Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на Паркетник (в крайна сметка).

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвет за избор на Паркетник (в крайна сметка).

http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...186&f1=details

е те това е твоето нещо примерно
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

До: Съвет за избор на джип.

Първоначално публикуван от spokoen Преглед на мнение
      Да сменя заглавието тогава!
      След доста мъчение поне уточнихме едно:
      Трябва ми и търся "паркетник"
      то само аз не съм дал акъл тук, май?

черокито е добра оферта - не го отхвърляй лекомислено. а и не гледай годината само..... верно че "годината продава" както се изразяват нашите приятели на горубляне, но имай предвид че много по-важно е състоянието на конкретния екземляр..... примерите за "нови" коли/джипки, които са тотален скрап не са малко....

хондата може и да ти върши работа, ако не излизаш от пътя.... а ако излезеш, караш само почерни пътища, без големи коловози и заигравки.... и ако не бъркам - не се газифизира лесно - и ще си я караш на бенз.

Коментар

Каквото и да взема ако е бензин бензин ще остане. Не ми се занимава с инсталации на газ и затова и търся нещо (колкото може да бъде) икономично.
        turtey 1000% изключвам дясната дирекция!
        Така. Паркетник друг от Xonda HR-V да предложите? Условията и предпочитанията ми вече са ви повече от ясни !
        Благодаря!

Коментар

не съм видял че е с десен волан
          просто го дадох за пример - според мен това е твоята кола

може и фрилендър да погледнеш, ама те май са скъпи
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            ...

Човека изглежда да е свестен тип. Недей така.

Коментар

Първоначално публикуван от spokoen Преглед на мнение
              Така. Паркетник друг от Xonda HR-V да предложите? Условията и предпочитанията ми вече са ви повече от ясни !
              Благодаря!
              Гледам, че в първоначалния списък присъстват две сузуки-та. Обаче няма "Витара". Някакви специални причини?

Аз от коли не разбирам, ама мен Hr-V просто не ме кефи. Ама изоПщо

Разбира се, напълно съм съгласен с мойта кучка, дето все твърди, че било въпрос на вкус

P.S. Много внимавай с изказвания от типа "на мен ми трябва само паркетник". Този форум е силно заразителен и определено вреден за паркетниците...

Коментар

Колега,май сам не знаеш какво търсиш,защото средни варианти....няма!!!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  не съм видял че е с десен волан
                  просто го дадох за пример - според мен това е твоята кола

Фрилендъра по-добре да не го гледа, щото освен че не става извън пътя (справка форума) много боли при ремонт (справка пак форума).

За Сузукитата нека колегите кажат как са на дълъг път и с пространството вътре.

Grand Cherokee и Cherokee като че ли пасва на изискванията, но бензиновия без газ излиза доста извън "икономичен", а дизеловия гранд не знам някой да го е хвалил. Освен това гранд за тез пари на тези години просто няма. Cherokee-се вписва по-добре и е прилично оборудвано.

Колега, според твоите изисквания ако не се спреш на Subaru, като че ли най-добре Discovery и Cherokee. По мое мнение не се вписват само в "външен вид" и "години". Не пропускай да погледнеш и Opel Frontera.

Поздрави и успех

П.П.: Най-ценния съвет дотук май беше да се качиш и да покараш избраните, преди да решиш какво да е. Да не останеш разочарован после.

Коментар

Много съм приятно впечатлен от форума, така че бъдете сигурни след като купя колата веднага ще се появя на първата среща
                    Сега да отговоря на постовете ви.
                    Витарата не ми харесва по външен вид (дано да не обиждам никой!)
                    Субару-то също (дано -//- !)
                    Дисковери-то отпада веднага, защото е огромен (дано -//- !)
                    Cherokee-то страшно много ми харесва! Прочетох доста във форума за нещо. Бензиновия вариант май отпада. Относно дизеловия вариант, май недостатъците му бяха че е малко тромав. Това не ми пречи ич!
                    Интересува ме дали харчи много (т.е колко харчи), дали има други големи недостатъци и поддръжката му дали е скъпа!
                    За фронтерата още се чудя.
                    Моля модераторите да преименят още веднъж темата (дано за последно) така "Honda HR-V vs JEEP Cherokee vs Opel Frontera".
                    Ако се наложи ще изброя още веднъж критерии за по-голяма яснота и предварително ще уточня, че не ми харесват коли тип дълга база.
                    май му се вижда края

