Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на Паркетник (в крайна сметка).

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвет за избор на джип.

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
    Обаче с тези изисквания, няма да е зле да погледнеш Ленд Роувър Дискавъри 1. Мисля че е доста близо до тях.
    Послушай Заарин! Много правилно попадение. Единствения недостатък на Диско1 е, че набира сравнително тромавичко - иначе, ако попаднеш на добър екземпляр ще си изключително доволен.
    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Аз бих казал Опел Фронтера Б, ако се попазариш малко повече може да намериш и на тази цена. Няма да е кой знае колко запазена, но всичко е божа работа. Аз карам късата база с дизеловия мотор и съм доста доволен. Като сложиш и едни добри гуми, няма да имаш никви проблеми в 90% от случаите. За тежък офроуд нестава, но едва ли ще искаш да я вкараш в такива приключения.
      Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

Хубаво е да се спомене, че като изключим хептен паркетниците, като Хондата, късите бази с цял заден мост ги забравяме напълно, предвид изискването за комфорт на дълъг път...
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Съветват те да си купиш Дискавари I. Моето мнение е че това е един великолепен автомобил според изискванията които си изброил. Притежавам такъв всъдеход от скоро и вече имам доста бойна слава с него. Две дълги пътувания:едното е 1000км по черни пътища и към 3000км по междуградски пътувания. За дълги пътувания е прекрасен,разхода на гориво е минимален,комфортен(има място за достатъчно багаж и пътници),шумоизолиран,в черното се справя много добре,класическо окачване на цели мостове с пружини. Динамиката, като за 115к.с. е леко тромав но докато достигне 2500об/мин ,от там на татък няма ядове. Моя го купих за пари около твойте възможности ,а автомобила е 1997г.

Единствено мога да те посъветвам да не си купуваш Дискавари I от завис ,че ще станем много притежателите на автомобили от тази марка.
          Успех в избора на автомобил 4х4.
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
            Хубаво е да се спомене, че като изключим хептен паркетниците, като Хондата, късите бази с цял заден мост ги забравяме напълно, предвид изискването за комфорт на дълъг път...
            Тодоре, сигурен съм имаш предвид късите бази с цял преден мост...

Коментар

Колко харчи? Поддръжката му скъпа ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                Тодоре, сигурен съм имаш предвид късите бази с цял преден мост...
                Може ли един кратък урок на бързо или ще ме оставите да се мъча с търсачката
                Паркетник = ?
                Къса база (до сега ясно) с цял преден мост = ?
                Хубаво за Дискаверито, но къде ще го паркирам това чудо бе хора?!
                Фриландер-а еднакво ли е хубав? Притеснява ме единствено факта, колко скъпа им е поддръжката?!

Коментар

Първоначално публикуван от spokoen Преглед на мнение
                  Може ли един кратък урок на бързо или ще ме оставите да се мъча с търсачката
                  Паркетник = ?
                  Къса база (до сега ясно) с цял преден мост = ?
                  Хубаво за Дискаверито, но къде ще го паркирам това чудо бе хора?!
                  Фриландер-а еднакво ли е хубав? Притеснява ме единствено факта, колко скъпа им е поддръжката?!
                  Ако гледаш колко е скъпа подръжката взимай Лада Нива или УАЗ.
                  Дискаварито не е много голямо и се кара лесно в градски условия. За Фрилендъра знам че е с постоянно задвижване на предния мост а задния е чрез виско муфа (тоест като Голф Синхро, Кънтри) За Ровър няма части менте,всичко идва от Англия.
                  Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                  Дий Снайдер

Коментар

За Фрилендъра знам че е с постоянно задвижване на предния мост а задния е чрез виско муфа (тоест като Голф Синхро, Кънтри)
                    Това хубаво ли е или лошо? Какво ще рече? Постоянно е 4х4 нали?
                    Е добре. Нека поне ги разделим на 2 или 3 групи да речем! Примерно:
                    Honda, Suzuki най-евтини за поддръжка - т.е един съединител толкова
                    Toyota средни - т.е един съединител толкова
                    и накрая LandRover Freelander най-скъпите - т.е ... -//-.
                    Става ли така?

Коментар

...
                      Фриландер-а еднакво ли е хубав?...
                      Съвсем го объркахме човека, щом почна да мисли за Фрилендър!
                      Пич, я вземи та хубаво прочети за тия марки където се дискутират, и тогава ще си по наясно какво искаш.

Коментар

Най-добре е първо да покараш избрания автомобил!Тогава разбираш дали това е твоята джипка.Ако си от София,мога да те уредя с няколко кръгчета с моето Дискавъри 1,пък ти си преценявай после.
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                          Най-добре е първо да покараш избрания автомобил!
                          Много си прав, преди четери години исках да купувам Нисан Патрол и се оказа че шофьорското място е малко тясно за мен.Беше тясно при педалите и кракът ми се подпираше в тунела на скоростната кутия.Много неприятно.

и накрая LandRover Freelander най-скъпите - т.е ... -//-.
                          Защо си мислиш че Land Rover са най-скъпите?
                          Дий Снайдер

Коментар

Та ако някой иска реално да помогне,мисля че един тест-драйв е най-правилното решение.Иначе всеки ще си хвали стоката.Колега Spokoen,остави си телефона и ще ти звънна ,ако си навит.За събота или неделя съм свободен.Малко шосейно каране,малко черно(на Люлинското поле...)
                            П.П:Да не помислиш че си продавам камиончето
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                              Най-добре е първо да покараш избрания автомобил!Тогава разбираш дали това е твоята джипка.Ако си от София,мога да те уредя с няколко кръгчета с моето Дискавъри 1,пък ти си преценявай после.
                              От София съм и благодаря много за предложението!
                              По-скоро бих искал някой до мен като избирам кола, защото едно че това ще ми бъде първия джип .... второ че след толкова обсъждане тука обърках се още толкова
                              Снощи прочетох за Фриландера. Коментари за цени и поддръжка не видях. Само за бензиновия двигател двигател прочетох.

Коментар

И според мен не ти трябва джип - имаш тежки изисквания

Разгледай разни Октавий, Пасати, Форестъри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X