Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на Паркетник (в крайна сметка).

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвет за избор на джип.

Колега Спокоен, позволявам си да ти препоръчам да погледнеш нещо http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...361#post482361 , май отговаря на изискванията ти и е поддържана кола, поне в това съм сигурен.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от spokoen Преглед на мнение
      Това хубаво ли е или лошо? Какво ще рече? Постоянно е 4х4 нали?
      Е добре. Нека поне ги разделим на 2 или 3 групи да речем! Примерно:
      Honda, Suzuki най-евтини за поддръжка - т.е един съединител толкова
      Toyota средни - т.е един съединител толкова
      и накрая LandRover Freelander най-скъпите - т.е ... -//-.
      Става ли така?
      Откъде накъде смяташ, че японските машини са най-евтини за поддръжка, с английските най-скъпи? Нека не се хващаме за официалните дистрибутори в България, защото там е изкривена картинката. Почти всички с Ленд Ровър май си пазаруваме частите директно от Англия, което се оказа съвсем не непослилна, а по-скоро елементарна рутинна задача.
      Специално за Дискавъри - дизайна е типично английски, но едва ли е лош, след като Дискавъри 2 в очите на непросветените не се различава външно от Дискавъри 1. По отношение на разхода лично аз мисля, че е по-добре от съпоставимите алтернативи. Габаритите на автомобила не се различават кой знае колко от тази на опел астра комби, но видимостта и обзорът който получаваш са несравними. А full time - постоянното 4х4, докато не го усетиш при каране - няма как да ти обясня какво преимущество е.
      Едно си баба знае, едно си бае...
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
        ......
        -Първо трябва да знаеш с каква конструкция да е автомобила (самоносеща каросерия или рама).
        -Второ трябва да знаеш с какво окачване го искаш (зависимо или независимо окачване)
        -Трето трябва да си наясно с какъв двигател го искаш (дизел-бензин)
        -Четвърто с каква скоростна кутия да е(ръчна -автоматична)
        -С какво задвижване да е(full-time;part-time)
        -Пресните колела с каква муфа да са (ръчни,автоматични,вакумни,електрически,постоянно зацепени)
        -Какви блокировки да има
        -Какви спирачки да има (барабанни ,дискови)
        ..........
        Много си прав, но проблема е че от няколко дена съм член на форума...търся чета с часове и още не съм наясно с всичко! Тези термини нищо не ми говорят Трябва след като прочета какво означават, да намеря всяка от изброените от мене марки с какви характеристики е!...което е мнооого трудно.
        Друго нещо не знам кое от тях е за предпочитане! Това ще рече че трябва още ровене. С други думи ако се намери някой, който би могъл на няколко реда да обясни и да ги раздели на категории ще ми спести поне 1 седмица full time четене

Andro_Pajero много си прав, но дано да не стане така...просто защото тези Витари (по-старите) не ми харесват на външен вид, нито като интериор.

Тодор (Zaarin) ами горе долу е така. Аз нямам намерение да карам колата в екстремни ситуации и затова харесвам хондата. Сега искам просто да реша дали не изпускам нещо по-подходящо!?

turtey много добре сам си казал, че цената е пречката за това което ти предлагаш.

zzlatev благодаря много! ще го помисля!

chris_vicom може ли едно линкче от mobile.bg да речем от дискавери 1 и 2 ... само за да разбера каква е разликата между тях (колко съм прост)

Коментар

Какво ще кажете за това:
          http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...en&tabNumber=2
          Моля обяснете малко повече за тази марка.
          Колко гори, частите й скъпи ли са?
          .....след предложението на "zzlatev"
          Последно редактирано от spokoen; 30-09-08, 12:46.

Коментар

Какво ще кажете за това:
            http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...en&tabNumber=2
            Моля обяснете малко повече за тази марка.
            Колко гори, частите й скъпи ли са?
            С две думи : марката е повече от добра, обаче специално този ДВГ, монтиран точно на тази кола, по всеобщо мнение, е пълна скръб......Например:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=40702 И други подобни тук http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=65
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Спокоен,колата е хубава,но пак те питам-можеш ли да потдържаш джип или имаш само желание да го караш???С риск да ти счупя хатъра бих те посъветвал да се замислиш първо върху този въпрос...Не забравяй,че само едни читави гуми са ти над 1000 лева...Ако очакваш разходите ти да са като за лека кола-нЕема начин...Ако не ти е проблем разход от над 10-13 литра и по-скъпи чаркове взимай.Иначе Черока е хубав...
              08седемшест5едно513четири

Коментар

Зависи какъв джип ще поддържам. А пак Хондата, която ми харесва се води "паркетник". Какво ще рече това най-накрая?

