Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип, кола или ... ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Джип, кола или ... ?

Тя бойната може да се кара и като градска. Аз си карам бойната за градска кола. Ама като трябва да мина 5000км за 5 дни не си и помислям за джипка, било то и градска.

Коментар

последните 5-6 години и аз минах по тоя път... първо "бойна" джипка ТЛК73 за 6000лв, която обаче се оказа бита-бита, та пребита и налях поне още 6000 и много нерви за да я вкарам що-годе в ред... за черни и разбити пътища е супер - жп прелез от тия дървените съм го минавал с 80кмч и няма грижи...
      Обаче, поне 90% от пътуването ми е нормален асфалтов път и магистрала... при насрещен вятър /не се шегувам/ на баирите по "Тракия" максимума й е 90кмч... При попътен - 100кмч... Разход 10-13/100кмч в зависимост от гумите... Друса, скърца, няма клима и т.н.

След това взех паркетен джип /Галопер с всички екстри/ - перфектен експедиционен джип - 6 човека и купища багаж ги събираше без проблем... Проходимостта /без тунинг/ на прилично ниво, комфорта в пъти по-добър... Обаче скоростта на придвижване и разхода почти същите... жена ми пък ревна, че бил огромен и не иска да го кара...

И хайде, метнахме се на Санта Фе-то... Край на офроуд разходките... Обаче по магистралата кеф ти 120, 140 дори 160... Разход 8-9л/100 Вътрешното пространство дори по-голямо от Галопера /разбира се без 3-ти ред седалки/...
      Пътуване до Боровец, Мальовица и т.н. за ски - с "мръсна" газ стои перфектно на пътя там където 73-ката или галопера ще се носят наляво надясно... Ходене по язовирите и вкарване на лодка... Никакъв проблем... Дори съм вадил закъсали леки коли на "Огняново"... и то с шосейни гуми 235/70/16...

Та изводът ми е... Ако човек се колебае между лека кола 4х4 и СУВ, в никакъв случай не му трябва "класически" джип...
      Прикачени файлове
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        Тя бойната може да се кара и като градска. Аз си карам бойната за градска кола. Ама като трябва да мина 5000км за 5 дни не си и помислям за джипка, било то и градска.
        Точно за това съм много доволен от RX4-ката. С еднаква лекота съм готов да мина 5000 км за 5 дни и разбитите бъргаски улици, а също и до язовира, където хората и с леки коли стигат макар и с мъки, габаритите и те са прилични за паркиране в центъра, докато в същото време събира страшно много багаж . Перфектен баланс за основна кола, с уговорката, че разбира се не трябва да се вкарва в голямата кал . От там нататък кеф ти къса горска джипка, кеф ти дълга експедиционна и т.н., които да се ползват по предназначение.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Айде и аз да си похваля стоката Също като Zaarin имам Scenic RX4 вече година и 7 месеца и за предназначението поради което го взех (предимно градко и чат-пат черни пътища за към вилата ми) ми е перфектен.Мога да кажа,че бензиновия двигател е доста икономичен,подръжката сравнително евтина (пример-смяна на съединител,дискове,накладки и кормилна щанга ти се връзва в рамките на около 1000 лв само частите в официалните дилъри на Рено).
          Варианта с 2-та шебидаха (какъвто е моя) радва с осветеност и пространствоЖалко само,че се отварят само на 1/2.
          Предимство също са здравите пластмасови брони и лайстни отстрани на колата (изпитано лично).А за удобството и комфорта на возене...София-Бургас ако не беше гаджето да иска почивка без проблем го взимам на екс
          Багажника е добър-410 литра и за 1 минута могат да се свалят 3-те задни седалки при което нараства на цели 1800 литра.
          Има си и недостатъци Реното но ако взимаш паркетник основно за асфалта то е добър избор.
          Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
            Пасата , Аудито и Субаруто са акцизни /над 160 к.с./ , което ги поставя над 15 000 лв. Витарата , както е написал kolonal май се явява най- актуалният избор според изикскванията ти.

до 163 конски сили , или 120 киловата , от тук нагоре има акциз
            sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Ей, гледам я тази тема отдавна и мисля, че е време и аз "плясна" нещичко. Например това или това.

Коментар

Първоначално публикуван от iupiter Преглед на мнение
                ...защото като потърся сред колите 4х4 и ми излизат основно VWPassat 2.8 V6 4Motion, AudiA6 Avant 2.5TDIquattro, RenaultScenicRX4x4 2.0 16V, Subaru Outback H6-3.0. Honda Cr-v ...
                Странно, но никой не коментира Хондата? Предполагам, че цената и е доста над Реното и това е една от причините.
                По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Bobkata Преглед на мнение
                  Варианта с 2-та шебидаха (какъвто е моя) радва с осветеност и пространствоЖалко само,че се отварят само на 1/2.
                  Отварят си се до край или поне почти до край . Просто е направено на степени, за да не зяпаш нагоре в движение или да се мъчиш да налучваш до къде си го отворил. Като задържиш копчето се отваря до някъде и спира. После трябва да го пуснеш и да го натиснеш отново в посока отваряне .
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                    Отварят си се до край или поне почти до край . Просто е направено на степени, за да не зяпаш нагоре в движение или да се мъчиш да налучваш до къде си го отворил. Като задържиш копчето се отваря до някъде и спира. После трябва да го пуснеш и да го натиснеш отново в посока отваряне .
                    Странно,при мен не е така нито на предния,нито на задния.При първо натискане на бутона се надига само и при второто се плъзга на зад,но наполовина.
                    Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
                      Странно, но никой не коментира Хондата? Предполагам, че цената и е доста над Реното и това е една от причините.
                      Имам Хонда CR V /98 г. от 2 седмици /преди това карах и всеоще си е мое Ауди В4/ като първи наблюдения
                      + идеален семеен повдигнат автомобил за дълъг път ,много добра возия (с тези задни носачи)
                      разход на газ 11/100 извънградско на бензин не съм я засичал.
                      добро ускорение 10-11сек/100км
                      мн.добра видимост
                      удобен и широк салон

- Нервен двигател,малко шумен над 3500 оборота /мотоциклетен нрав/
                      малко по тежка хидравлика /сравнявам с аудито/ и маневреност
                      друго засега в (-) не съм усетил

и дано няма
                      [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][B]Викайти линейкътъ дукът е времи[/B][/SIZE][/FONT] :D!!

Коментар

Продава се 1 Хонда в раздел купувам/продавам...

Коментар

Да, симпатична е и е с десен волан. Нищо лошо де. Както казва продавача - който го може, го може (и с десен волан).
                          По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Аз също съм минал по този път.
                            За риба и пикници, и постоянна експлоатация един SUV e напълно достатъчен. Те за това са и измислени.
                            Разходите за експлоатация и подръжка на два автомобила ще бъдат повече, и не носят никакво предимство. Освен ако има вероятност да се премине към по хард изпълнения.
                            Не съм сигурен обаче предвидения бюджет дали ще стигне.
                            Андро.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X