отговор на един прост въпрос, щото точно Дискавъри и Ренджровар са ми в ръцете от няколко месеца.
            Що пиньона ви сочи към картера?

Коментар

Определено трябва да се огледаш за Субару Форестър 2.5 турбо....почти джип, ама се с характеристиките на лека кола, на магистралата е екстра...само некви 230коня е ...
              Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Благодаря на всички за изчерпателните отговори и се извинявам, ако съм засегнал въпроси, които са били изчерпани в други теми, но не са попаднали в полезрението ми
                Като Ви чета ЕКСПЕРТНИТЕ мнения, май наистина ще ме върнете на кола с височина на покрива под 1.75 м ( Субару ).
                Искам да Ви попитам какво Ви е мнението за Audi Allroad, Volvo XC 70 или Субару ( Forester or Outback ) за моя случай?
                Моля, професионалистите ( като Ви гледах снимките откъде си трошите парите, аз оттам и пеша не минавам ) да не казват, че това са исмислени повдигнати коли и т.н., а че така като Ви слушам май, ме пращате в тази категория...

А между другото, не мога да разбера ( за по-кратко ще Ви наричам ПРОФИТА ( от професионалист, не от обидното )), защо профитата ми се смеят на изискванията, след като гледам оферти за Range Rover 4.6 2000 г. за 6 500 евро + една газова инжекция и мисля ( мое мнение ), че се приближаваме до мечтата: високо, мощно, бързо, проходимо, удобно и т.н. ).
                А колегата, да не се бъзика с Астричката, че е кола мечта и направо не ми се разделя с нея...
                Opel Frontera 2000 [SIZE=3][COLOR=red][B]3,2[/B][/COLOR][/SIZE] V6 205 hp

Коментар

Първоначално публикуван от asspida Преглед на мнение
                  ... защо профитата ми се смеят на изискванията, след като гледам оферти за Range Rover 4.6 2000 г. за 6 500 евро + една газова инжекция и мисля ( мое мнение ), че се приближаваме до мечтата: високо, мощно, бързо, проходимо, удобно и т.н. ).
                  не ми се разделя с нея...
                  Щото си обявил скромна сума за подръжка. С тоя Рейндж, в Дару кар и Мото Пфое, ти взимат 2 бона за добър ден.
                  Рейндж и газификация ми звучи като S класа на газ.
                  Задай си сега въпрос - защо някои модели на 10-тина години, струват два пъти по скъпо от други, които пък като нови са стрували два пъти поскъпо от първите.
                  Колегите ти казаха - такава 4X4 машина, да е бегачка и икономична, и асфалт и офроуд, и луксозна и евтина за подръжка, и т.н. няма.

Коментар

... да не казват, че това са исмислени повдигнати коли и т.н., а че така като Ви слушам май, ме пращате в тази категория...
                    Че са "повдигнати коли" - такива са. Никой обаче не е казал, че са "измислени".
                    Те са си добри за това, за което са направени.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако отвориш даже и българските сайтове за автомобили,ще видиш че Дискавъри 2 върви в един голям диапазон от цена.А Рейндж Ровър 2000 год. за 13 000 лв. според трябва да има сериозен проблем или човека да е много на зор.,а и досега ако е читав може би щяха да лапнат веднага.
                      Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                      "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                      "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

А между другото, не мога да разбера ( за по-кратко ще Ви наричам ПРОФИТА ( от професионалист, не от обидното )), защо профитата ми се смеят на изискванията, след като гледам оферти за Range Rover 4.6 2000 г. за 6 500 евро + една газова инжекция и мисля ( мое мнение ), че се приближаваме до мечтата: високо, мощно, бързо, проходимо, удобно и т.н. ).
                        Заради точката с разходите... По принцип както казах и по-горе, това е автомобила, който ти изпълнява почти всички изисквания... С изключение на разходите. Вземеш ли Рейндж за 6500 евро, моментално подготви още поне толкова, вероятно и повече, само за начални ремонти и смяна на консумативи и по 4-5000 евро за годишна поддръжка. Скъпа кола, със скъпи части и скъпи консумативи. Не говоря за разход на гориво. Почети малко във подфорума на Ленд Ровър. Има доста теми за тях.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Благодаря на всички за изчерпателните отговори и се извинявам, ако съм засегнал въпроси, които са били изчерпани в други теми, но не са попаднали в полезрението ми
                          Като Ви чета ЕКСПЕРТНИТЕ мнения, май наистина ще ме върнете на кола с височина на покрива под 1.75 м ( Субару ).
                          Искам да Ви попитам какво Ви е мнението за Audi Allroad, Volvo XC 70 или Субару ( Forester or Outback ) за моя случай?
                          Моля, професионалистите ( като Ви гледах снимките откъде си трошите парите, аз оттам и пеша не минавам ) да не казват, че това са исмислени повдигнати коли и т.н., а че така като Ви слушам май, ме пращате в тази категория...

А колегата, да не се бъзика с Астричката, че е кола мечта и направо не ми се разделя с нея...
                          Мнението за тези автомобили - прекрасно . Аз мисля , че и Трабанта е прекрасен .....
                          Ти постави критерии - получи много изчерпателни отговори и ...... търсиш нещо по-различно . Свободна воля .
                          Ето обаче какво мисля :
                          Купуваш си една от тези коли - прекрасни са . Ще ти вършат работа ( като всяка кола ) . Искаш да излезнеш извън пътя - нямаш проблеми .
                          Но - след излета ОФФ-РОУД ще осъзнаеш , че втори път с тези модели няма да се включиш в такова приключение.
                          Пак колата ще си остане прекрасна - но ....един от твоите критерии ще изчезне . В този момент ще осъзнаеш какво са ти препоръчвали в този Форум .... но ..... прекрасната кола ще потуши това съжаление .
                          Едва сега започвам да разбирам колегите " стари кучета " които на питане като твоето простичко отговарят :
                          " ЧЕТИ - всичко е написано вече " !
                          Успех в избора , Колега !
                          Лоша кола няма - всяка си изпълнява задачите , за които е произведена !

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
                            Определено трябва да се огледаш за Субару Форестър 2.5 турбо....почти джип, ама се с характеристиките на лека кола, на магистралата е екстра...само некви 230коня е ...
                            Колегата е 100% прав аз съм карал няколко пъти такова нещо и трябва да ти кажа,че сравнение с това Черокито е като чайник,тази кола полудява по пътя и е съвсем прилична извън него
                            sigpic
                            Land rover lightweight-series 3
                            Range Rover V8
                            Range Rover Classic Vouge SE V8
                            Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

Хайде и аз да кажа нещо по тази тема.Никой не каза нищо за HONDA VR-C.Прилично висока,2000м3 136 кс.На дълго 11-12л разход бензин,и вози доста комфортно.Цената е приемлива-около 14000лв за мн.добри екземпляри.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan kerchev Преглед на мнение
                                Колегата е 100% прав аз съм карал няколко пъти такова нещо и трябва да ти кажа,че сравнение с това Черокито е като чайник,тази кола полудява по пътя и е съвсем прилична извън него
                                Чайника не се знае кой е
                                А Форестъра направо не го виждам извън пътя,сравнен с Черокито.

С колко км/ч ще кара по магистрала,че едно Чероки,ТЛК 80 или Дискавъри да не могат да я поддържат?

Аз с 80-ката си карам 160-170км/ч без проблем,ама това не е скоростта с която трябва да се кара.
                                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X