Коментар

Тодор (Zaarin) ами горе долу е така. Аз нямам намерение да карам колата в екстремни ситуации и затова харесвам хондата. Сега искам просто да реша дали не изпускам нещо по-подходящо!?
                  Хондата е по-ниска дори от Субаро Форестър(поне има повече неща, дато й висят отдолу). Въобще не става дума за екстремни ситуации. Отгоре на всичко 4х4 режима й напрактика върши работа само при паркиране и измъкване от снежни преспи върху асвалт. С други думи, не случайно виждайки нея в списъка, много колеги ти препоръчаха Субаро. То е, как да го кажа, по-джип от Хондата. Какво вече наистина ти трябва, ти най-добре си знаеш. Ние можем само да ти кое какво представлява.

Зависи какъв джип ще поддържам. А пак Хондата, която ми харесва се води "паркетник". Какво ще рече това най-накрая?
                  Лека кола, наподобяваща на джип по външен вид.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

chris_vicom може ли едно линкче от mobile.bg да речем от дискавери 1 и 2 ... само за да разбера каква е разликата между тях (колко съм прост)
                    Дискавъри 1 - до 1994 година преди фейслифта:
                    http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...933&f1=details
                    Дискавъри 1 до 1998 г. след фейслифта:
                    http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...606&f1=details
                    Дискавъри 2 - до 2003 г преди фейслифта:
                    http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...575&f1=details
                    Дискавъри 2 -2005 г. след фейслифта:
                    http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...952&f1=details
                    Сложил съм само бели, защото на този цвят най се набиват разликите.
                    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

За тия пари (не съм им фен) но Паджерото 94,95 там някъде ще свърши работа

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                        Не, точно с цял заден имам предвид(това естествено изключва и тези с цял преден, тъй като не се сещам да има нещо с цял преден и рязан заден) . Само паркетниците с изцяло независимо, включително и отзад, при къса база имат комфортна возия.

Да, де... ама да си намери читав Градн 98ма за 9500 лв... нещо не ми се вярва . Предложих му Диското, не защото съм им голям фен, а защото с този буджет просто не може да вземе друго, което да отговаря горе-долу на изискванията му...

Колкото до подръжка, Ленд Роувъра е по-скоро към тези с евтина подръжка. Като за джип разбира се. Много по-евтина от японските, но много по-скъпа от лека кола. Разходът им също е доста нисък, като за джип, но висок в сравнение с лека кола. Всичко е относително. Ако се търси нещо с комфорт, подръжка и разход, които се доближават до тези на лека кола(но все пак с едно на ум, че и трите ще са по-зле), тогава наистина си говорим за нещо от сорта на CR-Vто, но забравяме карането на офроуд.
                        На РР Воуг и двата моста са цели, и вози много по-добре от новото Паджеро което и отпред и отзад е с А-носачи.

Гранд Чероки го споменах само за да се придобие представа за размерите. Думата ми беше за Чероки. Нали правим разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          На РР Воуг и двата моста са цели, и вози много по-добре от новото Паджеро което и отпред и отзад е с А-носачи.

Гранд Чероки го споменах само за да се придобие представа за размерите. Думата ми беше за Чероки. Нали правим разлика.
                          Воуга не е от най-късите бази май? Като е дълга и тежка, няма проблем да е комфортна и с два цели моста...

Иначе за Черокито си прав, моя грешка. Пък и не подозирах, че са толкова евтини...
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                            Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                            На РР Воуг и двата моста са цели, и вози много по-добре от новото Паджеро което и отпред и отзад е с А-носачи...
                            Воуга не е от най-късите бази май? Като е дълга и тежка, няма проблем да е комфортна и с два цели моста...
                            Малко доуточнение - за Range Rover Vogue - говорим за Classic и за P38, които са на цели мостове. Последния е на А-рамена отпред и отзад.

При RR Vogue Classic - има и две бази - стандартната 100 инча и луксозния (баш Vogue) 110 инча шаси. 100 инчовия Рейндж (както и Диското) е средна база бих казал, с ~20см. е по-голямо междуосието от късия Дифендър, който си е къс...

Коментар

Това е джипка предназначена главно за асфалт. Нещо като "паркетен лъв" или (любимото ми) "armchair warrior". Истинските "всъдеходи" стават все по-малко и по-малко, всички фирми произвеждат основно паркетници и ги слагат в категория SUV. Не мога да ги виня - това се търси!

Пътьом казано, май нещото което ти трябва е точно "паркетник". Добрата джипка не е удачна за каране в града и за магистрала - на нея силата и е извън пътя, а доколкото разбирам, при теб това не е целта на занятието.

Както и при мен, аз също карам паркетник

Коментар

Да сменя заглавието тогава!
                                След доста мъчение поне уточнихме едно:
                                Трябва ми и търся "паркетник"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X