Коментар

Значи:
                      за сега се колебая между Honda-та и Jeep Cherokee и съвсем малко на последно Фронтера.
                      Всички останали поради външния вид, размери и други причини за добро или лошо отпадат!
                      Модераторите вече могат да преименят темата така:
                      "Honda CV-R или Jeep Cherokee или Opel Frontera" ...вижда му се края
                      Краен критерии ще бъде да се кача и да ги покарам, но до тогава 1-2 седмици максимум, имам малко време да продължа да чета за тях и да чуя вашето много важно за мене мнение!!
                      Ако се наложи да съобщя отново кретириите ми и да добавя че не обичам много "дългата база".
                      Относно Cherokee-то прочетох, че дизеловият двигател е малко тромав...но не се сещам за други недостатъци. Притеснява ме колко харчи и дали е скъп за поддръжка иначе ми харесва най-много и ще мога естествено с него да се включа на някоя среща
                      Трябва сега да сравня основно комфорт, размери, разход, здравина и поддръжка на тези 3 коли. Моля споделете вашето мнение! Благодаря още веднъж!

Коментар

Влизаш в интересен филм с несигурен хепи енд...Хондето ще ти харчи малко,но само бензин...Черока също ще ти харчи малко (10-11),но за тези парички ще вземеш дизелов екземпляр,дето веднага ще го вкараш в бокса,щото vm както знаеш е най-безпроблемният мотор...хлопела няма да го вземеш щото не ти е красив,въпреки че по твоите критерии той май е най-удачният...Те колегите се стараят да не те засегнат,ама ти май не си за джип а за лека колица...Вземи прочети в подфорумите за конкретните три марки какво е писано и много бързо терзанията ти ще се облекчат не само до една единствена марка,но и до един-единствен модел...И недей много да вярваш на приказки за паркетниците-едно е паркетник от рода на туарег V10(охааа-и аз искам такъв) и съвсем друго е хонда с купе на джип и двигател на сивик...
                        08седемшест5едно513четири

Коментар

До: Съвет за избор на джип.

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                          Това е джипка предназначена главно за асфалт. Нещо като "паркетен лъв" или (любимото ми) "armchair warrior". Истинските "всъдеходи" стават все по-малко и по-малко, всички фирми произвеждат основно паркетници и ги слагат в категория SUV. Не мога да ги виня - това се търси!

Пътьом казано, май нещото което ти трябва е точно "паркетник". Добрата джипка не е удачна за каране в града и за магистрала - на нея силата и е извън пътя, а доколкото разбирам, при теб това не е целта на занятието.

Както и при мен, аз също карам паркетник
                          За магистрала съм полу-съгласен,че "истинска джипка" не е много удачна,защото поне в моята над 110 км/ч с жената използваме жестомимичният език за общуване,но за града бих казал е идеална...Като слезна от някоя кална нива или гора до следващото посещение на автомивка никой не ме засича,не се обляга на вратите,не си слага кафето или мазната баничка на предният капак...
                          08седемшест5едно513четири

Коментар

Колеги преди малко се качих точно на тази кола:
                            http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...774&f1=details
                            Много приятно впечатлен съм от возията му!
                            Хидравликата му е супер, НО:
                            1. Конкретната кола имаше малко ръжда
                            2. Каза ми момчето извънградско 10 на 100, което ми се видя много
                            3. Дългата база си е грозна (лично мое мнение)
                            4. Нямах с мен човек да му види двигателя

Коментар

При Jeep няма дълга/къса база, има модификации с три/пет врати......

Изключение прави новия Вранглер.......
                              Последно редактирано от Злой; 01-10-08, 16:59.
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

10/100 не е много всъщност
                                ама ти не си за джип батко
                                ти си за лека кола 4х4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X