Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нужен ми е съвет от хора карали offroad

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нужен ми е съвет от хора карали offroad

А това не е ли картинката на редукторните?
    Първите мостове на ГАЗ-69, също Тимкен, са били за кратко с два сателита. Преди 60 години. Няма други съветски/руски двусателитни.

Коментар

Жал ли ти е за Патрула да го пускаш по малко ОФ?
      Или искаш нещо за много ОФ?

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
        Колега,пуснете снимки на паджерото,може и на ЛС
        паджерото също става, супер за компромисен вариант за тези пари дето си приготвил , само гледаш да не е ръждаво , то ръждата за всички модели се однася де
        sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          За вас може да е майтап, за мен не е. Аз си чета и нещата ми се избистрят, за което съм благодарен дори на колегите които се майтапят. ПЪЛНО ЩАСТИЕ НЯМА. Значи има компромиси. Най подходящо ми се вижда междинния диференциал.- Тойотите и роверите са или скъпи или стари. Имам вече два нисана, май най-добре да ги направя три. Хем се вмества в бюджета хем стъпва по широко. Намерих един на който пише 2.8ТD 136 Hp 1995г. Има ли такова пиле или пак търговски номера? Цената преди пазарлъка е 9000лв.
          Поздрави.

ако говориш за патрол цената ти е супер за 95г зимаи и на девет , е само го оглидаи де
          sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

... Намерих един на който пише 2.8ТD 136 Hp 1995г. Има ли такова пиле или пак търговски номера? ...
            На номер ми прилича. GR Y60 с двигател RD28T си е 115 коня на книга (колко са избягали си зависи от конкретния екзепляр).
            Един вариант, за който се сещам, е някой да е насадил интеркулер и по този повод да е анонсирал повечето коне.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              ...е някой да е насадил интеркулер и по този повод да е анонсирал повечето коне.
              "Анонсирал" е много правилен термин, защото кулер коне не вдига.
              Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                а само увиличава мощноста

Коментар

Ако всичко е наред на кулера, теоретично може да вдигне мощността до 10%. На практика никога нищо не е в ред, и всичко което прави, е да пази главата от прегряване. И пак на "Симеон" има десет магазина, които продават само глави. А във всеки - опашка.
                  Така че по-добре забрави за конете от кулера, тия са вечно гладни и не теглят.

Коментар

Кулерът има за цел да намали температурата на газовете от изходящия колектор, за да не отдава турбината на въздуха, който нагнетява във входящия.
                    Ако някой може да ми обясни как, посредством кулер, колата е по- мощна, отколкото без кулер, но туку- що запалена (сутринта примерно), на мен ще ми бъде безкрайно интересно.
                    Аз си мисля, че резултат има при претоварване и прегряване да се намали загубата на мощност, а не да се увеличи. Това се случва доста добре при скорости над 100, но в гората освен някоя самодива, не виждам кой му духа на тоя кулер, така че да осигури постоянен поток от охладени сажди към турбината...
                    Зима иде

Коментар

• До: Нужен ми е съвет от хора карали offroad

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      На номер ми прилича. GR Y60 с двигател RD28T си е 115 коня на книга
                      Не знам дали мотора е точно RD28T но продавача твърди че така пише в книжката на колата и, че мотора е 2.8. 4.2 мотора по книга е 124 коня. Има ли някакъв мотор 136 коня. Наварата ми е 133 но е2.5Tdi
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Колеги опитвам се да си избера марка и модел за каране по ливади и планини...
                        Добре де, имаш GR 3,0DI, а питаш какъв джип да избереш???
                        С тия 10 бона слагай окачване, гуми, лебедка, брони, шнорхел и др. глезотии, и си перфектен.

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                          не знам за джипките, но мога да ти кажа за голфовете

голф 2 с 1,6 дизел 54 к.с.
                          голф 2 с 1,6 турбодизел 70 к.с.
                          голф 2 с 1,6 турбодизел с интеркулер 80 к.с.

от този последния имах един от малкото по онова време екземпляри в България... често по сервизите, като вдигнех предния капак и ми викаха: Яяя, той бил с климатик, ей му радиатора на климатика

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение

голф 2 с 1,6 турбодизел с интеркулер 80 к.с.

от този последния имах един от малкото по онова време екземпляри в България... често по сервизите, като вдигнех предния капак и ми викаха: Яяя, той бил с климатик, ей му радиатора на климатика
                            Няма лошо да има 10 коня разлика между двата мотора, но дайте да намерим инфо дали са с еднакво турбо и еднакъв надув? аз съм сигурен, че не са еднакви.

Слагането на кулер позволява увеличаването надува на турбото, но и изисква някакакво, за да се компенсира увеличения обем на системата, за да не лагва...

Аз мога да дам и друг пример

Fabia I 1,9 SDI - няма 70 коня
                            Fabia I 1,9 TDI - 90 и 105 коня
                            Fabia I vRS 1,9 TDI - 131 коня
                            Seat IbiSa Cupra 1,9 TDI - 164 коня

на купрата кулера е най - голям, но и турбината няма нищо общо с другите
                            Последно редактирано от huko; 09-10-08, 11:44.
                            Зима иде

Коментар

offtopic:

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                              Първоначално публикуван от huko

голф 2 с 1,6 турбодизел с интеркулер 80 к.с...
                              Още малко твърдения в полза на интеркулера:
                              Nissan Patrol TD42 (4.2D) в стандартен (атомосферен) вариант - 85kW.
                              С турбина - 120kW.
                              С турбина и интеркулер - близо 140kW.

Фирмата производител APS, Australia не е случайна, малка гаражна фирма.

Коментар

не сме мерили на дино , но ефекта от интеркулер е осезаем на ТЛК 73 2Л-Т мотор БЕЗ ДА СЕ ПИПА НИЩО ПО НАСТРОЙКИТЕ на турбото и ГНП-то...

който не вярва, да пита Митко /Фулдата/...

ПС: сега се сещам... Виждал съм немски джипове с инсталиран кулер, които са минали ТЮВ и в талона им вече не пише 90кс, а 110 /става въпрос за малко по-новите ТЛК 2Л-ТЕ/
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X